Annons
Annons

maträtter och recept från den senaste veckan.


 

Låt mig berätta om de senaste dagarna i mitt liv utifrån vad som legat på min tallrik.

food.

I onsdags hade jag middag på balkongen. Mina två middagsgäster önskade sig våfflor eftersom jag och Magnus nyss skaffat ett våffeljärn. Så, så fick det bli.  Jag gjorde våfflor efter classic recept jag hittade på nätet (men adderade kolsyrat vatten för extra frasighet. Det har jag lärt mig av Underbaraclara). Till våfflorna serverade jag kräftstjärtar, stenbitsrom, gräslök, gräddfil och smörstekt sparris. Gott, enkelt, somrigt!

Annons

food.

Fick ett kycklingbud förra veckan av Reko med ekologiska kycklingklubbor. Dom grillade Magnus på balkongen medan jag gjorde en enkel pasta. Detta recept funkar alltid tycker jag, man kan också använda det som pastabas och lägga till det man är sugen på:
1. Finhacka vitlök, hacka en halv chili, zesta en halv citron. Koka upp pastavatten i en kastrull.
2. Fräs vitlök, chili, citronzest i stekpanna på låg värme i cirka tio minuter tillsammans med olivolja och en skvätt citron. Salta pastavattnet och ha i pastan.
3. Vänd över al dente-pastan i stekpannan med en matsked pastavatten, massa parmesan och persilja. Rör om, salta peppra.
4. Klart. Servera.

food.

I lördags åt jag och Magnus en flott lunch i solen på vår kvarterskrog Vina. Hur fin charkuteribricka? Som gjord för att instagrammas.

food.

I söndags blev det detta till middag. Kanske världens mest perfekta smakkombination, särskilt nu när tomaterna smakar godis. Buffelmozzarella + basilika + körsbärstomater. Strösslade även på lite granatäpplekärnor. Ringla över olivolja och lite balsamvinäger + havssalt och peppar.

food.

Idag blev det en klassisk Sandralunch (pga äter detta cirka 3 gånger i veckan). Tortillas med det som fanns hemma. Idag blev det med taco-ost, avokado, silverlök, granatäpple, paprika och gurka. Samt habanerosås och gräddfil. Gott gott.

 

Translation. Food I’ve recently cooked and eaten.

(0)
(0)
(0)
7 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar