Annons
Annons

mina hudvårdsrutiner.


 

christmas eve.


Hej Sandra!

Jag älskar ÄLSKAR din blogg & det är den första sidan jag kollar varje dag, haha. Jag har preciiiiis fått upp ögonen för ansiktsprodukter, innan brydde jag mig inte ALLS men jag tror det beror på min stundande 30-kris. Jag kan typ nada men kan inte snälla du bara gå igenom fin morgon samt kvällsrutin? Jag har alltid typ tvättat mig med tvål och sen smörjt mig med ACO eller Nivea, det är först nu jag ens tycker det är kul att höra hur andra sköter sin hud. Allra roligaste skulle det vara om just du skrev ett inlägg om hur dina rutiner ser ut? Man ser ju inte en enda rynka på dig (jag står minst fem min om dagen och får panik över min enda som börjar uppenbara sig). KRAM

Annons


Hello och puss!
Självklart kan jag göra detta! Jag vet inte om det egentligen kommer hjälpa någon för jag själv har fortfarande inte riktigt lärt mig hur min hud funkar, men här kommer ett inlägg om huuuuuden:


So –
Först och främst tror jag att GENER är anledningen till att jag ser yngre ut än vad jag är. Min mamma såg ung ut när hon var i min ålder och därför gör jag nog också det. Så är livet.
En annan anledning kan nog också vara att jag egentligen aldrig har solat. Alltså – jag har ju varit ute i solen och så där, något annat vore ju knas, men jag har aldrig aktivt solat. Alltså aldrig någonsin.
Både för att jag absolut inte tycker om att hänga i direkt sol utan föredrar skugga, och för att jag varit ett indiekid och då ville man vara blek.
Detta har lätt till att jag har 0% skolskador enligt en hudvårdsterapeut, vilket säkert är great för huden?

Med det sagt så är det verkligen inget fel med rynkor? Jag har skrattrynkor vid ögonen exempelvis och mer lär det bli snart, och det är ju ingenting annat än fint ju. Så ta det chill!
Däremot får jag panne av att du tvättar ansiktet med tvål, börjar typ klia i mitt ansikte när jag läser detta : )


Jag är rödlätt och har alltid haft problem med eksem. Hade högkostnadskort på apoteket som tonåring och nästan hela 20-nånting på grund av alla kortisonkrämer och fuktkrämer och allt vad det var jag skulle ha. Alltså är min hudvårdsrutin för en person med väldigt torr och känslig hud så ni vet. När det är riktigt jäkla kallt ute äter jag till och med antihistamin för att ansiktet svullnar upp för att det är så torrt i luften.


Vad jag använder:

Jag bytte ut alla mina produkter i våras efter att mina kinder sett ut såhär under ett längre tag. Jag gick till en hudterapeut som diagnostiserade min hud med något jag inte alls minns namnet på, men jag blev uppmanad att helt sluta upp att använda all hudvård som innehåller oljor. Man kan ju tänka sig att oljor är asbra för torr hy, men det behöver det tydligen inte vara alls?
Sedan dess har jag använt en serie som är helt biologisk som heter Biologique Recherche.
Den är dyr tyvärr men efter att jag bytte till den har jag varken lidit av eksem eller utslag, vilket är otroligt skönt.

skin stuff.
Detta använder jag:
Serum (morgon och kväll): Biologique Recherche –Sérum Erythros
Dagkräm (morgon): Biologique Recherche – Crème Verte Espoir
Nattkräm (kväll): Biologique Recherche – Crème Masque Vernix
Ansiktsmask (två gånger per vecka): Biologique Recherche – Masque Visolastine E
Sminkborttagning: Cetaphil – Gentle Skin Cleanser

Som sminkborttagning använder jag Cetaphil, för Biologique Recherche egna märke fick jag utslag av. Cetaphil finns på Apoteket och är både billigt och milt! Hittills funkar den toppen på mig men jag har inte använt den under vintertid än så kan inte lova något.
Några ggr i månaden exfolierar jag lite försiktigt med min sminkborttagning tillsammans med detta verktyg.
Min ansiktsbehandlingstjej har också sagt att det är okej för mig att använda olja när jag tvättar bort sminket, så det är också ett tips. Man kan köpa mandelolja på hälsokostbutiker asbilligt, typ 60 kronor för en flaska som håller i ett år.
En annan ansiktskräm som har funkat på mig tidigare år under vintern är Locobase Repair, kostar 145 kronor på Apoteket. Den är väldigt tjock och snäll.

make-up.
Jag använder även Dr Jaarts sheet masks ibland. De är väldigt återfuktande och kostar ungefär 50 kronor styck. De kom till Sephora i Sthlm typ förra månaden (innan köpte jag dom i New York).


Jag går även på ansiktsbehandling var sjätte till åttonde vecka, jag går till Revive Kliniken på Karlavägen. De är supergulliga, jättekunniga och min hy får värsta fuktbomben och är så lycklig varje gång jag varit där. Kan rekommendera om man har råd! Där finns även produkterna från Biologique Recherche.
Vill också understryka att ingen av dessa produkter eller behandlingar har jag fått gratis för att skriva om eller något sånt.

Det var typ det? Jag hoppas det hjälpte på något sätt! Om inte annat är ni numera experter på min hudvårdsrutin : )

.

Translation. What products I use for my skin.

(0)
(0)
(0)
34 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar