Annons
Annons

mina vänner. del 1.


 

Flera av er har eftersökt lite mer ingående beskrivningar av alla de olika personerna jag hänger med. Jag fattar att det är klurigt och jag vill såklart också att ni får ett humm vilka de briljanta människorna är. Här kommer därför en första del med kompisar. Hur vi känner varandra, vad de gör, etc.
De här sex första tror jag att ganska många av er har koll på i alla fall!

Annons

nina

Nina.
Nina är inte bara min kompis, utan även min gamla sambo, arbetskamrat och den jag tog under armen och flyttade till New York med.
Vi träffades för första gången 2007, när vi båda precis börjat jobba på reklambyrån Garbergs. Tre år och många maskerader, dansanta fester och rosetter i håret senare bestämde vi oss för att tillsammans söka jobb som kreativt team på reklambyrå i New York. Det gjorde vi, fick jobb, flyttade dit och bodde tillsammans i en liten lägenhet på Lower East Side och jobbade ihop vareviga dag. Nina är nog helt klart den människa jag tillbringat mest tid totalt med efter min mamma typ. I New York behövde vi till slut inte avsluta meningar för att vi redan visste vad den andra ville ha sagt.
Nina jobbar numera som reklamforskare på Handelshögskolan, föreläser, skriver krönikor i Metro och är författare till boken Meningen med hela skiten. Hon är den smartaste och klokaste jag känner.

christian

Christian.
Christian dyker upp i bloggen så fort jag hänger i New York, för där bor han. Vi träffades 2005, när vi började i samma klass på reklamskolan Berghs. I år firar vi alltså tioårsjubileum som kompisar! Christian och jag har i princip pratat dagligen i tio års tid vilket är ganska så sjukt. Men också väldigt fint. Nästan varje dag hörs vi på facebook-chatten, oavsett om det handlar om något problem, en livshändelse, ett skvaller eller en video på en gullig hund.
Christian jobbar som copywriter på en reklambyrå på Manhattan och har högst EQ av alla jag känner, världens roligaste instagramcaptions och är den jag berättar saker för som ingen annan vet.

alexandra

Alexandra.
Alexandra och jag träffades för första gången på en Halloween-fest, två dagar efter att jag flyttat till New York 2010 (den här festen). Hon kände Christian sedan tidigare. Vi blev ganska fort vänner och snart var hon min partner-in-crime vareviga helg. Som tur var flyttade hon tillbaka till Sverige ungefär när jag gjorde det, så då kunde vi fortsätta vår duo. Vi är bäst på fredagar, att aldrig gå och lägga oss och att förstå varandra med en himla blick. Alexandra jobbar som säljare på blogg- och mediekanalen Tailsweep, har antagligen sett varenda dokumentär i hela världen och är fullkomligt besatt av katter.

gustav

Gustav.
Gustav är en av mina bästa vänner som jag känt kortast. Vi lärde känna varandra våren 2013, när jag tog mitt pick och pack och drog till Paris i tre månader. Han skickade ett mail till mig där det stod ungefär ”hej vi känner inte varandra, men bloggar båda på Rodeo och jag har också precis flyttat till Paris, ska vi hänga?” Vi gick på kompisdejt på ett litet dumplingsställe i Belleville (här finns det inlägget) och efter det sågs vi konstant. Inte så konstigt för Gustav är briljant på alla de bästa sätten, rolig, vass, snäll och allvarlig i en ljuvlig liten mix.
Gustav pluggar journalistik, är professionell stillebenmakare och dansar bäst på dansgolvet.

elsa

Elsa.
Elsa och jag lärde först känna varandra genom våra pojkvänner, som var bästisar. Det här var runt 2004. Vi sågs på videokvällar och förfester fast som ”flickvännerna” eller hur man ska säga. Det var inte förrän vi båda hade gjort slut med dem, började stöta ihop med varandra lite här och var som vi bestämde oss för att gå på en redig kompisdejt. Om jag minns rätt gick vi på ett Gul&Blå-event där vi stannade cirka en minut, tog en goodiebag och sedan gick vi till Riche, drack öl och målade alla som villes naglar i goodbagsnagellackens gul&blå-färger. Sedan dess har hon varit självklar i mitt liv.
Elsa jobbar som programledare, bloggare och vintagedrottning. Hon är bäst på att äga uteseveringar året runt tillsammans med mig och har alltid ett klokt råd rockärmen.

joakim

Joakim.
Joakim och jag träffades på ett konfirmationsläger 1999. En natt klättrade han upp i min våningssäng, la sitt huvud bredvid mitt på kudden och började berätta om sina kärleksproblem. Jag låg lite chockad bredvid men tänkte att detta är hittills det absolut finaste som hänt mig. Efter det var vi vänner och ganska snart bästisar och ganska snart efter det oövervinnerliga. Jag och Joakim har inte världens enklaste kompisrelation. Ibland går den upp, ibland ner, ibland pratar vi inte, ibland flyttar vi in tillsammans. Men oavsett hur den för stunden mår står den på något vis över alla de vardagligheterna. Jag skulle döda för honom, jag vet att han skulle kunna göra det för mig. Han är en av mina absolut viktigaste människor, och ibland, när det stormar, den allra viktigaste.
Joakim är grafisk designer, har precis byggt en bil och snickrar på allt som går att snickra på. Han har star quality som ingen annan och världens gulligaste fnitter.

.

Vilka andra vänner önskar ni att veta mer om?

.

Translation. A more detailed description of 6 of my friends. Read by clicking the google translator button below my profile to the right.

(0)
(0)
(0)
64 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar