Sandra Beijer
Hej jag heter Sandra och jobbar som författare och bloggare. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

mitt år i musik.

Spotify släppte idag en av mina årliga favorittjänster – summeringen av året i musik!
Ska vi se hur mitt 2018 såg ut musikmässigt?

Den första låten jag lyssnade på var Losing You med Solange. Vet att detta var efter tolvslaget när jag hade mellanfest innan vi gick vidare. Min första nya artist jag lyssnade på har jag inte ens ett minne av.

Annons

Jag lyssnade totalt på musik i 63 650 minuter. 11 tusen mindre minuter än året innan! Vad sysslade jag med.

Annons

Min mest spelade artist var The Beatles. Det anade jag att det skulle bli.

Okej, mina mest spelade låtar:

1️⃣ Kylskåpet – Panda da Panda
Det här var alltså min mest spelade låt 2018. Jag lyssnade på den konstant i april och maj för att jag var så jäkla glad då. Jag var kär, det var sommar fast det skulle vara vår och allt kändes möjligt och kuuul. Lyssnade och lyssnade och tänkte Exakt såhär är det prick nu. Ta in ta in ta in ta in njut njut

2️⃣ Koko – Panda da Panda
Samma artist! Dock olika syften. Det här var min träningslåt detta år. Asbra att springa till.

3️⃣ The End of the World – Sharon Van Etten
Varje gång jag påbörjar en bok jag gör jag en spellista som ska symbolisera känslan i boken. Denna fina cover kommer från den listan. Fortfarande en lista bara för mig, men här finns listan jag gjorde till min förra bok Allt som blir kvar.

4️⃣ Rock the Boat – Hues Corporation
Jag har en grej som jag tycker funkar när man är ledsen, och det är att välja en jäkligt peppig låt och sedan sätta på den varje gång man känner sig glad. Sedan i framtiden när man är ledsen, då kan man klicka play och så liksom tröstar låten en. Funkar för mig i alla fall.
Jag har i många år haft Your love keeps lifting me higher med Jackie Wilson, men jag har använt sönder den och behövde en ny. Började således detta projekt med Rock the Boat i början av året, och nu har jag lyckats skapa den där bli-glad-magin igen. Ganska bra i alla fall.

Annons

5️⃣ De fördömdas ö – Ellen Sundberg
Årets bästa låt! Årets bästa skiva för den delen också. Ellen Sundberg tolkar Kjell Höglund.

Min mest spelade genre var folk rock. Sextiotalet 4-ever <3

En astrolog sa ju att jag skulle träffa en kille i slutet av året som skulle vara stenbock.
Inte visste jag att det var Elvis Presley ❤️

?

Dela på:

12 kommentarer till “mitt år i musik.”

 1. A skriver: 06 december, 2018

  Åh jag har Nothing gonna stop us now som sån glad-låt, om jag är ledsen på morgonen sätter jag alltid på den påvägen till tunnelbanan och mimar med, nästan helt omöjligt att fortsätta vara ledsen då


 2. Hedvig skriver: 06 december, 2018

  Haha åh jag fick Tove Jansson som min mest spelade artist. Jag brukar nämligen lyssna på när hon läser mumintrollen om jag exempelvis har svårt att somna. Det är så mysigt. TIPS!


  1. A skriver: 06 december, 2018

   Jag gör samma!!!11 Sommarboken med Jansson är också bra somnalyssning (men läste den först, den är verkligen jättefin).


   1. Hedvig skriver: 06 december, 2018

    Men ja! Sommarboken var min första, hade inte läst den sen jag var barn <3 <3 <3 sen gick jag vidare till mumintrollen.


    1. Moa skriver: 06 december, 2018

     Men jag meeed!!! Haha Somnar så ofta till sommarboken <3


 3. Amanda skriver: 06 december, 2018

  Åh har också kylskåpet som etta av exakt samma anledning!! Fast jag var bara kär i livet och våren men det räcker ju. Den är min sån där bli glad-låt nu


 4. Maja skriver: 06 december, 2018

  Varför får inte jag fram något stjärntecken? ?
  Älskar att du fick din stenbock tillslut?


  1. Ellen skriver: 06 december, 2018

   det kommer efter att man får upp sin topplista från året! det är totalt 11 slides, såg inte heller det först 🙂


 5. T skriver: 06 december, 2018

  Ellen kommer spela Kjell Höglund låtar på Under Bron den 27 december, tips tips! Hon är den mysigaste personen i världen och en av de mest genuina när det kommer till att spela live!


 6. Emma skriver: 06 december, 2018

  Får inte upp något alls, blir bara svårt när jag trycker på ”anslut till spotify”
  Bästis fick samma…


 7. Lina skriver: 06 december, 2018

  Ååå, såg du att Ellen kommer till Sthlm 27/12 och ska spela sina Kjell-låtar?!
  https://www.facebook.com/events/203094827251773/?ti=icl
  Just nu är jag sååå pepp för jag ska på julkonsert med henne (plus massa andra grymma jämtländska artister) på söndag! ?


 8. Anna skriver: 07 december, 2018

  Ellen <3


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/5-saker-jag-rekommenderar-just-nu-3/