Annons
Annons

my year in music.


 

start

Spotify hjälper ju en att summera året i musikväg och det är så himla roligt att kolla på tycker jag! Både andras och ens egen. Nu tar vi en titt på mitt musikår hörrni.
Tydligen var den första låten jag spelade 2015 Aquas Barbie Girl.. Don’t judge me.

Annons

artist

Min mest spelade artist var lite förvånande Den Svenska Björnstammen. Var helt säker på att det skulle vara Joel Alme, men han hamnade på en femma. Fint att Belle & Sebastian som jag haft som hjärteartist sedan jag var femton hamnade som tvåa. B&S forevz.

song

Min mest spelade låt blev en sjuttiotalsdänga: The Coffee Cola Song av den Kamerunska musikern Francis Bebey.
Tvåa blev Leevi & The Leavings av det finlandsvenska bandet Vasas Flora och Fauna, trea blev den romantiska låten Stay av Sam Tsui. Trodde att Sommarnatt av Little Jinder eller Joel Almes Backa Tiden skulle komma etta men de var inte ens med på topp fem.

album

Topp mest lyssnade album! Etta kom Graham Nash fantastiska album Song for Beginners från 1971. Två kom Wings At The Speed of Sound från 1975, trea blev ett soulalbum från sextiotalet och fyra Svenska Björnstammens senaste.

genrer

Mest spelade genrer var kanske inte så förvånande. Förutom fyran ”Mellow Gold” som jag aldrig hört talas om.

vinter

Och så per säsong! Året började med massor av den fantastiska soulartisten Major Lance, lite Wings och Svenska Björnstammen.

spring

Våren fortsatte med 1987 som släppte sitt album då, Fleet Foxes och Judy Collins som gjorde ett album med Beatles-covers på sjuttiotalet som jag lyssnade mycket på under vårflanken.

summer

På sommaren blev det indiepop i form av B&S och Peggy Sue samt sextiotal med Peter, Paul and Mary.

fall

Och nu i höst lyssnade jag på Graham Nash, Cry Monster Cry och Svenska Björnstammen. Hade ingen aning om att jag var ett så inbitet Björnstammsfan.

minutes

Totalt lyssnade jag på musik i 70 tusen minuter, eller 48 dagar i sträck om man vill vara sån.

Klart slut, hoppas ni hittat lite härlig musik! Kolla in ditt eget musikår här.

Hur mitt 2014 såg ut i musik hittar du HÄR.

 

Translation. My year in music according to Spotify.

(0)
(0)
(0)
16 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar