Annons
Annons

niotillfems mello.


 


Melodifestivalen är inget jag riktigt brukar följa även om jag gillar TV-spektakel samt uppslutningar där väldigt många kompisar sitter i ett och samma rum och göra något ihop. Har lite för dåligt tålamod att lyssna på 10 oftast jättedåliga (pardon) låtar på raken. Men nu har jag av oklar anledning sett båda delfinalerna (och haft roligt). Därför bestämde jag mig för att sätta ihop en spellista med mina bästa Eurovision och Melodifestival-låtar! Mycket franskt och mycket sextiotal kanske ni förväntar er, och det har ni alldeles rätt i.

Annons

Lyssna, följ och dansa till här:
NIOTILLFEMS MELLO.

eurp

Många av låtarna är så himla fina i videoform så här kommer lite kuriosa, stilinspo samt en hunk:


France Gall vann Eurovision 1965 för Luxemburg med låten Poupée de cire, poupée de son. Obs att denna är skriven av Serge Gainsburg och obs att France Gall var så pass indie att hon vägrade prata om sitt eurovisionframträdande under resterande tiden av sin karriär. Hon var bara 17 år när hon vann och hon är SÅ FIN. Kolla själva. En svensk sextiotalsversion av låten hittar du här förövrigt.

https://www.youtube.com/watch?v=R6mqREyrL2c
Här har vi en till fin dänga, Judy min vän av Tommy Körberg. Han vann den svenska mellon 1969. Den här låten spelar jag varenda gång jag spelar skivor pga så himla härligt popsoulig. Vet ni förresten vem som har den här låten som sin absoluta favoritlåt? Morrissey!

https://www.youtube.com/watch?v=OkMI1H_in_g
Vill avsluta med vinnaren av Melodifestivalen 1968, nämligen Claes-Göran Hederström med Det börjar verka kärlek, banne mej. Tycker han dansar så jäkla gulligt och kan tänka mig att många därute dog en smula varenda gång han tittade under lugg : )
Fint i klippet när de i början beskriver vad han har på sig: ”Kostymen är i svart sidenbrokad och slipsen har han köpt av Yves Saint Laurent” <333

 

Translation. My favorite songs from the Eurovision Song Contest throughout the years.

photo source.

(0)
(0)
(0)
17 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar