Annons
Annons

No One Belongs Here More Than You.


 


Det här är den senaste boken som nu har fått flytta tillbaka in i bokhyllan efter några bussturer och tysta luncher. Nu komplett med taxöron och blyertsstreck.

Annons


Ingen hör hemma mer än du är en novellsamling av finaste Miranda July. 16 korta och långa noveller som handlar om allt från hur man lär sig simma i ett vardagsrum till känslan av att ta bort ett födelsemärke och inse att det innehöll hela ens person.


Varje gång en av novellerna tog slut önskade jag att nästa kapitel innehöll en fortsättning istället för en ny historia. För även om vissa inte var längre än tre sidor skriver hon på ett sätt som gör att man inte vill något annat än att lära känna personerna mer. Man vill veta mer om jordbävningsexperten som är besatt av prins William, mer om kvinnan som tvingar sin sexuellt frustrerade man att bli statist. Man vill veta mer om alla de här konstiga människoödena, om flickan som är så olyckligt förälskad i sina bästa kompis att hon går med på att ligga med henne i peruk så att bästisen ska slippa tänka på att det är hon.


Läs alla på en gång, några i taget, en ibland, men läs den i alla fall.
Den är så sorgsam och knäpp på samma gång och nuförtiden är jag extra kär i Miranda July.
Den finns exempelvis här och här.


I’ve just finished No One Belongs Here More Than You by Mirandy July.  A wonderful quirky and sad book that you definitely should read.

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar