Annons
Annons

nudelsoppan.


 


Receptdags! Det här är ungefär som en grönsakssoppa, fast den smakar lite sötare och så är det nudlar i också. Jag tror man kan lägga i det mesta egentligen, men det här hade jag hemma. Väldans bra för exempelvis lunchlådor!

Annons

Du behöver:
– Morötter
– Chilifrukt
– Champinjoner
– Edamamebönor
– Purjolök
– Zucchini
– Tofu (fast det måste man inte)
– Grönsaksbuljong
– Sesamolja
– Soja

Såhär gör du i sex steg:
1. Koka upp vatten och lägg ner en buljongtärning per halv liter. En halv liter vatten är nog bra för två personer. Sedan är det bara att räkna uppåt, beroende på hur många som ska äta. Det är enkelt att frysa in så man kan laga ganska mycket så man har till sen vetja.
2. Skiva upp grönsakerna. Du kan räkna att du behöver ungefär 2 morötter, 6 stora champinjoner, en halv zucchini, en halv purjolök för två personer.
3. Lägg först i morötterna och svampen, de ska koka i ungefär 10 minuter medan purjolöken, chilin och zucchini kan du lägga i efter 5 minuter.
4. Koka upp nudlarna separat. Och ställ de åt sidan när de är klara. Vi ska använda de sist.
5. När det är någon minut kvar lägg i en näve edamamebönor och tofun i soppan. Tofun har du skurit i sockerbitsstorlek innan. Och angående edamamebönorna, glöm inte att ploppa ur dem sina skidor först. Man kan värma upp de lite i mikron om de är frysta så blir det enklare.
6. Salta, peppra. Lägg i kanske en eller två teskedar sesamolja och någon matsked soya. Även om man man inte har så mycket sesamolja är det en superviktig ingrediens, så hoppa inte över den.
7. Häll upp i skålar och lägg i nudlarna. Toppa med lite persilja, eller koriander om du vill det (fast jag tycker koriander är en fruktansvärd krydda så strunt i det om du också känner så). Ät upp!


.


Last week a made noodlesoup with mushrooms, zucchini and carrots. Just boil the vegetables that you like with chili and onion (and vegetable stock of course), add sesame oil, edamame beans och soya. Serve with noodles.

(0)
(0)
(0)
32 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar