Annons
Annons

ny termin, men sommar.


 

home

Den här veckan blev ett så tydligt slut-på-semestern-feeling tycker ni inte?
Kändes inte som att jag kom hem matt enbart från Way Out West, utan det var som om jag bar med mig hela sommaren.

Från att ha umgåtts med människor mer eller mindre 24/7 sen juni blev min lägenhet extra tom på något vis och mailen gick plötsligt bananas efter att ha stått rätt tyst sedan midsommar.

Annons

Känt mig lite ensam och lite urlakad på grund av detta. Hösten är inte här, jag vet, inte ens nära, det är 20 grader där ute och jag är varm. Men folk pratar som om hösten är här och det gör mig så låg. Då är ju mörkret snart här? Det går ju inte? Då stänger folk dörrarna intill sig och slutar synas på gatorna. Nej nej nej. Fy 17.

Hoppas verkligen känslan i bröstet försvinner snart och inte ska komma att symbolisera hela nästa årstid.
Och ursäkta om någon tycker jag klagar. Det borde jag inte, ska till och med iväg på en miniresa snart med tre kompisar. Behövde bara ventilera lite feelings.

Det här har jag hittat på de senaste vardagarna hemma hos mig:

home

Jag har ätit tacos.

home

Tröttnar aldrig på denna rätt. Ni vet när man leker leken att man bara får välja en enda rätt att äta resten av sitt liv? Jag har i alla fall bytt mitt standardsvar caprese till tacos.
Och ja, jag vet att tacos är lite fusk för att man kan stoppa i lite vad som, men nu bestämde jag leken så

home

Jag klämde ner tre salladslöksstumpar i jord för några veckor sedan och har vattnat utan att hoppas på för mycket. När jag kom hem från festivalen hade de vaknat till liv och såg ut såhär?! Så himla trevligt! Välkomna!

home

Odlar även morötter och undrar hur man vet om de är klara? Är den här till exempel klar? De kanske inte vill växa mer liksom.

home

En kväll blev jag sugen på ostbågar, salta pinnar och nektariner och gick såldedes och handlade det och åt det.

-

Har man nektariner hemma kan man göra caprese med just det + mozzarella, tomater, basilika och pinjenötter till lunch.

-

En dag hade jag mitt namn i håret.

-

Och en annan kväll gjorde jag soppa på detta. Smörstekte slantar av zucchini och vitlök, hällde i en rejäl skvätt vitt vin och sedan en liter buljong, lät koka upp, adderade ärtor och chili, lät koka någon minut, drog av plattan, mixade med mycket persilja, en halv burk matlagningsyoghurt, salt och peppar och serverade med rostade solrosfrön. Lätt som en plätt, blev två matlådor utöver min middag.

Nu är det lördag och jag ska packa. Hörs imorgon.

(0)
(0)
(0)
29 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar