Annons
Annons

nyöppnade restauranger i Stockholm som jag vill prova.


 

paris
Restauranger är så himla kul tycker jag. Att äta är så himla kul samt att hänga i mysiga miljöer – och på restaurang får man ju båda. Jag brukar äta ute en till två gånger i veckan och då blir det antingen en favvis eller något nytt. Vad jag gillar mest just nu är när restauranger har ett särskilt kök och inte bara är classic restaurangmat om ni förstår hur jag menar. Till exempel då ramenhak. Eller tacos! Bibimbap! Ceviche! OM! NOM!
Jag läser jättemycket restaurangrecensioner och tänkte därför att det kunde vara roligt med ett inlägg om nyöppnade restauranger i Stockholm som jag vill testa. Ni fellow matentusiaster där ute måste ju också vara lite intresserade av sånt?

Annons

Nu kör vi.

totemo
Totemo Ramen
Något Stockholm behöver är ju ramenhak och jag har lika stora förhoppningar varje gång ett nytt öppnar. Nu har ett nytt litet ramenställe slagit upp sina dörrar på Sant Eriksgatan. De serverar shio och shoyo ramen med ”mustigt feta buljonger”. Låter ju toppen, gillar också att de bara har fyra ramen på menyn. Just nu bara lunchöppet så har inte hunnit ta mig dit än.

abowl
A Bowl Poke Poke
Poke har jag aldrig testat men varit sugen på länge. Därför blev jag så glad när jag såg att det nu öppnat en poke-restaurang i Stockholm! Poke är en hawaiiansk fisksallad som påminner lite om en bibimbap med fisktema kanske man kan säga? Eller en sashimi med jox i? Verkar så himla gott iaf. A Bowl Poke Poke ligger på blecktornsgränd 8 och grundarna till restaurang har tidigare varit på finställen som Oaxen och AG.

bao
EAT BAO.
Bao-terrassen i Moodgallerian öppnade redan förra sommaren men då hann jag inte göra ett besök! Nu har den öppnat återigen och jag är således peppad. Baos är taiwanesiskt och består av ångkokta bröd med olika fyllningar. Den vanligaste är glaserad fläsksida, picklad gurka och dödsgott hoisinsås. Åt detta första gången på Momofuko i New York och blev helt matt av smakupplevelsen. På EAT BAO har de förstås även vegetariska varianter.

duck
Duck&Crab
Skaldjur är ju livet ni vet och nu har det öppnat upp en skaldjursrestaurang på Rådmansgatan 23 med amerikanska smaker. Tänk typ hummer med massa göttig kaloririk sås och keylimepie till efterrätt. Läste menyn och blev helt blöt i munnen, så känner därför att jag behöver gå hit och äta. Såg dessutom att den fått en mycket glad mun av Nöjesguiden.


MamaWolf
Okonomiyaki är en japansk rejäl pannkaka med kål, sås och andra bra grejer. Skrev om det i Tokyo-guiden i söndags. I Japan finns det många renodlade okonomiyakiställen där borden oftast är utformade med en grill i mitten så att du kan steka din egen pannkaka. Så är inte fallet än i Sverige, men nu har vi i alla fall fått vara första okonomiyaki-restaurang! Stort!! Hittas på Timmermansgatan 15 på Södermalm i Stockholm.

 

Vi ses kanske på någon av de här i framtiden helt enkelt.

 

Translation. Newly opened restaurants in Stockholm that I wanna try out.

(0)
(0)
(0)
22 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar