Annons
Annons

nytt objektiv.


 

Jag köpte ett nytt objektiv för ungefär en månad sedan. Jag har varit ute efter ett fast som är lätt, ljuskänsligt, inte för dyrt och som kan fotografera lite större sammanhang och inte bara närbilder. Mitt andra, som är ett 50mm 1.8, är fantastiskt på många sätt, men eftersom det är ett porträttobjektiv känns det ibland som allt är alltför inzoomat.

Annons

Här är mitt nya i familjen, ett Canon 28 mm F2.8.

Jag tycker om det på väldigt många sätt. Det fotograferar bra på kvällen, jag känner inte att jag behöver zooma ut, istället ser världen genom linsen ut ungefär som man ser den vanligtvis. Och sedan är det tåligt. Ligger på ungefär 2000 kronor vilket känns prisvärt också.

Här är lite bilder jag har tagit med objektivet (har använt båda mina hus Canon 550D och min Canon50D):Denna och nästa vecka har jag som uppgift för mig själv att faktiskt lära mig min kamera på riktigt. För tillfället fotograferar jag ju bara på P och kan inga andra inställningar än att ändra vitbalansen och ISO. Har ni några första tips? Och gärna sådana man liksom förstår och varför man just ska göra så. Vore så himla bra!


Got a new lens for a month ago and here are the first pictures I’ve taken with it. It’s a Canon 28 mm F2.8 and I really like it. 28mm seems to be the perfect view for photos and a nice complement for my 50mm 1.8. It also works perfectly well in the evening. The price is about 300 dollar.

(0)
(0)
(0)
64 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar