Annons
Annons

Our daughters' daughters will adore us and they'll sing in grateful chorus "Well done, Sister Suffragette!"


 

election day.

Idag är det val och sista dagen att rösta på. Jag har klätt mig i viktiga-tischan och neonrosa läppstift. Lova mig att du röstar också om du inte gjort den än! En röst mindre är en mer för SD och det går liksom bara inte.

Annons

election day.
Jag kommer, som ni vet vid det här laget, rösta rosa och jag är så jäkla stolt och pepp över att jag får vara med i det här! Kommer vi in i riksdagen går till historien idag. Det är så kittlande och så spännande. Det är feminister som har kämpat och lyckats få igenom i princip alla de rättigheter vi kvinnor har idag. Man får liksom inte glömma det.
Utan dem hade vi inte fått bestämma vem vi fått gifta oss med, vi hade inte fått rösta, vi hade fortfarande haft ”kvinnolöner” (lägre lön för kvinnor), vi hade inte haft p-piller, vi hade inte fått göra abort, vi hade inte fått jobba med vad vi ville ETC ETC ETC. Glöm aldrig det, att det är feminister som drivit fram att de här viktiga lagarna, och bara det vore anledning nog till att vara feminist, för utan dem hade samhället sett helt annorlunda ut idag. Fatta att för hundra år sedan hade vi inte ens rösträtt gudars skymning.
Och mycket finns kvar att göra och jag tror att Feministiskt Initiativ kan leda vägen på ett strålande sätt.

election day.

Med röstkortet i högsta hugg går jag nu mot närmsta vallokal. Med ett pitstop på Järnia, måste köpa stege för att sätta upp en lampa.

Låt oss fira med min bästa Disney-låt och så vitt jag vet Disneys enda suffragett. Som sagt: One hears the restless cries from ev’ry corner of the land: ”Womankind, arise!”

 

Translation.
It’s our election in Sweden today! I’m voting for the feminist party.

(0)
(0)
(0)
40 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar