Annons
Annons

pasta vongole.


 

I söndags vaknade jag med en megalängtan efter pasta vongole. Så, så fick det bli. Söndagsmiddag och allt. Receptet tog jag från Per Morberg här men ni ska få se hur jag gjorde ändå, med förhoppningen att jag inte blir brutalt mördad för stöld. Plus att man ändrar ju alltid lite, för att det är roligare så. Det är för fyra personer.

Annons

Du behöver:
Spaghetti
Hjärtmusslor
Vitlök
Schalottenlök
Vitt matlagningsvin
Tomater
Persilja
Chili
Parmesan

Börja med att skåla tomaterna. Det gör man genom att kasta in dem i kokande vatten och när skalet börjar lossna (tar cirka 3 minuter) så sköljer man dem under iskallt vatten och så ramlar skalet bara av. Då blir de såhär fina! Som en citrusfrukt nästan. Jag använde fyra tomater.

Det här är ingredienserna för tomatsåsen. Vitlök, chili och tomaterna. I receptet jag läste skulle man ha en tredjedels chili men jag tog en hel och pilade bort kärnorna (så att det inte hettar för mycket). Godare om det smakar mycket chili liksom. Använde två vitlöksklyftor. Fräs vitlök och chili i en kastrull med olivolja och när allt börjar få lite färg slänger du i de skivade tomaterna och så får det stå där och puttra.

När tomatsåsen håller på kör vi igång med musslorna. Först sköljer du dem och slänger bort de musslor som är öppna. Fräs hackad schalottenlök (jag tog två) och vitlök (en klyfta) i en stekpanna och sedan i med alla musslorna. Sedan häller du över matlagningsvinet (ca 3 dl) och lägger på ett lock. Har man inte ett lock kan man ju använda en annan stekpanna och sätta över istället. Det ska ligga där och sjuda i runt fem minuter. Under tiden kan du koka upp pastavatten.

När det är klart har alla musslor öppnat sig såhär fint. De som inte är öppna kan man slänga.

Spadet från musslorna, du vet med vinet och löken och så, det ska ner i tomatsåsen och röra ihop sig till världens himla dödsgoda sås. Det kan puttra på där tills det fått en bra såskonsistens, inte för vattnig alltså.  Nu är nog en bra tid att lägga ner pastan i pastavattnet också.

Hacka en himla massa persilja.

När pastan är klar så ska allt bara blandas järnet tillsammans med salt och peppar och parmesan (om man vill alltså, men jag tycker verkligen allt blir bättre med parmesan så det rekommenderas).

Klart! Ät upp!

.

Translation. Last Sunday I made pasta vongole and it turned out delicious, here’s how it looked.

(0)
(0)
(0)
16 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar