Annons
Annons

poddar jag lyssnar på just nu.


 

se.pinterest.com
Vilka podcasts jag lyssnar på varierar lite. Men vad de har gemensamt är att det brukar vara ett samtal mellan två eller fler personer om grejer de gillar och kan. Det får gärna vara lite nördigt och insöat. Har aldrig riktigt fastnat för dokumentärspoddar och följetångspoddar. Jag tror det kan ha att göra med att jag ibland flyger iväg med tanken och då har jag missat viktiga grejer i handlingen. När det är snicksnack-samtal är ju några sekunder hit och dit inte hela världen.
Här kommer mina favvisar just nu:

Annons

Mellan Raderna med Jihde & Öhman
En litteraturpodd av och med journalisten Peppe Öhman och Karin Jihde som jobbar inom pr. Förutom att gå igenom vad de läst den senaste veckan har de väldigt intressanta, intelligenta och feministiska samtal på litteraturtemat. Och de är roliga också. Har fått en crush på Peppe Öhman sen jag började lyssna.
Enda minus är att de pratar lite väl mycket om böcker från ett visst bokförlag som sponsrar podden. Men detta brukar ofta ske i slutet av podden så då slutar jag helt enkelt lyssna tidigare bara. Annars superbra podd, tips tips.

Alex & Sigge
Tycker Alex och Sigges podd helt klart är den bästa i Sverige. Intelligent, roligt, innovativt och aktuellt. Tycker mycket om deras kemi och tankar om livet i stort.

Stiljournalen
En podd om herrmode av Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck. Jag är ju verkligen inte särskilt intresserad av herrmode men jag älskar deras nörderi. De pratar om stil om det vore på liv och död och det finns något befriande i det. I en värld där alla är oroliga att trampa någon på tårna konstant och tassar runt ämnen så sätter de upp knasiga regler för hur många knappar man får öppna upp en skjorta norr om Paris typ.

Radiopsykologen
Samtal med ensamma människor, ledsna människor, människor som försöker hitta rätt. Stundtals väldigt sorgsamt. Jag tror denna podd gör en både mer ödmjuk mot andra och klokare om sig själv.

Språket i P1
Roligt och lärorikt om svenska språket. Är sjukt trogen lyssnar som lyssnar på prick varenda avsnitt och tröttnar aldrig.

Konversation
En podd från Expressen där två kreatörer inom samma bransch möts och pratar om kreativitet. Ibland känner de varandra och ibland gör de inte det. Otroligt inspirerande. Rekommenderar avsnitten Kerstin Ekman & Sara Stridsberg, Barbro Lindgren & Karolina Ramqvist samt Katarina Frostenson & Negar Naseh.

Värvet
Kristoffer Triumf intervjuar alla möjliga kända människor och är himla bra på det. Han väntar alltid in intervjuobjektet vilket på något vis gör att de öppnar upp sig. Av de senaste avsnitten rekommenderar jag Marie-Louise Ekman, Veronica Maggio, Andres Lokko och Carl-Johan Vallgren.

Bonustips:
Författarpodden
Denna podd verkar numera vara nedlagd. Det har i alla fall inte kommit ett nytt avsnitt sedan jul. Men en mycket bra podd om att vara författare med författarna Frida Skybäck och Agnes Hellström. Hur får man bokkontrakt? Vad tjänar man? Vad gör en förläggare vs en redaktör? Hur ser skrivprocessen ut? Och så vidare. Bra tempo, ärligt och spännande, kanske då framförallt om man själv skriver. En toppenpodd för alla med författardrömmar.

 

Ni får jättegärna tipsa om poddar ni tror jag skulle gilla! Längtar efter skrivarpoddar, bokpoddar och popkulturpoddar. Eller bara supernajsiga vettiga brudar som grottar in sig i intressanta ämnen som är kul att lära sig om.

 

Translation. Podcasts I am currently listening to. Only Swedish ones, sorry so sorry!

image source.

(0)
(0)
(0)
75 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar