Annons
Annons

pojkarna.


 

IMG_4437

Har läst en helt otroligt fin bok som jag har längtat efter att bli klar med för att kunna tipsa den vidare till er. Pojkarna av Jessica Schiefauer är en säregen ungdomsroman från 2011 som belönades med Augustpriset.

Annons

Pojkarna av Jessica Schiefauer

Pojkarna handlar om de tre bästa vännerna Kim, Bella och Momo. De är i gränslandet mellan tonåring och barn och gör allt för att hålla sig kvar i barndomen. Kvällarna spenderar de i växthuset på Bellas tomt där de leker, äter middagar och klär ut sig. Bella har gröna fingrar och beställer skott och sticklingar från jordens alla hörn som kommer hem med post. En dag får hon ett paket med ett frö de inte kan definiera, men bestämmer sig för att plantera ändå.

Pojkarna av Jessica Schiefauer

Fröet växer upp till en blomma på bara några dagar och en kväll under en maskeradlek smakar de på blommans nektar. Blomman besitter en magisk kraft som förvandlar flickorna till pojkar – men bara över natten.

Pojkarna av Jessica Schiefauer

De tre flickorna börjar således leva ett parallellt liv om nätterna. De fascineras över hur de så enkelt helt plötsligt slipper blickar, glåpord och händer och istället kan röra sig fritt över gatorna. Deras pojkkroppar besitter en makt, trots att de bara är tretton år gamla.

Pojkarna av Jessica Schiefauer

Sedan uppstår flera olika händelser. Slitningar i gruppen, förälskelser, de första sexuella stegen och att inte längre veta vad man egentligen vill.
Men framförallt är det här en roman om växa upp som tjej, om att inse orättvisorna och desperat försöka stoppa dem, vad man än kan behöva offra.

Så fin och speciell roman. Fin exempelvis här och här.

.

Translation. A Swedish book called ”The Boys” I just finished reading.

(0)
(0)
(0)
12 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar