Annons
Annons

Q&A (frågor och svar) part 1. Food.


 


Puh. det tog ungefär fyra timmar igår att bara kategorisera alla era frågor så vi börjar med något enkelt. Mat!

What is your favorite thing to eat?
My top 3: Raspberries with cream, chanterelle toast and fresh swedish prawns with salt and lemon. I am also a big fan of all kinds of pasta.

Annons


Men kan du inte lägga in fler recept? Speciellt pasta med nån krämig sås. Såg någon sådan här på din blogg och kan inte sluta tänka på den! Det var med kyckling tror jag.
Jag lägger upp recept lite då och då! Kolla i kategorin ”om mat”. Här kommer de pastarecept jag kommer ihåg att jag lagt upp:
Papardelle med persilja, mozzarella och salami
Tagliatelle med lite av varje

Pasta pesto med lammkorv och spenat
Pasta carbonara
Rigatoni med lite fuskig tomatsås
Världens enklaste (och kanske godaste) spaghetti
Lammkorv och saffranspasta
Magisk grönsaksspaghetti
Färsk tagliatelle med kräftstjärtar och sparris
Pastagratäng med kantareller och kyckling

om du gillar pesto (vilket jag har för mig att du gör), vilken är godast, den med basilika eller soltorkade tomater?
jag föredrar den med basilika, den smakar liksom lite mer.

gillar du semlor?
Jag älskar semlor.

Har du någon gång funderat på att bli vegetarian?
Nej. De flesta av mina måltider är vegetariska. Men. Jag älskar kött och tänker inte sluta att äta det.

Vilken är din sorts favoritglass?
polkagrisglass.

Brukar du sjunga när du lagar mat?
Nej, men jag brukar prata för mig själv. Typ ”nu är det dags att sätta på pastavattnet” och så. Vet inte riktigt varför, men det känns trevligt i alla fall.

Vart i Stockholm tycker du är bäst att äta ute? Brukar du alltid boka bord innan du går någonstans, typ Tranan? Eller droppar du bara in och kollar om det finns plats?
Läs min Stockholmsguide för restaurangtips. Och ja, jag bokar i princip alltid innan jag ska äta middag. Det räcker oftast med att man ringer några timmar innan.

är du en chips, godis, choklad eller kanske ingenting-människa?
Lösgodis!


jag har läst att du inte gillar efterrätter, stämmer det och varför?
Både ja och nej. Jag gillar riktig mat mycket mer än efterrätter. Skulle exempelvis välja en förrätt framför en efterrätt 100 gånger av 100. Är väldigt picky med efterrätter, till skillnad från mat där jag äter i princip allt. Ska ge lite exempel: gillar inte några efterrätter med choklad i. Tycker faktiskt inte speciellt mycket om choklad alls, möjligen Plopp och Center då. Tycker inte om de flesta kakor, gillar inte paj (om det inte är matpaj), gillar inte vaniljkräm eller tårtor med banan och frukt, tycker inte om de flesta glasser och inte heller alltför söta saker. Tycker inte om bakelser, tryfflar eller några efterrätter i ugn typ som Gino.
Älskar dock: alla sorters bär, lösgodis, sorbet, parfait och vissa sorters glass (ex: lakrits, polkagris, äpple), macarons, semlor och creme brulee. Och ost! All ost. Haha. Typ så.

vad brukar du äta till lunch? jag tycker det är så trist med matlåda så jag äter alltid ute men det är ju minst lika tråkigt eftersom det blir så dyrt.
Jag äter sallad ungefär tre gånger i veckan. Favoriten just nu är med gorgonzola, pinjenötter, tranbär, kronärtskocka och coctailtomater. Två gånger i veckan äter jag wonton-soppa på en asiatisk restaurang som heter Mooncake. Den soppan är underbar. Att laga matlåda behöver förresten inte alls vara så tråkigt! Läs min vän Ulrikas matblogg. Hon brukar lägga upp riktigt finfina matlådor då och då.
Mooncake-soppan.

Hej! Varje gång du lagar kronärtskocka ser det så himla gott ut men jag vågar inte riktigt prova själv eftersom jag inte vet hur det ska lagas. Vad är, enligt dig, det bästa sättet att laga kronärtskocka på?
Du börjar med att koka din kronärtskocka. Hur lång tid den behöver koka beror på storleken men runt omkring 50 minuter. När tiden har gått låter du den svalna lite grann och sedan öppnar du upp den. Du liksom spretar upp den som om du öppnade en blomma (kolla på bilden här nere så kanske du förstår). Längst in i mitten finns massa hår. Ta en kniv och skär bort det. Klicka sedan en stor klick smör med salt på den lilla plattan i mitten och börja ät! Du tar ett blad i sänder, doppar i smöret och liksom suger och biter av köttet på varje blad. Bladen allra längst ner är lite bittra så strunta i dem. Till slut har du bara kronartskockshjärtat kvar och det äter du med kniv och gaffel. Den delen är det bästa av allt.

.


Questions and answers part one. This part is about food. Click ”in english” to read.

(0)
(0)
27 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar