Annons
Annons

q&a: om fjärilar i magen, distansförhållanden och kökshanddukar.


 Var är din väska ifrån? Det röda med nät!
->
Det är en rottingväska från Palmgrens! Designen är från 1950. Jag fick den av min mamma när jag fyllde 25.

Alltså Sandra. Har faktiskt tvivlat STARKT på att denna dagen nånsin skulle komma. Många av dina svar på kärleksfrågor har jag bara skrollat förbi och suckat lite åt, men nu är det min tur. För alltså har under mina 17 år aldrigaldrigaldrig ens känt mig lite kär i någon. Aldrig velat pussa på någon eller fått fjärilar i magen av någon. Har nog faktiskt aningens psykologiska besvär typ helt ärligt??? Sönderstressade mig helt och hållet för ett par år sedan och har nyligen fattat igen vad det här med kompisar är liksom. Och detta är så jävlajävla svårt att skriva men måste göra det för vet inte var jag kan säga det annars. För vet liksom inte ens om jag är bi/homo/hetero eller hur fan man ska ens säga det – vilket ändå måste vara sjukt ovanligt antar jag??? Fyller ju 18 i år liksom!!!!!!
Ja. Men nu har jag i veckan på nytt sommarjobb faktiskt träffat en kille som jag tänker på nästan konstant. MEN vet ju inte hur detta ska kännas??? Har svinont i magen mest helt ärligt (av nervositet och vad-fan-är-detta-ens. kanske inte ens är nåt kanske bara är stressad och inte har nåt med honom ens att göra???). ÅHH alltså Sandra det hade faktiskt varit lyckan i livet ju att bli kär och att nån blev kär i en tillbaka. Men hur fasen känns det ens? Känner mig så fruktansvärt onormal som känner mig ljusår bort ifrån hålla handen kramar hångel kärlek sex och sånt. :((( Är inte så mycket av en fråga men har under de åren jag läst din blogg varit nära så många gånger att lätta på lilla hjärtat och be om lite råd för hur man vet om man är kär och varför jag aldrig blir ens yttepytte det. (Tills nu då I GUESS???). Kanske kan det finnas nån som känner igen sig lite i kommentarerna eller så kanske du Sandra kan ge mig en lite peppande förklaring i the basics av kärlek i nästa fråge-svar. Kram och tack för att du skapat detta lilla ställe Sandra.<3 <3 <3
-> Hej gullis. Jag känner ba först och främst: sitt lugnt i båten baby! Sjutton år är ingenting, tycker inte att det är ett dugg konstigt att du inte blivit kär än. Vadå, vissa har ju mer eller mindre svårt med sånt. Det handlar bara om att du inte träffat rätt person än bara. No stress.
Ang nästa grej: jag och mina kompisar funderade massor på om vi var bi-homo-hetero i tonåren. Hur ska man veta liksom? Såna här tankar bär alla på och de är helt o-konstiga. Istället för att oroa dig skulle jag omfamna dom, hångla på, testa runt (om du vill alltså).
Och angående den här killen som du gillar: mysigt att du tänker på någon!
Njut av att gå runt med honom i huvudet, som en liten karamell. Var inte så noggrann med att känna att du behöver definiera vad du känner. Vad spelar det för roll egentligen? Du gillar honom, det räcker väl. Har du tur får ni till det och om inte så blir han en ung man du en gång gillade. Fler kommer. Så funkar livet.
Hejar på dig! Puss.

Annons


Var kommer vit-blåa platåskorna ifrån?
-> De är från Asos och två år gamla!

matzo ball soup
Himla fin kökshandduk. Var kommer den ifrån?
->De är från Anthropologie i New York.

.
Ang min midsommar: Men alltså har sååå himla mycket frågor, antar att du ej vill outa Veronica!? Men är hon trevlig/najs/gullig som man tänker sig? Å visste hon vem du var? Tänker ändå att många vet det och att ni är inom samma typ av bransch?!
För mig är ju ni på samma nivå liksom. Tänker ju mig att du kommer skriva en bok snart som blir till film och att hon skriver all musik.
 Iallafall är sjukt avis på dig som fick hänga med henne plus avis på henne som fick hänga med dig.
Puss du är bäst och amazing!
Och en PS! Har träffat Veronica en gång på en signering och gjorde samma sak då, började med att säga att jag älskar henne. Ärligt alltså<3333
->
Hej och puss! Bra att Veronica vet att vi älskar henne : ) Hon var supergullig såklart. Ingen aning om hon visste vem jag var, det sa hon inget om. Tror inte? Men vet inte! Hon hade dock tappat rösten så hon kunde bara prata via anteckningsfunktionen i sin mobil. Men förstås mycket välformulerad förstås. Hoppas verkligen hon gör filmmusiken till min film om det skulle hända! 😀 puss.

italy.
Sandra! Hurdan är din och Gustavs relation och hur ser Magnus på det? Jag har en väldigt intim relation med en manlig gaykompis och min kille kan tycka det är lite jobbigt ibland. Vilket jag tycker är himla tråkigt eftersom varken jag eller killkompisen ens har förmåga att bli attraherade av varandra. Hur löser man?
-> Hej! Jag tror snarare att det är jag som ska oroa mig för Magnus och Gustavs relation : )
Nä skämt åsido, tycker inte riktigt att det är okej av din kille. Om jag var du skulle jag markera tydligt att det inte är det. Svartsjuka är en så otrolig seg grej, och faktiskt hela orimlig om den är obefogad. Sätt dig ner och ha ett deep talk men honom om detta. Jag tror när det gäller svartsjuka måste man vara lite hård, för oftast sitter det i den svartsjukes huvud, och något hen måste jobba på själv. Kram.

Hur känner magnus med att du inte vet om du vill ha barn?
-> Just nu: helt okej. Han  är bara 28 år och har flera år kvar att vänta. Plus att han inte heller är sugen nu. Men han vill ha barn, någon gång. Just nu funkar det fint. Om jag kommer på att jag aldrig vill ha (vilket jag inte riktigt vet just nu), så kanske vi får ta den diskussionen då. Och då kanske vi inte är ämnade liksom. Eller vad 17 man ska säga. Just nu funkar det bra. Jag är väldigt mycket magkänsle-person och just nu känner jag att jag vill vara med honom. Om han känner i framtiden att bara jag inte räcker och att han måste ha bebis också får vi ta det då. Kanske vill jag ha bebis då också. Vem vet. Eller så skiljs vi åt och hittar andra. Orkar ej vara sentimental. Livet är till för att lösa sig och för att levas. Hur det än blir så blir det väl bra. Ursäkta om jag låter krass för disneyromantiker. Jag tror på kärleken i högsta grad, men jag tror ännu högre på att må bra i stora doser.

pot.
Superfint! Har ni beställt färgen från hemsidan eller går den att köpa i Sverige också?  (ang vår väggfärg i vardagsrummet)
-> Märket Farrow and Ball säljs på färgbutiken ABC Färgekonomi på Birgerjarlsgatan 65!

Sandra! Kan du kika titt spamfilter för bloggen? Har skrivit kommentar på brevvän inlägget som inte kommer upp:/ <3
-> Hej! Ibland hamnar era kommentarer i spamfiltret men do not worry och ha tålamod. Så fort jag är vid en dator så godkänner jag dom kommentarer som fastnat där. Det har hänt några fåtal gånger under mina elva år som bloggare att de har hamnat direkt i papperskorgen av någon anledning, den försöker jag kolla med någon veckas mellanrum!

Hej Sandra, tycker så mycket om din blogg och har läst sedan innan Berghs. Men! De senaste veckorna så syns inga av bilderna i RSS-läsare längre (min favorit är Feedly). Har testat ett par olika apps, och ett par vänner har också problem.
Så himla trist och gör att jag kollar bloggen mer sällan! Är det något med din host kanske?
->  Jag har pratat med Metro ang detta och de säger att Feedly ska vara löst nu. Är det det? Låt mig veta så vi kan lösa. kram

fig tree.
Hej! En fråga om ditt olivträd och fikonträd (?), vad gör du med dem under vintern? Har läst mig till att de ska vara i kalla rum men som stadsbo har jag antingen balkong eller lägenhet att erbjuda mina träd. Hur gör du? Tack för fin blogg! Har läst den sen jag var fjorton och du inte ens tjugo.
-> Hej och puss! Vi ställde ut fikonträdet i trappuppgången under vintern där det är svalare. Kommer antagligen göra samma med olivträdet! Det funkade bra. Tyvärr blev fikonträdet sjukt i våras och dog, men det var av andra anledningar. kram.

Åh Sandra vill typ kalla dig min livsguru och därför har jag en livsviktig fråga till dig! Jag kommer vara i USA på obestämd tid från och med hösten, och min kille i Europa. Vi båda pluggar så ekonomin är tight. Har såklart läst igenom ditt fina distansförhållandeinlägg men som du skrev då – det är svårt att beskriva nåt när en är mitt uppe i det. Om du tittar tillbaka på det nu, hur var det? Vad är dina bästa tips? Tack för din blogg fuck va fin den är
-> <3. Du har rätt att jag har skrivit ganska mycket om långdistansförhållande genom åren.
Här kommer en liten hopsamling:
jag pratar om det i videoformat för ett år sedan.

– ett längre inlägg om hur jag kände när jag var i det.

– mitt svar ang distansförhållanden när det precis tagit slut (sista frågan)

– jag svarar på en fråga ang distans under 2014.

– lite konkreta långdistanstips (sista frågan)

Men, för att summera är distans inte något jag kommer göra igen, för att jag tyckte det var slitigt, men inte något jag ångrar. Jag var väldigt kär i honom och ville vara ihop med honom, och eftersom vi inte bodde i samma stad var distansförhållande det enda rätta. Jag tycker man ska kämpa för grejer. Så om jag vore du skulle jag köra tills det brister. Bättre att ha försökt än inte alls, eller? Tror jag i alla fall? puss.

photos by Francisco Marin
(photo frankie marin)

Tvättar du jeansjackor?
-> Ja jag tycker man måste det efter ett tag om man svettats mycket.

Hej Sandra!
Idag kom jag in på Berghs. 
Jag är fjärilar och glitter i magen, men också dallrig spaghetti.
Hur gör man för att överleva första dagen, veckan, året?
Hjälp!
-> Heja! Oroa dig inte, alla är precis lika nervösa som du : ) Du kommer ha det så himla härligt och roligt!

Hej!
Appropå snapchat. Kan du inte göra ett inlägg om hur du använder snapchat? Jag förstår mig inte riktigt på det nämligen. Mvh 35+
-> Haha jovisst. Lärde mig det ganska nyligen så fattar verkligen vad du menar. Ganska förvirrande app.

 

(0)
(0)
(0)
25 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar