Annons
Annons

Q&A om Palma, kompisar och att splitta notor.


 

hej


ÅH SANDRA! Vart ligger det drömmiga stället med både pool och hav på Mallorca?!

Hette något med Panoramica, låg vid Cala Blava!

Åh så härligt! Vet du vart din väninnas svarta klänning är ifrån? Hade så gärna velat ha en liknande
Hon hälsar att den är från Day!

Annons

Fråga – Hur gör du när du är ute och käkar på restaurang med vänner, delar ni på notan? Swishar ni en massa eller när ni täta nog att va köra ”jag tar den här”? Så nyfiken pga så sjukt omständigt att hantera restaurang notor när man är massa folk och de flesta är rätt panka, vem tog vilken öl och hur mycket ska var och en dricksa etc?
Vi splittar jämt. Typ alltid, räknar sällan ut vem som tog vad eller något sånt. Om det inte är sjukt olika såklart! Sånt där brukar annars alltid jämna ut sig. För denna resa till Palma använde vi appen Split som är jättebra om man reser många. Då betalade alltid en person för allt vi gjorde och skrev sedan upp det i appen. Och så i slutet av resan hade appen räknat vem som var skyldig vem. kram.

Du verkar ha ett sånt mysigt kompisgäng. Väldigt tighta och alla är liksom redo att bara dra. Är alla gamla vänner eller är det folk du träffat i vuxen ålder? Ni ser hur som helst ut att ha en toppentid i Spanien (ang Palma resan)
Alla känner varandra på olika sätt på olika håll och vissa mer än andra och andra mycket lite. Första kvällen gick vi runt bordet och så fick alla berätta hur de kände alla från början. Både fint och ibland förvånande! Resan började med att Alexandra skapade en stor grupp på facebook och frågade vilka som ville semestra med henne, i slutändan blev det vi nio! Men jag känner vissa från jag var 16, andra när jag bodde i new york, någon via jobb, och någon annan har jag lärt känna ute på fest. kompisar hägrar överallt!

Alltså tygkassen!! SÅ FIN. Vet du vart han har köpt den??
Den är min och går inte att köpa tyvärr. Var reklam för ett forum jag föreläste på 2014.

Vänta nu, menar du hyvla eller riva? I’m confused.
Also: när kommer inlägget om behåar??? Längtar!
Menar riva.. blandar ihop ord ibland. Inlägget med behåar kommer efter sommaren! Har så låg besöksstatistik just nu när det är varmt, så väntar lite : )

Hur river du vitlök? Jag gör alltid illa mig.
Jag använder sällan ett stora klassiskt rivjärn utan bara såna där teeny tiny (finns ex på åhléns). Funkar bättre med både vitlök, citron och ost tycker jag!

Blev himla nyfiken på ditt kök, och undrar lite vad det är för bänkskiva? Är det riktig marmor eller laminat? Vi går i renoveringstider här hemma och jag röstar marmor och killen laminat och vi är båda rätt dåliga på att kompromissa.. Men skivan ni har var ju fantastisk!
Kram
Hej!
Det är riktig carraramarmor. Jag tycker absolut (om jag får bestämma hehe) att ni ska ha riktiga material när ni renoverar. Känns marmor för dyrt skulle jag köra på något annat material istället för att använda laminat. Visst att marmor är poppis just nu, men det kommer det inte alltid att vara och då är det laminaten som kommer att kännas trist, medan riktig sten liksom alltid mer eller mindre är tidlös. Här är ett inlägg om renoveringen.

vad använder du för kamera?
En Canon 6D, skrivit lite om den här.

asså är så imponerad över hur du kan ha samma plagg i så många år?? handlar det bara om att köpa jättebra kvalle eller tar du hand om dina kläder på något speciellt sätt så de håller? känner att alla mina svarta plagg är grå efter tre sekunders användning……..är även skyldig till att ha slängt vita tishor med fläckar pga vet ej hur man tar bort fläckarna HEHE kanske borde gå en kurs i att ta hand om kläder in a proper way. har du några tips?
hej! Jag tror att det kan vara så att många av mina plagg håller längre för att de just är mörkblå och inte svarta? Asså jag vet inte, jag bara gissar nu, men det gör ju att de aldrig blir sådär ”svartdassiga” som du beskriver. Men jag kan rekommendera att färga svarta kläder i tvättmaskinen! Det gjorde jag mycket i min tonår, funkar fint.
Vidare: jag tvättar aldrig mina plagg över 40 grader (oftast 30) och torktumlar inget. På fläckar sprutar jag sån där ta bort-spray innan jag lägger i det i tvättmaskin. Men många av mina kläder har faktiskt fläckar som inte går bort, jag är bara en person som inte riktigt bryr sig om dom. Var det du med vetja! Kan även rekommendera att måla över ljusa fläckar som inte går bort på svarta grejer med en svart sharpie-penna…

Kan du tipse om gode bokhandler i Stockholm eller andre steder i Sverige?
Akademibokhandeln har ju typ monopol i hela Sverige så vi har mest sådana. Men kan rekommendera Akademibokhandeln på Regeringsgatan och Hedengrens i Sturegallerian. Har någon annan tips är jag också peppad på att höra!

Hej! Så fina bilder!! Hur var utställningen? Jag och en kompis har precis flyttat till Nice och funderar på att åka till Antibes för att se Picassomuseet.
Hej! Utställningen var väldigt liten men det kostade bara 6 euro att gå in så det tycker jag absolut att ni ska göra. Om inte annat än för att hänga i de fina gamla delarna av Antibes!

Hej Sandra! Jag har en fråga. När du och Nina jobbade och samtidigt bodde tillsammans i NY, såg ni då till att ni inte gjode allting tillsammans på fritiden också? Typ middagar och fester och så?
Det blev ganska naturligt efter ett tag att vi började hitta på olika grejer på fritiden i och med att vi både bodde ihop och jobbade ihop. Men ganska ofta var vi såklart på samma fester och middagar och sådär, så blir det ju när man flyttar någonstans med någon man gillar. Men för att svara på din fråga var det aldrig någonting som vi behövde sätta oss ner och prata om, det bara hände när vi behövde det.

 

 

Translation. Please read the Q&A in Google translator.

 

picture source.

(0)
(0)
(0)
26 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar