Annons
Annons

Questions&Answers part 2. Travels.


 

Finns det något land/någon stad som du aldrig har varit i som du skulle vilja besöka?
Jag vill se mer av Asien. Vill åka till Korea och Kina. Kommer tyvärr inte kunna resa så långt nu när jag bor här och inte har lika mycket semester. Och när jag väl har semester vill jag nog till Sverige. Men sedan. I framtiden. Om två veckor åker jag och Nina till ett annat drömresemål, nämligen San Francisco!

Vad är bäst med södra frankrike?

Jag har nästan bara varit i södra Frankrike när det är reklamfestival i Cannes och då är allt väldigt uppstyrt och reklamigt och inte riktigt som det brukar vara. Men jag har tillbringat lite tid i Cap D’Antibes, där min familj precis köpt hus, i augusti förra året. Kan inte så mycket om namn och platser än tyvärr. Men vad jag tyckte om då var den långa sträckan med hav som ibland bröts upp av små stränder. På kvällarna tände de kulörta lyktor och så satt unga par på filtar, drack rödvin och hånglade. Det var hemskt fint.

Cap D’Antibes

Annons

Vart i Stockholm hålls den bästa sommarpicknicken?
Hagaparken helt klart. Det är min finaste park och kanske finaste plats också.

Hagaparken

Har du någonsin varit i Barcelona? Jag ska flytta dit i vår och känner hur små fjärilar bygger bo i min mage och jag skulle behöva lite tips på ställen att picknicka, klubbar att dansa bort natten i och små gömda gator..
Har tyvärr aldrig varit i Barcelona.

will you recommend stockholm to live in?
Yes of course, it’s a wonderful city. Very beautiful, great club life, lovely cafés and nice shopping.

hur fint tycker du det är i Tokyo på en skala?
10 av 10!

Tokyo

Hur har du råd med alla dessa fantastiska resor?
Jag jobbar heltid och har varken barn, villa eller volvo. Jag har en bra lön som jag själv kan bestämma vad jag ska spendera den på. Och resor är det bästa jag vet.

Vilket land/stad är något man MÅSTE besöka?
Tokyo, New York och Paris. Alla de här städerna är totalt olika varandra men helt fantastiska på sina egna sätt. Och dessutom är de precis så som man tänkt att de ska vara, lite magiska och berusande.

Paris

Jag vill åka på ett äventyr i vår eller sommar. Kanske en månad. Vill träffa lite nya människor eftersom alla mina vänner är bortresta och jag är hemma och jobbar nu. Ytterst tråkig period. Kanske vill jag plugga. Engelska och franska kan jag lite grand. Huvudsaken är att träffa människor och att ha roligt. Har du något förslag?
New York är en väldigt bra stad att träffa människor i. Alla är väldigt sociala och pepp på nya kontakter. Men det kanske blir lite dyrt att bo här bara sådär utan jobb och så. Jag skulle nog rekommendera Berlin i så fall. Mycket unga människor, billigt boende, klubbar som aldrig stänger, caféer överallt och massvis av människor som vill vara kompisar för kvällen.

Jag ska åka till London nu i februari (10-13:e) och många av mina vänner har sagt att jag bara MÅSTE hitta Victorias Secret-butiken, eftersom att de själva aldrig hittat dit. Vet du möjligtvis vart den ligger, du som säkerligen varit där flera gånger?
Jag har tyvärr ingen aning men här kan du läsa min London-guide om andra platser jag tycker om.

London

Jag undrar vart är det bästa stället att bo om man vill flytta till Stockholm?
Jag gillar Vasastan och Södermalm. Midsommarkransen är också väldigt vackert.

And what you think about, Brasilia, my country? The summer, beach, samba…?
I have never been there but really want to go!

vilka festivaler har du varit på, och hur gammal var du? (mest hur gammal du var på din första kanske. är sexton (ska fylla sjutton sent i år) men ska på festival!!)
Jag var sexton och skulle fylla sjutton på min första festival. Det var Hultsfred och jag blev katastrofförälskad i en pojke med skorrande R. Här har jag samlat samtliga festivaler jag har besökt.

vilken är den bästa festivalen tycker du?
När jag var yngre tyckte jag utan tvekan Emmabodafestivalen. Där får man hångla så det bara smäller om det och alla är så söta och försiktiga och ingen knuffas när man går på konsert. Sedan gillade jag Roskilde också. För att det är precis tvärtom. Enormt, man går vilse, träffar konstiga danskar som tar med en på osannolika äventyr och allt är väldigt smutsigt, skränigt och man vill aldrig sova. Nu för tiden är Way Out West min favvo.

Emmabodafestivalen

Vilka länder har du varit i?
Jag har varit i ganska många länder och kommer inte riktigt ihåg allihopa sådär på rak arm så jag säger så här istället: alla världsdelar förutom Sydamerika och Australien.  Jag drömmer om att besöka Asien lite mer (där har jag varit i Japan, Vietnam och Thailand). En av mina största reseupplevelser var nog Kenya. Savannen alltså, vilken grej. Att tågluffa i Vietnam med fem kompisar var också fint. Att sitta på ett tåg i tolv timmar med gallerfönster och hönor i knäet var kanske inte så roligt då men ett väldigt fint minne när jag tänker tillbaka. Eller att sova på däck på en båt i en vecka i Vietnams skärgård tillsammans med Maja och bada i havet varje morgon och spela kort tills solen går ner. Eller att hoppa upp och ner i ett karaokerum med leopardtema i Tokyo. Året när jag och Jonna pluggade i London var också väldigt roligt. Och alla resor till Paris också. Paris blir liksom bara magiskt av sig själv.

Kenya
.


Q&A part 2. This time it’s about travels. Read it in english here.

(0)
(0)
(0)
43 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar