Annons
Annons

questions&answers part 3. my blog.


 


Hur mycket tid lägger du oftast på bloggen en vanlig dag? Till inläggen respektive till att läsa/svara på kommentarer och annat som rör bloggen (specifika bloggmail kanske?).
Jag lägger ungefär tre timmar om dagen med att blogga, svara på kommentarer, mail och fila på framtida inlägg. Ibland lite mer om det är många bilder (till exempel från en utekväll) för då blir det en del redigering i photoshop.

Annons

Är du noggrann och läser igenom och förhandsgranskar flera gånger innan du postar, eller är det mer bara “slänga ihop något och skicka ut på bloggen”?
Jag läser igenom ett inlägg i alla fall fem gånger innan jag publicerar det. Jag slänger aldrig någonsin ut något och skickar iväg. Alla mina inlägg är tidsinställda och noggrant bestämda. Jag vill att varje inlägg ska ha någon slags idé, stor eller liten, men den ska finnas där.

kan inte du skriva fler långa och fina texter om kärlek som jag kan inspireras av? och en fråga. hur lång tid tar det för dig att skriva sådana fina texter? kommer det bara av sig självt så du är klar på fem minuter eller tänker du igenom varje mening och skriver sakta och noggrant i flera timmar/dagar?
Varje lång text som jag publicerar har jag haft i min dator i veckor innan. Jag ändrar de lite varje dag och så en dag känner jag att ”hmm. nu är det nog dags, nu är det färdigskrivet.” Den här som jag skrev senast skrev jag nog på i två veckor. Det fanns säkert tio olika versioner, vissa helt totalt olika från det som det blev till slut. Jag är väldigt noggrann när det kommer till mitt skriveri. Därför kan jag inte bara kasta ut lite långa texter hej vilt. De kommer när det känns färdigt.

Hur lyckas du få ihop flickrbilder i ett och samma inlägg?
Jag kodar in alla mina bilder med html, inklusive mina egna.

do many girls recognize you on the street?
Maybe it happens once a week or so. Most of the time in clubs, I guess people are more shy when they are sober : )

will you meet up with someone that follows your blog?
Yes of course. Just e-mail me and I’ll have a beer or coffee with you.

before meeting ludvig, did he know you had a blog?
He did.

don’t you ever get bored of posting?
No, but sometimes I can feel a bit stressed that I will run out of ideas or that all my ideas are too complicated and I am still at work and it’s getting late and all that. But most of the time I have a folder in my computer with ideas for future blog posts.

har du en tumblr?
Nej, jag använder min flickr som inspirationsmapp. Här kan du titta pa mina flickrfavoriter.

Läser din familj och pojkvän din blogg?
Yes box.

Are your friends sometimes a bit annoyed that there are so many pictures of them in your blog? I can very well imagine that they might sometimes get recognised on the street.
No, at least they’ve never mentioned anything like that to me. If they did say something like that I would of course not force them in to being in the blog. I would just stop photographing the person who didn’t like it.

var skriver du dina fantastiska texter allra först när inspirationen anfaller? (i en skrivbok, i datorn, var som helst?)
Jag skriver de direkt i datorn i macprogrammet som heter ”textredigerare” (word tar för lång tid att öppna). jag har också väldigt många halvfärdiga texter i anteckningarna i min iphone.


känner du dig någonsin stressad över att hinna blogga hela tiden? tänkte eftersom du gör så många och fina saker hela tiden och ändå hinner blogga.
Jag kan känna mig ganska stressad när jag inte har någon plan. Jag vill veta i alla fall fyra blogginlägg framåt vad de ska handla om.

hej sandra. jag har läst din blog i några år och älskar ditt sätt att skriva. vad säger du till dem som kritiserar dej av att du gör allt lite för fint för att vara sant, o inte anser din blog eller din livstil vara realistisk?
Såhär tänker jag: min blogg har ett tydligt koncept. Det här är ingen vardagsblogg utan en livsstilsblogg. Jag ser inte intresset i att skriva om grå måndagar eller en händelselös hemmakväll och jag skulle heller inte vilja läsa en sådan blogg. Jag vill att min blogg ska kännas inspirerande och lite som sin egen oas. Det finns tusentals vardagsbloggar därute som man kan läsa istället. Jag vill ju fotografera vackra roliga ögonblick och skriva om saker som berört mig. Jag vill att niotillfem ska kännas fint och genomtänkt, och jag hoppas det gör det i alla fall lite för jag lägger ner så himlans mycket tid på den här platsen.

Glömde fråga hur din statistik har förändrats sen du flyttade till USA! Fler eller färre läsare? Fler amerikaner?
Fler! Ungefär 20 000 fler i veckan. Och ja, många fler amerikaner. Därför har jag börjat skriva rubriker lite oftare på engelska så de kan hänga med direkt fran början. Men inläggen kommer fortsätta vara på svenska med en kort engelsk översättning.

funderar du någonsin på att sluta blogga?
Nej absolut inte.

Tänker du nånsin på att du inte tycker om hur din blogg ser ut, innehållet osv, typ, är det tillräckligt bra, eller tänker du aldrig så/bryr dig inte?
Jämt. Jag vill exempelvis inte publicera två inlägg på raken om mat och har det blivit outfitinlägg två dagar i rad kan jag se det som en besvikelse liksom. Jag vill att varje inlägg ska kännas fint och bra i sig självt och ha sin egen ide. Och så vill jag forsöka hålla en så varierad känsla som möjligt. Och angående designen så kommer det en ny senare i vår!

händer det att du får skriva autografer till bloggläsare och vad tycker du om det?
Det har hänt två gånger! Det var såklart jättefint men jag blev lite förvirrad för jag visste inte riktigt hur man skulle göra. Skriver man liksom sin namnteckning bara eller bokstaverar man sitt namn med en hälsning?


Hur mycket pengar tjänar du på din blogg?
Jag tjänar bra med pengar, och det hoppas jag att alla som har över 100 000 läsare i veckan gör. Jag har ett eget aktiebolag där min bloggpengar åker in.

hur många läsare har du i snitt varje vecka?
Enligt bloggportalen.se har jag cirka 120 000 läsare i veckan.

Varför valde du att blogga på rodeo.net?
Först och främst slutade jag på Metro därfor att hela metrobloggen höll på att kollapsa. De stängde av min och de andra större bloggarnas löner utan att säga till, läste det i tidningen (!). Dessutom var det tusen saker de hade lovat mig att fixa som de aldrig gjorde (exempelvis bredare bloggram och kategorier). När jag började titta mig omkring efter nya platser att vara på träffade jag ganska så många olika bloggnätverk. Det kändes rätt direkt när jag träffade Lisa, som är chefredaktör här på Rodeo. Det var så tydligt att hon förstod vad jag menade när jag sa att det var viktigt att bilderna fick ta för sig, att jag verkligen behövde kategorier, att ramen till höger fick vara dynamisk med olika funktioner och att hela bloggarkivet måste flyttas med. Alla andra jag hade träffat hade bara varit gubbar som inte bloggade själva och inte förstod hur viktigt det är att alla komponenter fungerar. En blogg är ju inte bara en startsida med lite inlägg, de är ju små egna världar. Så Rodeo fick det bli. Det känns mycket fint här.

Är du mest beroende av facebook eller bloggen?
Bloggen utan tvekan.

Vad tycker dina vänner om att du bloggar så mycket (och så bra)?
Jag hoppas de tycker om det.

hur fick du din blogg så himlans stor egentligen? eller droppade det bara in besökare helt plötsligt?:)
Jag har aldrig haft någon större bloggare som exempelvis blondinbella som länkat utan det har långsamt men säkert växt sig större. Har ju bloggat på massa olika ställen och varje gång jag har bytt har det helt plötsligt strömmat till. Började på blogg.se, hoppade vidare till devote, sedan till metro och nu rodeo.

undrar bara hur du gör så typ 2 bilder “spelas upp” efter varandra? som t.ex. i inlägget almost.
Googla ”make a gif”.

it never lets me view your videos, is there another format or something i can watch them in? ALSOOO do you like hairless cats?
I upload all my videos on youtube or vimeo so it seems strange that you can’t see them! Next time I will put in a link to the actual video aswell.

Jag skulle vilja veta hur du hinner med allt. Alltså hur en normal dag ser ut med tidsangivelser. Hur du får dygnets timmar att gå ihop med heltidsjobb, blogg, fix av utseende, matintag, shopping och alla roliga aktiviteter?
Oj oj svår fråga. På söndagen sätter jag mig ner och funderar på ett ungefär vad jag vill blogga om under veckan. Jag vill inte ha ett exakt, men ett ungefärligt schema. Varje kväll tidsinställer jag två blogginlägg till dagen efter, ett på morgonen och ett på kvällen svensk tid (och ett per dag på helgen). Då behöver jag inte oroa mig på jobbet att jag ska hinna med att blogga utan de poppar av sig själva. Jag jobbar på min reklambyrå mellan 10-19 ungefär. Sedan går jag hem, äter och bloggar. Sedan hinner jag inte göra så mycket mer än så. Såhär ser ungefär 4 av 7 dagar i veckan ut. Annars hade jag aldrig hunnit med att både blogga och jobba, om jag inte tagit bloggtid på kvällen. Angående roliga aktiviteter så vet jag att många av er är förbryllade över att jag orkar gå ut och festa och gå på kalas mest jämt och hinna med allt, men liksom, det är ju egentligen inte mer än 1-2 sådana inlägg i veckan. Resten av dagarna är jag hemma eller jobbar sent. Jag fixar med min blogg ungefär 3 timmar efter jobbet. Fix av mitt utseende ingår ju i morgonrutinen, kanske en halvtimme om dagen då på morgonkvisten. Shoppar gör jag i princip bara via nätet. Hoppas du får en lite bättre uppfattning nu!

Hur gör du dina underbara stop motion filmer?
I ett program som ingår i Mac som heter Imovie. Bilderna fotograferar jag med min vanliga kamera.
[vimeo]http://vimeo.com/8180087[/vimeo]

kanner du aldrig att du angrar att du ar sa offentlig pa bloggen om ditt liv?
Nej aldrig. Ju mer privat jag blir, desto mer märker jag vilken liten roll det spelar.

säger dina vänner ibland “jag vet, jag såg det pa din blogg..”
ganska så ofta.

känner du ibland att du maste hitta pa nagot spännande, bara for att kunna skriva om det?
om någon säger  ”vill du följa med imorrn, jag ska på 20talsfest med en uppbyggd scen i vardagsrummet” så tänker jag, gudars skymning det kommer nog bli fantastiska bilder! Jag är lite bloggskadad. Dock inget negativt kan jag tycka, det gör ju bara att jag aldrig tackar nej till något som verkar fint och roligt.

ångrar du något inlägg i bloggen?
nej.

Hej, här kommer en fråga jag har funderat en hel del på. Du som har en så stor blogg, med många läsare och en hel del som är ganska unga, hur mycket tänker du på vad du skriver? Du är nog en förebild för många, är det något du har i tankarna när du skriver inlägg? Att föregå med gott exempel tex. Det är nog ganska många flickor där ute som tappat tron och hoppet och läser vad du skriver. Och får tillbaka hoppet. Är det något du strävar efter(inte att du ska vara expert, utan att få flickorna att må bättre?).
Ja, jag tänker mycket på vad jag skriver. Jag skulle aldrig skriva något som skulle såra eller göra någon ledsen. Dessutom hade jag aldrig publicerat så många personliga texter om mig själv om jag inte kände att någon skulle må bättre av att jag gjorde det. Jag kände mig så jäkla ensam i mina problem när jag var tonåring, så det känns viktigt att berätta om dem så alla andra sjuttonåringar som känner sig som små trasiga fågelungar förstår att de inte är ensamma om det.

.

The third part of Q&A. This time about my blog. Click ”in english” under the faq to read.

(0)
(0)
73 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar