Annons
Annons

rosa himlar och äppelkräm.


 


Här kommer den sista delen av era finaste sommarminnen. Tack för att jag fick läsa! <3


– Regarder le ciel rose!
Alla passagerare tittade förvirrat omkring sig, när busschauffören plötsligt pratade franska i högtalarna.
– Titta på den rosa himlen, upprepade hon, denna gång på svenska.
Jag tittade ut och såg en vacker rosa himmel sprida ut sig, över hela Västerbron.
– Och ser ni dem som går på bron? Ser ni vad som fattas? Jo, reflexer! Alla katter blir gråa på kvällen, som man säger, så gå och köp reflexer, sa busschauffören och fortsatte därefter att prata för sig själv på franska.

Annons


Jag gick på dejt för första gången någonsin i början av sommaren. Min dejt var så nervös att han knappt vågade titta på mig och spillde te över bordet. Sen dess har jag inte kunnat sluta tänka på honom och sommaren har varit en enda känslostorm med toppar och dalar. Nu har vi legat och allt känns så himla spännande.


Det finaste jag och min pojkvän gjorde i somras var att vi tog in två hemlösa katter i vårat hem och i våra liv. I början var de blyga och svåra att få kontakt med, vilket ledde till råångest över att vi kanske var sämst kattägare. Men vi gav dem tid och då gick det som tur över. När den ena jamar låter det som att han säger ”hello” och mitt hjärta blir överbelastat av kärlek varenda gång han gör det.


Det är i början på augusti på en ungersk festival och det har äntligen blivit svalare. Det är natt och vi dansar bland massa andra och jag pratar och dansar längst fram vid scenen med en så söt liten spinkig tjej. Jag på mina 165 cm känner mig stor och trygg bredvid henne. Tänk att man aldrig får vara den stora personen någon måste titta upp på, med killar. Jag gillar känslan, som är ny för mig. Skäms nu i efterhand men jag sa ”you´re cute like a teddybear” till henne, för det var så det var, ville bara krama henne. Hon ler så brett, är så hoppig och full av energi. Hon är säkert mycket yngre än jag men så himla himla söt och det spelar liksom ingen roll för vi har så skojsigt ihop. Jag frågar min kille om det är okej att jag kysser henne och han bara skrattar och säger, ”visst, om du vill det så”. Jag frågar henne om jag får kyssa henne och hon nickar allvarligt. Hon är så mjuk att kyssas med, vi dansar och skrattar och allt är så himla enkelt och festivaligt och roligt. Glada nätter är det bästa jag vet.


Vi har varit tillsammans hela kvällen. Dansat, shottat och hånglat. Vi har knappt känt varandra i två veckor men vi ställer oss där med varsin öl och pratar vant. En massa liv runt om men inget stör.
Han säger ”du pratar mycket med ögonen”.


Jag gick in med kvällsmackan, kaffet och tabletterna som vanligt till damen längst ner i korridoren. Cigarettlukten och mörkret mötte mig där hon satt i sin fåtölj och väntade.
”Kommer du redan? Vem är det”, sa hon bitskt.
När jag sa mitt namn mjuknade ansiktsmusklerna och hon log. Hon suckade och sa,
”det är så synd att vi ska träffas när jag är i det här tillståndet, du vet, ledsen och så. Jag tror att vi hade kunnat bli vänner du och jag”.
Jag småpratade om lunchen i ett försök att muntra upp henne, och vi enades om att makaronipuddingen med skurna korvbitar hade även fått den glupskaste av hundar att fnysa. Jag ville leda in henne på ett annat spår så jag frågade henne vad hennes favoriträtt var, om hon fick välja vad som helst. Eftersom hon var född och uppvuxen på västkusten trodde jag att hon skulle svara kräftor, hummer, torskrygg med smält smör eller dylikt. Istället log hon och svarade ”äppelkräm”.
Jag trodde inte att det var sant. Hjärtat slog och adrenalinet pumpade i kroppen. Jag ursäktade mig och gick ut ur rummet och in i personalrummet. Där värmde jag upp halva min matlåda för kvällen, hemlagad äppelkräm som jag hade testat att göra för första gången dagen innan. När jag kom in med skålen tappade hon hakan.
”Har du gjort den?” frågade hon med tårar i ögonen, ”Hur ska jag någonsin kunna tacka dig?” tillade hon och höll om mina händer, hårt.
Så glad hade jag aldrig sett denna djupt deprimerade kvinna förut, och så glad var jag inte på hela sommaren.

♡♡♡♡♡♡♡♡

 

Translation. Last part of my readers favorite summer memories.

(0)
(0)
(0)
26 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar