Annons
Annons

rosa.


 

– JeongMee Yoon

The Pink&Blue Project av JeongMee Yoon, där hon har fotograferat pojkar och flickor med deras rosa respektive blå ägodelar är alldeles sanslöst fascinerande, skrämmande och fantastiskt knäppt.

Annons


– eleanor bailey ur the tyranny of pink.
.

Det gör ont i mig varje gång jag ser bloggande mammor som trycker ner prinsesskronor och tyllkjolar i handen på sin döttrar och kallar sin söner för stora och starka pojkar. I en värld där våra egna val framhävs mer än någonsin är det sanslöst hur många barn som tvingas in i kantiga mallar av rosa fluff eller traktorer. Så himla viktigt med gräsfläckar på knäna, modighet i bröstet och känslan att få tycka och välja helt utan ramar. Fick jag bygga en värld skulle varken rosetter, presidentposter, tårar eller tyllkjolar vara könsbetingat. Vi skulle bara vraka och välja vad vi hade lust med och aldrig försiktigt placeras in i en roll. Det viktiga är ju nämligen inte att ta bort färgen rosa, det viktiga är att ta bort normen.

Hittade ett liknande inlägg hos Underbaraclara som jag tycker du också borde läsa.
Du hittar the pink and blue project här och artikeln the tyranny of pink här.
Hittad från början i krisatomics utmärkta blogg.

.


This is extremely intresting. Look at the JeonMee Yoon’s Pink and Blue project and read the Tyranny of Pink by Eleanor Bailey. Originally found at krisatomic.

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar