Annons
Annons

sallad på färsk majs och bondbönor med ricotta, chili och lime.


 

dinner.

I Nolita i New York finns det en restaurang som heter Habana. Där serverar de världens godaste majskolvar med någon slags ricotta-aktig ost, massa lime och chili. Åker du till New York är dessa majskolvar absolutement ett måste. Hur som helst, jag funderade på om man kunde göra om denna rätt till en sallad istället, hemma i sitt eget kök. När jag hade funderat klart gick jag och handlade ingredienser och sedan lagade jag detta:

Annons

dinner.

Sandras Habanasallad
Du behöver för två personer:
– Två majskolvar
– Två rejäla nävar bondbönor (eller sojabönor)
– Ett halvt paket bacon (kan bytas ut mot till exempel rostade nötter tänker jag om man inte vill äta kött)
– En halv lime
– En halv citron
– Ungefär en deciliter ricotta
– En halv chili
– Chilikrydda

Gör såhär:
1. Koka majskolvarna i en stor kastrull i fem minuter. Koka bondbönorna i cirka tre minuter i en mindre kastrull. Stek baconet tills knaprig i en stekpanna.
2. Ta av majsen från kolvarna med en kniv. Man får låta majskolvarna svalna lite, och sedan ställer man de upprätt (i en skål är bra så inte majsen skvätter) och drar neråt med kniven. Finns youtube-tutorials om det låter förvirrande.
3. Bryn hackad vitlök, hackad chili, citronzest av en halv citron, saften av en klyfta citron, olivolja och salt i en kastrull. Återanvänd exempelvis kastrullen du kokade bönor i vetja. Lägg i bönor och majs och rör ihop allt i ungefär en minut på ganska låg värme.
4. Lägg upp på ett fat. Bryt över rejäla bitar ricotta och sprinkla över baconet. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft och limesaft. Salta, peppra och pudra med chilikrydda.
5. Servera!

dinner.

Tänd ljus, köp en blomma och bjud någon du gillar. Man kan också addera någonting till salladen förstås, typ kanske kyckling eller vegetariska biffar eller så. Funkar alltså både som en side och huvudrätt liksom.

candy

Efter maten åt vi världsfint godis, så det rekommenderar jag också. Alltså det måste ju inte vara världsfint, vårt råkade bara vara det.

.

Translation. A salad inspired by the Grill Corn Mexican Style at the restaurant Habana in New York.

(0)
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar