Annons
Annons

septemberfeminism.


 

Jamen just ja. Jag gör ju feminism-summeringar en gång i månaden med de länkar som delats mycket i feederna jag hänger i. Kom lite av mig efter valet pga blev så sur. Satt alltså och surade i min ensamhet och slutade spara länkar vilket nu såhär i efterhand bara slår tillbaka på mig själv såklart. Några samlade jag ihop ändå!
Nämligen:

Annons

1 sept.
Det läcks ut nakenbilder på Jennifer Lawrence. Lena Dunham skriver krönikan Don’t look at those Jennifer Lawrence nudes. ”When you look at these pictures you are violating these women again and again. It’s not okay.”

1 sept.
Expressen Kultur anställer två starka profiler inom den radikala antirasistiska och feministiska rörelsen – skribenterna Judith Kiros och Mireya Echeverría Quezada och deras podd Hämndens timme. Mer feminism-podd åt folket!

10 sept.
Hemsidan Skapelsen släpps. ”Kunnigt folk delar med sig av knep & knåp och bra argument för ny musikhistorieskrivning” för att citera Lina Thomsgård.

10 sept.
32 Things You Realise When You Become A Feminist.

12 sept.
Underbaraclara berättar varför hon lägger en röst på FI. ”Ett feministiskt parti som eldar på de andra partierna i jämställdhetsfrågan behövs.”

18 sept.
Södermalmspolisen twittrar: ”Oerhört viktigt att krögare tar sitt ansvar och inte överserverar. Inatt brast detta vilket bidrog till en våldtäkt.” Dagen efter förklarar de att de menade att det handlade om en kvinna som drack för mycket. Återigen läggs alltså skulden på den våldtagna och inte väldtäktmannen. Marget Atladottir skriver om det aningslösa skuldbeläggandet.

21 sept.
Emma Watson, UN:s nya Goodwill Ambassador, håller ett tal om varför hon är feminist och varför feminism behövs. Talet blir delat över hela världen och mottagandet är enormt. Det är tio minuter långt men se det, väldigt fint tycker jag.

24 sept.
Två elvaåriga fotbollstjejer beskylls för att vara pojkar under en match av både ledare, spelare och föräldrar från två klubbar för att de är kortklippta och ”spelar så bra”. Tjejerna får massor av stöd i tidningar och på internet, bland annat av förbundskaptenen för det svenska damfotbollslandslaget Pia Sundhage.

26 sept.
Angela Larsson skriver en krönika om vad som fattades i Emma Watsons tal. ”Den här texten skrivs inte för att förminska talet, eller det hat Watson möttes efter att hon uppmärksammat ojämlikhet. Men det finns vissa kroppar som hyllas nära på unisont, särskilt när de uttrycker feministiska åsikter, och andra som smutskastas. Vissa kroppar som har råd att uttrycka sig feministiskt, medan andra offrar allt för att överhuvudtaget få göra det.”

Tidigare inlägg:
Januarifeminism.
Februarifeminism.
Marsfeminism.
Aprilfeminism.
Majfeminism.
Juni&Julifeminism.
Augustifeminism.

.

Translation.
A summary of feminist links that have been shared in my social media feed during september.

(0)
(0)
(0)
20 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar