Annons
Annons

sex finfina franska filmer på netflix.


 

Dags för lite filmtips i franskt tema.

amelie
Amelie från Montmartre.
En nutida klassiker, och en av mina favoritfilmer. Den lite blyga och påhittiga Parisiskan som ser det fina i de små sakerna. Fantastiskt soundtrack och foto för den delen också. Ett måste om man inte har sett.
Trailer här.

Annons


Paris, je t’aime.
20 regissörer som har fått göra en kortfilm var på fem minuter. Varje scen utspelas på olika platser i Paris. Alla handlar om kärlek. Vissa av dem så bra så man nästan går av. Andra helt okej. Absolut en 4,5 av 5 i slutändan.
Trailer här.

in
The Intouchables.
Så heartwarming och gladsorglig film om den förmögne, ensamme och rullstolsbundne Philippe som anställer ung kille från förorten som sin personliga assistent. Såg denna ganska nyss och älskade den. Förövrigt baserad på en sann historia.
Trailer här.


2 Days In Paris
Fransk-amerikansk komedi och en av mina roligaste filmer. Jack och Marion är superhipsters som bor i New York och reser på en tvådagars semester till Paris. Paris är Marions hemstad och där även hennes föräldrar fortfarande bor. Mycket komplikationer och förvirring och kärlek. En av de finaste slutscenerna jag vet.
Trailer här.

film
In The House
Något märklig film som handlar om en franskalärare som uppmuntrar sin begåvade elev att fortsätta skriva på sin novell som handlar om en annan elev i klassen, trots att konsekvenserna är oroväckande stalker-iga. En mycket bra första halva, sämre andra halva. Ett halvtips kan man väl säga då?
Trailer här.

bl
Blue is the warmest color.
En hypnotiserande kärlekshistoria om sjuttonåriga Adele och konststuderande Emma som träffas och förälskar sig. Så fin skildring av den första kärleken, känns som att själv förälska sig.
Trailer här.

Andra helt sjukt bra franska filmer:
Les Chansons d’Amour
8 Femmes
Les Parapluies de Cherbourg
Le Demoiselles de Rochefort
Tillsammans är man mindre ensam.
En långvarig förlovning.

Fler filmtips i bloggen:
Mina 20 bästa filmer på Netflix
Mina 10 bästa high school-filmer
Samt hela min filmkategori förstås!

 

,

Translation. 6 great French movies on Netflix.

(0)
(0)
(0)
25 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar