Annons
Annons

sju exceptionellt bra filmmusikaler.


 

Jag skrev ju igår lite om La La Land och att jag inte var hundra procent övertygad. Eller den var ju fin och så, men jag var beredd på att bli golvad. Kan i och för sig varit det som var problemet : )
Hursom tänkte jag därför tipsa om några av mina favoritmusikaler på film!

Annons

Jag är en musikalsucker DELUXE. Så fort någon börjar sjunga på bioduken är det som att jag får kolsyra i bröstet på det bästa av sett. Önskar att hela livet vore lite mer som en musikal.

8-femmes
8 femmes
När denna film kom ut gick jag och såg den tre gånger på bio. Sedan köpte jag den på dvd och har säkert sett den ytterligare tio gånger. Det är bara kvinnor i alla roller och filmen är lite som en cluedogåta där man ska lista ut vem som är mördaren. Frankrikes största skådespelerskor i rollerna, helt fantastisk musik och godis för ögat.

c84a56c018ab32eaa8acb1f567498ecf
Les Chansons d’Amour
Ytterligare en fransk musikal från 2000-talet! Les Chansons d’Amour (Love Songs på engelska) är på min topp tio-lista av de bästa filmer jag vet. Om tre personer som lever tillsammans i ett förhållande tills en av dem dör och vad som händer efter det.

www-pinterest-se
Cry-Baby.
Okej, nu är man ju inte direkt ett så stort fan av Johnny Depp längre. Men detta är en underbar musikal som jag antar ska vara en slags spoof på Grease. Superknäpp och jättebra. Kan knappt hantera hur snygg Johnny Depp är i rollen som Cry-Baby. Obs på 2:43 och framåt i detta klipp:

umbrellasofcherbourg_1130_430_90_s_c1
Umbrellas of Cherbourg
Mer franskt och mer Catherine Deneuve (som också är med i 8 femmes här över). Detta är en klassiker från 1964 om omöjlig kärlek. De sjunger genom hela filmen, pratar inte ett enda ord. Technicolor-fest deluxe.

960
Mary Poppins
Denna Disneypärla, även den från 1964, är en av Disneys bästa! Julie Andrews som nannyn Mary Poppins är så spot on och jag älskar suffragett-mamman som kämpar för kvinnors rösträtt när hennes sura man är på jobbet.

les
Les Misérables
Les Misérables var den första musikalen jag såg på teater i mitt liv. Hade kassettbandet som liten och spelade det jämt jämt. Filmversionen från 2012 tyckte jag var så sjukt bra. Obs att alla sjunger live, alltså de mimar liksom inte till sina studioinspelade röster. Helt otrolig musik. Väldigt sorglig och storslagen.

woodsposter
Into The Woods.
Hade den här någonsin biopremiär i Sverige? Minns inte, tycker den fick oförskämt lite uppmärksamhet hur som. Denna film från 2014 är en take på bröderna Grimms olika sagor, ni vet Rödluvan, Hans och Greta, Jack och Bönstjälken etc. SÅ mycket kändisar är med – Meryl Streep, Emily Blunt, Johnny Depp, Anna Kendrick med mera. Rolig, knäpp och mycket bra soundtrack.

 

Translation. 7 very good musical movies.

(0)
(0)
(0)
58 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar