Annons
Annons

some food I've eaten lately.


 

food.

Här kommer lite olika mat jag tuggat och svalt.

food.

En kväll gjorde jag och Magnus en upphottad version av klassikern tunnbrödrulle. Med chorizo, klippt gräslök, picklad rödlök, rostad lök och några skvättar limesaft över. Och majskolv som side.

Annons

food.

Här är en lunch jag äter väldigt ofta: champinjoncrêpes från Picard. De är så HIMLA goda. Just den här dagen blev det med äggröra, ärtor och philadelphia cremoso som smakar typ som boursinost. Gott alltså. Är inte så där jätte-fantasifull kring mina luncher, snor mest ihop något av det jag har hemma.

food.

Oliver i sängen en eftermiddag.

food.

Här en nudelsoppa med kokosmjölk efter detta recept, men med nudlar istället för räkor.

food.

Förra veckan testade jag att äta det här nya bönpasta. Det är alltså ”pasta”, men helt gjort på edamamebönor. Jag ger det ändå helt okej betyg, 3 av 5. Men man får nog tänka på det som något annat än just pasta, mer som ett roligare sätt att äta bönor typ. Jag gjorde min med massa pesto, soltorkade tomater, gräslök och parmesan.

food.

Här är en somrig bas som är lika god till pasta som risotto eller kanske matvete. Jag tog i varje fall spaghetti pga spaghetti är det godaste vi har här i världen. Så: Hacka en klyfta vitlök, en schalottenlök, en näve färsk salvia, bladen från en kvist rosmarin och en näve persilja och fräs på ganska låg värme i massa god olivolja och salt tills allt mjuknat. Blanda ihop i exempelvis spaghetti då och addera lite getost och salta & peppra. Salvia är en underskattad krydda som ger en väldigt fin och speciell smak.

food.

Det här lagade Magnus till mig i förrgår till middag. Hembakta bao-bröd, revbensspjäll med barbequesås, koriander, chilipicklad gurka, sesamfrön och sjögräs. Som att äta på någon slags flott restaurang en helt vanlig måndag. Otroligt gott.

 

 

(0)
(0)
(0)
20 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar