Annons
Annons

sommarprat jag tyckt om. del 2.


 

door

Nu är det dags att skriva lite om den andra delen av de sommarprat jag lyssnat på i år och tyckt om.
Del 1 hittar ni här.

 


Emil Jensen.

Poetiskt och hjärtskärande om sin syster Anna som dog i hudcancer. Och roligt också faktiskt, på ett fint sätt alltså. Älskar att han rimmar ibland. Så många fina historier här med knorrar på slutet, och massa bra musik.

Annons


Gloria Ray Karlmark.

Född i Arkansas i USA på fyrtiotalet. År 1957, när hon fyllde femton år, var hon en av de nio första afroamerikaner som började studera på en segregerad high school. De var tvungna att ha soldater runt sig för att överhuvudtaget kunna röra sig i skolområdet. Otroligt intressant och skrämmande historia om något som faktiskt hände relativt nyss. Så sjukt.


Stina Stoor.

Viskröstig sagoberättelse om författarinnans uppväxt i Västerbotten. Underfundigt och lite trolskt med små korta kapitel om hennes bror, mamma och pappa.


Mikael Karlsson.

Gick på juristlinjen, hade existentiell ångest och ”åt ostmackor och kollade på Ricki Lake om nätterna”. När han var 21 år gick han på sin första pianolektion på femton år. Nuförtiden jobbar Mikael som kompositör och bor i Harlem i New York. Detta sommarprat blev lite för pretentiöst för mig där vid tredje akten, men annars mest ett jättefint program om kärleken till New York och musik.


Maj Sjövall.

Räds inte av den gamla rösten! Ett hejdundrade fint sommarprat om ett liv på Södermalm på trettiotalet och framåt till deckardrottning-titeln. Små finurliga tillbakablickar och en sån fin sagoröst. Gillade särskilt tänket i denna mening: ”Nu ska jag berätta om min bästis Lasse som är död för tillfället, som vi brukar säga i mina kretsar”. Värt att lyssna på enbart för hennes amazing historia om Frank Sinatra.


Sara Mohammad.

Sara lever under skyddad identitet och när hon var 17 år flydde hon från sin familj i Irak. Hon misshandlades och hotades till livet av sin bror som skulle tvinga henne till giftermål. Detta är sommarprat är ett måste, det är en otroligt fängslande och vidrig historia som Sara berättar så himla bra. Så så så bra detta bara.

 

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Nu är det inte så många kvar! Men en del 3 kommer lite senare i september när ni minst anar det.

 

 

Translation. Sommar i P1 (Summer on P1) is one of the most popular shows on Swedish radio. The 88-minute-long programme is broadcast daily from Midsummer’s Day until the middle of August, always starting at 13.00 (a timeslot it has occupied since 1959), with repeats in the late evening and very early morning. Each edition is presented by a different host, who plays music of his or her own choosing and talks about a topic of personal relevance. The hosts range from celebrities to politicians, scientists, authors, athletes, and royalty. (<- This was by the way taken from Wikipedia). Here are some reviews of some of them.

 

 

photo source.

 

(0)
(0)
(0)
9 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar