Annons
Annons

springlistan + lite tankar om träning.


 

IMG_4425

Jag har börjat springa igen efter en sommarpaus vilket känns fint. Jag är varken särskilt snabb eller särskilt stark, men fastnade för just löpning som träningsform någon gång när jag var tjugo just för att den är så enkel. Det är bara att snöra på sig ett par skor och dra iväg.
Dessutom är det ensamträning vilket jag gillar. I alla fall hittills i mitt liv. Var med i Friskis & Svettis-pass en gång i tiden men tröttnade för musiken var så oändligt dålig typ jämt.
Jag springer en halvtimme 1 till 3 gånger i veckan, och ibland om jag har lusten springer jag lite längre. Tycker träning har någon slags magisk gräns vid trettio minuter, sedan är jag så uttråkad.

Annons

Jag pratar sällan om träning i bloggen pga vet hur svårt det kan vara med den. Träningsbloggar, fitnessinstagrams etc gör mig stressad. En gång i tiden övertränade jag pga viktnojjor och nu försöker jag istället tänka precis tvärtom när jag kör mina pass: jag får inte göra fler än tre i veckan. Det är min träningsgräns för att inte hamna tillbaka i den där jobbiga spiralen av kaloriräknande och viktbesatthet. Vägt mig har jag inte gjort på flera år.

Annars tycker jag om att ha springet i mitt liv. Jag kan springa av mig överskottsenergi (märker exempelvis när jag inte tränar så klättrar jag typ runt på min kille och pratar sönder hans öron) och jag kan äta vad jag har lust med utan att oroa mig. Och visst är det klart att i en perfekt värld skulle man väl aldrig oroa sig. Men har man någon gång lärt sig typ vad varenda grej har för kalorier måste jag hela tiden aktivt inte tänka på det. Och genom att träna och röra på mig försvinner mycket av hjärnspökena. Dessutom är träning en så himla bra grej om man är ledsen eller har ångest eller är arg. Bara kuta tills man är trött, det är mycket skönt.

cap d'antibes.
HUR SOM HELST.
Detta inlägg skulle ju framförallt handla om min springspellista! Några av er har frågat om den och det är väl klart att jag ska dela med mig. Jag lägger in låtar hela tiden och tar bort låtar ibland, så den är inte särskilt satt eller hur man ska säga.
En sak man kan säga om den är i varje fall att det är kanske internets okreddigaste springlista. Här finns ingen tung hiphop och få grejer med bas. Den musik jag genomgående lyssnar på när jag springer är sådan som jag kan sjunga med till. Lite nittiotalstechno blandat med Enrique Iglesias typ, så länge det är peppigt.

Varsågoda enjoy!

VART DU VILL, SÅ FORT DU KAN.

Untitled-1

 

Translation. My running playlist here.

(0)
(0)
(0)
31 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar