Annons
Annons

stora listan om bloggar.


 

Jag har gjort en listan om bloggläsande, för det tänkte jag kunde vara roligt att läsa om. Ingen av mina kompisar läser bloggar så brett och intensivt som jag själv gör – jag är ensam i mitt fritidsintresse så att säga. Hade lätt kunnat sitta en hel middag och bloggskvallra om jag fick! Hur som helst, mot blogglistan!

Annons

 

→ Hur många bloggar läser du?
Jag följer drygt 100 bloggar.  Klickar inte på alla inlägg varje dag men har någorlunda koll på vad de flesta har för sig.

→ Hur läser du bloggar?
Jag läser bloggar via Bloglovin. Den bästa rss-läsaren som finns just nu, men tycker dock sådär om deras senaste uppdatering där man ser inläggen som något slags pussel istället för en och en efter varandra. Missar mycket fler inlägg då.

→ Vad gillar du i en blogg?
Jag tycker det är viktigt att man får en idé vem personen är, att hen är ärlig, öppen, har humor och är en bra storyteller. Alltså att jag hänger med i hens liv. Och så vill jag att det ska vara många bilder på själva personen som har bloggen, annars blir det supertråkigt. Om det inte är en matblogg eller så, men då är det ju en annan grej. En variation på inlägg är bra också.

→ Vilka är dina favoritbloggar:
De bloggar jag har som favoriter för tillfället är:
Elsa – delvis för att hon är en av mina bästa kompisar, men också för att det finns så mycket kärlek och hjärta och finurlighet i hennes blogg. Och magiskt fotografi.
Flora – för att hela hennes blogg sprakar singelskap nu, jag vet inte ens om hon är själv medveten om det, men det är som att alla hennes känslor finns rakt på kroppen och det gör hennes blogg helt enormt spännande att läsa just nu. Är annars superbra också såklart.
Siri Barje – Bästa matbloggen, hon har så bra humor och lagar bara goda grejer.
Hanapee – för att hon är helt sig själv, rolig, klok och intressant.
Monkindodraw – ett geni, tyvärr dålig på att uppdatera och kan till och med ha slutat blogga, men hon får ändå va med här.

→ Bästa matblogg?
Siri Barje.

→ Bästa inredningsblogg?
Johanna Bradford.

→ Bästa modeblogg?
Vet typ inte? Tycker många bloggare har fin stil, men kommer inte på någon renodlad modeblogg jag följer, eller en blogg jag följer pga stilinspo. Om ni kommer på någon ni tror jag skulle gilla, tipsa gärna!

→ Humorblogg?
Tramsfrans.

→ Skönhetsblogg
Whinar.

→ Guilty pleasure-blogg:
Ja det är nog Kissie då, men vet inte riktigt om jag tycker det är en guilty pleasure-blogg. Sista året tycker jag hennes blogg har utvecklats till något intressant. Hennes värld och tankar är rätt olika mina egna oftast men jag tycker hennes spontana funderingar och reflektioner över sitt liv är spännande att följa, dessutom lägger hon ner mycket tid på bloggen.
Sedan läser jag skvallerbloggarna Gossips och Bloggkommentatorerna också. Jag tycker att man ska försöka hålla någon slags bredare koll om man jobbar som bloggare själv. Dock har jag längtat i många efter en skvallerblogg som är som bloggkommentatorerna (alltså med ett genusperspektiv och intressanta diskussioner) men som inte har 95% fokus på mammabloggar. Det fattas i den svenska bloggvärlden!

→  Vilka bloggar läser du inte?
Renodlade modebloggar tycker jag är jättetråkigt. Tycker även det är tråkigt med de bloggar som har privata fotografer som följer dom på deras resor och sånt, det blir så opersonligt och bara glossy magazine.

→  Vilken blogg har du läst längst?
Underbaraclara.

→  Blogg, insta, snapchat eller twitter?
Blogg förstås.

→  Bästa bloggaren på Twitter?
Lady Dahmer.

→  Bästa bloggaren på Instagram?
Siri Barje

→  Bästa bloggaren på Pinterest?
Kan man säga sig själv? Tycker min Pinterest är SÅ fin.

→  Bästa bloggaren på Snapchat
Gustav helt klart. Han heter guggabro på snap.

→  I vilken kategori placerar du din egen blogg.
Livstil.

→  Mest juicy minne från bloggvärldens historia:
Okej det jag kan komma på på rak arm: När Foki och Ricky gjorde slut och det visade sig att han skrivit hela hennes blogg (?) (obs att han verkade va ett as så tur att de inte e ihop), när Underbaraclara ifrågasatte evolutionsteorin, när Kissie var med i Tyra och Blondinbellas show, samt typ allt mytomani med Mogi?

→  Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?
Jag ser framemot mer ärlighet. Att man behandlar bloggen mindre som ett cv och mer som en dagbok och vågar visa när man är ledsen, orolig eller rädd. Och lycklig för den delen också. Det finaste är de bloggarna där man känner att man är lite deras vän tycker jag.

→  Är bloggvärlden döende?
Nej, inte än på ett tag i alla fall. Det ser jag både på mina egna statistiksiffror men också hur jag själv konsumerar bloggar.

 

Liknande lista: listan om att blogga.

(0)
(0)
(0)
43 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar