Annons
Annons

superenkla champinjonsoppan.


 

soup.

Här kommer ett recept som knappt är ett recept utan mer hur man kan göra en färdig soppa mycket mycket godare.
Ungefär som den här sparrissoppan, eller den här tomatsoppan men med champinjoner istället.

Annons

Du behöver för tre personer:
Färdig champinjonsoppa, jag gillar Keldas mest (Och nej, inget sponsrat inlägg, I wish :)).
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 dl Grädde
En halv citron
En näve persilja
Champinjoner (ganska många typ 8 kanske?)

soup.
Finhacka schalottenlök och vitlök, samt skär champinjonerna i delar, men spara typ 3 stycken till sen. Fräs i en kastrull med olivolja tills vattnet åkt ur champinjonerna.

soup.
I med 2 dl grädde (hade bara visp hemma men det funkade. Matlagningsgrädde är nog bättre) och champinjonsoppan. Koka upp och låt puttra i fem minuter ungefär.

soup.

Pressa ur saften av en fjärdedels citron samt lägg i de resterande tre champinjonerna (skurna i rätt stora bitar). Koka i typ en minut till.

soup.

Hacka persilja samt riv av skalet av en halv citron.

soup.

Brodera ut över soppan, peppra salta ät upp.

(Jag hade även tryffelsalt hemma som jag sprinklade över vilket gjorde soppan till en tioplussare, så har ni det så bör ni absolutment använda det)

.

Translation. A mushroom soup with garlic, parsley, shallot, truffle salt and lemon zest.

(0)
(0)
(0)

13 kommentarer till “superenkla champinjonsoppan.”

 1. Mums! Men tycker du alltid ska använda vispgrädde, det är den naturliga grädden =) När de tar bort massa fett som de gjort med matlagningsgrädde har de i massa annat jox istället för att kompensera & få det till gräddkonsistens.

 2. Hej och förlåt för att jag skriver om samma sak hela tiden men jag vet som sagt inte vart jag ska vända mig annars för ingen av mina vänner fattar.
  Han som jag var och kanske är så kär i fortfarande som lämnade mig för sitt ex,
  jag kan inte sluta tänka på dom. Tillsammans. Jag jämför mig med henne hela tiden, gör undermedvetet saker för att vara mer lik henne, tänker på vad jag kan göra för att få honom tillbaka. Han sa en dag innan han åkte till henne att han var kär i mig. Och nu är jag absolut ingenting. Hur gör man för att sluta tänka på det oundvikliga? Vad kunde jag ha gjort annorlunda när han fortfarande fanns hos mig.
  Alla säger bara samma sak:
  om något är slut så är det slut, gå vidare, det kommer inte tillbaka.
  Men det gjorde ju det för dom? Hon ändrade sig, sa det till honom, fick tillbaka honom.
  Så då är det ju mig det är fel på. Jag som inte har varit rätt. Det enda rådet jag får är bara en stor lögn, för uppenbarligen så går det ju att få tillbaka trasiga saker. Dom blev tillsammans igen, men jag måste överleva med vetskapen om att han inte vill ha mig och vara ensam med sämre hjärta än jag någonsin haft.
  Hur intalar man sig själv någonting som uppenbarligen inte är sant? Jag kan inte släppa honom, för hon gjorde ju inte det och det funkade. Dom kommer nu leva forever och jag är bara så jävla fel. Hur ska jag kunna gå vidare när dom blev tillsammans igen och nu kommer leva lyckliga i alla sina jävla dagar?

 3. Hej Sandra. Jag gillar dig blogg massor! Men nu är det så att jag behöver lite hjälp med fantasi och inspiration. Min syster som är två år äldre har bott utomlands i ett halvår nu och fyller år om en månad. Jag vill ge henne någon som hon kan få på dagen (går ej att skicka) som samtidigt är personligt. Jag har spontant funderat på att göra en film om henne och maila. Har du några supertips eller filmidéer?

 4. Gjorde soppan idag, men adderade en svampbuljongtärning och hade baconströssel på som garnityr förutom persilja/citronskal. Väldigt lyckat!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar