Annons
Annons

Sveriges Bästa Macka. Del 2.


 

sandwiches.

Minns ni att jag har en tävling tillsammans med Sveriges Bagare och Konditorer? Mack-SM hålls varje år för att rösta fram Sveriges bästa lunchmacka. Nu är det snart dags för final och de åtta finalmackorna har blivit utsedda.

Annons

Jag blev tillfrågad om jag ville smaka på dessa mackor och inte bara det – att ni skulle få chansen att rösta fram vinnaren! Juryn är noga utvald och i år sitter alltså även ni i den. Ni kommer få rösta fram en favoritmacka och denna får då en juryröst i finalen. Ni kan läsa mer om alltihop samt kolla på de första fyra finalisterna i mitt inlägg Sveriges Bästa Macka del 1.

sandwiches.

Förra veckan presenterade jag mötesmackorna, sådana man äter med kniv och gaffel om man ska förklara enkelt. Idag är det dags för on-the-go-mackan. Alltså den du kan slänga i dig på väg någonstans, eller varför inte i en trevlig grön spiraltrappa.

sandwiches.

Här kommer mitt utlåtande plus himla fin mack-inspo såklart:

sandwiches.

Jordnära av Ida Andersson
Rödbetsciabatta med rökt dovhjort, hasselnötskräm, päronmarmelad, getost, ruccola och ärtskott.

Sandra tycker:  Jättegod! Syrlig av marmeladen, salt ost som gjorde sig extrafin när den var lite strösslad liksom. Viltkött är så himla gott också. Plus fin till utseendet med sitt rödbetsbröd. Hade lätt köpt den till lunch.

sandwiches.

Höstäpplen av Petter Oscarsson
Äppelbröd med konfiterad kycklinglårfilé, kycklingleverpastej, syrad rödkål, dillgravat äpple och pepparrotstekta kantareller.

Sandra tycker: Kanske lite knäppt med äpple i macka tänker man först, men funkar finfint med de jordigare smakerna. Känns som en vintrig utflyktsmacka + allt med kantareller e ju bra grejer. Pepparrotsstekta kantareller dessutom. Omnom.

sandwiches.

Kyckling BLP av Sara Molin
Glutenfri solrosfralla med lime- och basilikakräm, parmesanchips, chiliflakes och grillad kycklingfilé.

sandwiches.

Sandra tycker: Man känner absolut inte att mackan är glutenfri. Ibland tycker jag att glutenfritt bröd kan kännas lite ”satt” eller hur man ska säga, men inte här. Himla god och syrlig med limen som passar med det frasiga parmesankexet (parmsankex for life btw). Känns lyxig  och skulle nog passa med god drink.

sandwiches.

Lingonröda tuvor av Lena Wireskog.
Kubben-bröd med grillad kyckling, kål- och lingonmix, tomat och bladpersilja.

Sandra tycker:  Salladen väger lite ner i utseende tycker jag, känns nittiotalscafé eller tågmacka. Gott med lingon i mackan. Man borde ju använda det där bäret mer i matlagning? Ska banne mig försöka mig på en lingonpasta när jag kommer hem från New York. Oh well, tillbaka till mackan så tycker jag att den inlagda rödlöken passar väldigt bra ihop med coleslawen, men hade varit godare utan salladen.

sandwiches.

Det var samtliga mackor! Del 1 hittar du alltså HÄR.
Vilken tycker ni ska vinna av dessa fyra? Rösta i kommentarsfältet! Den med flest röster den 4 november får alltså en hel himla juryröst, och tävlingen pågår bara här på niotillfem.
Heja mackan.

ps. vi ser när ip-adresserna är samma, så det finns ingen poäng att posta flera gånger i olika namn, de ryker bara sen.

 

Translation. The official competition of Sweden’s best sandwich is ON. This year my readers can vote on their favorite and the one with the most votes counts as 1 jury vote in the actual final.

(0)
(0)
(0)
224 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar