Annons
Annons

the list of 2016.


 

lissabon

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Besökte Portugal. Jäkla drömstad, Lissabon alltså. Skaffade även tinder förrförra veckan? Fortfarande helt nervös därinne, vågat trycka like på typ 5 personer. Att resa ensam till Tokyo i fem veckor hade jag inte gjort tidigare heller.
Men jag gjorde många saker en andra gång: fick ett andra bokkontrakt, gav ut en andra roman, gav ut en andra novell, hade en andra podcast (denna gång med Gustav), blev till och med dumpad en andra gång i livet. Ett år av repriser (fast ändå inte alls) kan man väl säga.

Annons

Vilka länder/städer besökte du?
New York, Tokyo, Barcelona, Lissabon, Franska Rivierian, Palma, Los Angeles, St Barths.


Vad var din största framgång 2016?
Allt som blir kvar. Att den fick fina recensioner (mestadels) och låg etta på ungdomsbokslistan hela hösten i princip. Och att den sålde frikkin slut och inte fanns i hela Sverige i några veckor i oktober var ju faktiskt ganska sjukt. Att den blev recenserad i asmånga tidningar till slut fastän jag hade gett upp hoppet! DN senast för några dagar sedan, här om ni vill läsa.

wig.
Bästa köpet?
Min kamera som jag köpte second hand i Tokyo. En Canon 6D. En billigare variant av en 5D som jag kan rekommendera till alla som vill ta fina bilder men är ute och svirar med sin kamera om nätterna och kanske inte vågar riskera för mycket. Typ.

Min shopping i Tokyo var ju ganska kul också hehe. Dock inte fått använda än? Kan någon bjuda mig på maskerad tack.

hakan
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min bokreleasefest. Att se Håkan på en liten teater i New York med Gustav. Att äta ramen varje dag i Tokyo. Att hänga i köket och laga mat länge och mycket. Sommaren. Att det var så varmt att vi badade på en promenad längs med Årstaviken. Magnus. Tyvärr men såklart.
Plus – alla de slutna separatistiska grupper på Facebook utan män har gjort mig så mycket smartare, vettigare, snällare. De ger mig fucking något varje dag. Streetgäris, skrivgäris, Beauty and Bullshit med mera, I lav ju.

Och ledsen?
Saknat honom så mycket.

Årets låtar?
Mina mest spelade låtar enligt Spotify. Går ju då genom ett break-up so bare with me:
hej
(utom Cheap Thrills, den har jag bara dansat till i somras pga så hittig?)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare.

Favoritserie?
Westworld, Broad City,  Easy, Love, Stranger Things.

Bästa filmen?
The Lobster tyckte jag jättemycket om. Såg den även ensam på eftermiddagsbio en måndag vilket också liksom förhöjde romantiken kring upplevelsen.

Bästa boken du läste i år?
Topplista hittas här.


Bästa matupplevelsen?
Alla ramen i Tokyo!!! Topplista här!

En mobilanteckning:
1
Extra extra: Inblick i nån slags form av dagbok som jag började skriva i november för att skriva av mig. Kanske lägger ut hela på bloggen den dagen jag mår bra igen. Det vore väl ett hudlöst konstprojekt av mig om något?

my birthday
Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Åt lunch med mina kompisar, drack champagne med Magnus på kvällen och åt skaldjursplatå med min familj på Sturehof. Inlägg här.

Är det något du saknar år 2016 som du vill ha år 2017?
Ska hångla med asmycket gulliga killar tänkte jag.

Nyårslöfte?
Nä.

Högsta önskan just nu?
Stå ut med min ensamhet. Glömma honom. Gå vidare. Bli glad.

Tidigare svar på samma lista:

2015.
2014.
2013.
2012.

(0)
(0)
(0)
42 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar