Sandra Beijer
Hej jag heter Sandra och jobbar som författare och bloggare. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

Tiotalet på tio veckor: 2010.

the night we only drank champagne.

Om några månader är tiotalet slut. När jag räknade efter var det precis tio fredagar kvar?! Så jag tänkte: jag kör igång en inläggsserie.

Tio år på tio veckor med start från början, alltså vid 2010.
Då var jag 25 och såg ut såhär.

Annons

tokyo.

Jag ville väldigt gärna se ut som en seriefigur, så då såg jag rimligtvis till att göra det.

Simon is having a party.

Jag jobbade på reklambyrån Garbergs som copywriter. Många av mina kompisar jobbade också där, så då hängde vi förstås både på dagen och kvällen.

Annons

saturday.

Jag och Michelle bodde grannar i Vasastan.

simon's party.

Var ihop med Ludvig. Han var man ju inte lite kär i.

new york.

Vi var väldigt kära i varandra. Det var gulligt.

Annons

saturday.

Jag hade ett hyreskontrakt på en liten vindsetta på Norrtullsgatan. Den var alltid så stökig!
Får panik av denna bild. Men så var det hela tiden, och det var inget jag liksom reflekterade över, inte ens att jag skulle städa för bloggbilden.

saturday.

Hade man middag satt vi såhär. Gör man i och för sig hemma hos mig nu också : )

the dice night.

Jag och mina kompisar hade väldigt mycket konceptuella saker för oss när vi hängde. Här har vi tärningskväll där vi lät tärningen bestämma vår kväll.

Elsa's bachelorette party.

Annons

Elsa gifte sig 2010. Här är hennes möhippa.

Pontus and Elsa's wedding.

Och så var hon gift <3

Pontus and Elsa's wedding.

Supermysigt bröllop var det.

new york.

Annons

Under sommaren drog jag till New York och hyrde en lägenhet med 8 kompisar. Vad jag inte berättade på bloggen var att jag och Nina gick på jobbintervjuer samtidigt.

3 years work visa in the US!!

Och fick jobb på reklambyrå och arbetsvisum. Dags att flytta över Atlanten.

dinner at michelle's.

Ludvig var kvar hemma. Men det fanns liksom inga val för mig, detta var något jag bara behövde göra. Jag visste att jag skulle ångra mig om jag inte fått bo i New York.
Så nu började långdistansförhållandet.

wednesday outfit.

Nu bodde jag plötsligt i Nevvan! Fasiken va majjigt. Här i den lägenhet i Soho som jag, Nina och en kille som heter Max bodde i de första veckorna.

Annons

friday.

Sedan flyttade jag och Nina till en pytteliten trea i Lower East Side.

surprise dinner for carl fredrik.

Lärde känna nya människor! Som Rasmus och Mathieu.

thanksgiving.

Christian kände jag sen innan, men nu bodde vi i samma stad.

surprise dinner for carl fredrik.

Det var en svinkall höst och vinter men alldeles underbar.

tuesday.
thursday at pink pony.
Och så slutade 2010 med att så mycket nytt hade börjat.

 

Dela på:

41 kommentarer till “Tiotalet på tio veckor: 2010.”

 1. Emilia skriver: 25 oktober, 2019

  Så kul grej!
  Inser att jag läst din blogg i 11 år nu och den är fortfarande alltid den jag läser först av de jag följer! Du är helt enkelt bäst! Kram


 2. Joakim - HEJA INTERNETyoutube.com skriver: 25 oktober, 2019

  Men småpluttar! ❤️


 3. Sofia skriver: 25 oktober, 2019

  Åh GU vilken mysig serie!! Ser redan fram emot nästa fredag!! Älska nostalgi <3


 4. T skriver: 25 oktober, 2019

  Dröm! Ångrar faktiskt att jag inte flyttade utomlands när jag var 20, pga just de där grejerna som jag TRODDE höll mig kvar med nån tung fotboja typ! Men det är väl aldrig försent att uppfylla en dröm, är snart 30. Nu har jag dessutom mindre som håller mig kvar (i allafall så som jag värderar och prioriterar nu). Kul inlägg!! Fin fredag!


 5. Anna skriver: 25 oktober, 2019

  Minns tärningskvällen!


 6. Ellinor skriver: 25 oktober, 2019

  Fint inlägg!!!
  Kan inte du berätta mer om ditt jobb/utbildning till Copywriter? Vad är det, va gjorde du, vad ska man tänka på för att bli en bra copy, tips etc? Varsågod för inläggsförslag om du gillar 😀


 7. Pam skriver: 25 oktober, 2019

  Älskar glassbilden på dig och Michelle! Har gjort det sedan jag såg den första gången, ni ser så redo ut. Båda har så bra miner haha

  Och rolig bloggserie!


 8. Lotta skriver: 25 oktober, 2019

  Såhär 10 år senare får man väl säga det: du och Ludvig var verkligen som två seriefigurer (visuellt dvs). Han ser ut som nån Superman-Prince Charming-dröm och du är 10/10 i allt. Kommer ihåg att jag såg er ihop i bloggen och drömde om att få ha en sån drömmig tvåsamhet (((:


 9. ElsaElsa.elle.se skriver: 25 oktober, 2019

  Så mysigt inlägg Sandra! ♥️


 10. Emma skriver: 25 oktober, 2019

  Åh lova om du kommer över någon bra decennie lista att göra det också! Älskar listooooor

  På kom på nu att jag följt din blogg i över 10 år shiiiit


 11. Karin skriver: 25 oktober, 2019

  Kan du inte berätta om hur man är kompis med killar? 100% naturligt för andra säkert (och dig verkar det som!) men inte för mig – känner mig alltid lite underlägsen, funderar jämt på om det är något mer än vänskap, är han kär i mig, är jag kär i honom osv, så det funkar aldrig. Hur släpper jag detta?? Vad är nyckeln? Finns ju asmånga härliga killar jag skulle vilja vara kompis med men hur tusen närmar man sig någon utan att de tror att man flörtar?


  1. Maja skriver: 25 oktober, 2019

   Jag tycker det är skitsvårt att ha killpolare. För många år sedan, typ 2008 haha, hade jag och två killkompisar en konversation om detta. De sa att de flesta killar enbart är vänner med tjejer de tycker är attraktiva för OM tillfälle ges så hoppar de gärna på ett ligg. Kanske var de bara ovanligt omogna? Jag vet inte, men det satte nog lite spår och sedan dess tänker jag ibland på det där. Har också förlorat killpolare när de skaffat flickvän för då är det inte lika okej för nya tjejen att de umgås med andra tjejer och det känns ju som en skör vänskap då? Nej, jag säger som Samantha i SATC: ”Women are for friendship, men are for f*cking”. 😛


  2. K skriver: 25 oktober, 2019

   Relaterar. Har fått frågan ”fattade du inte att jag bjöd ut dig?” när jag hade tackat ja till att ta en öl med en ny bekant(manlig), och det sen framkom för honom att jag var i starten med en annan kille (som jag sen inledde realtion med). Det blev ingen öl med den där ölkillen för stämningen blev konstig. Ingen förlust tyckte jag, även om nya kompisar alltid är kul särskilt med liknande intressen och trevliga personlighet i övrigt. Blev så förvirrad och pratade mkt om det här fenomenet med mina vänner: skulle jag bara anta att han var intresserad av en dejt-dejt? Hur ocharmigt är inte det, att bara anta att nån har intresse för en på _det_ sättet? Och har också tänkt på, är det viktigt att ta upp med sin nya dejt när det är just i början att man ska träffa nån ny killkompis isåfall? Man skulle ju inte känna samma behov av att ”vara tydligt och ärlig” om det var en kvinnlig ny vänskap som frågat om en öl t ex?? (Om man nu är i heterorelation).
   Har annars märkt att det funkar bättre om killen ifråga är noterbart äldre, eller att det är en kollega som också är en bra vän, för då finns det annat som liksom hämmar att någon part behöver definiera vilken typ av relationen det är. Upplever det mer avslappnat iaf.


  3. lisa skriver: 25 oktober, 2019

   Jag har nästan bara killkompisar och kan ba säga: 1. ligg ej med killpolare, blir så komplicerat då även om det bara är ett ligg. (sen kan det ju hända ändå, man kanske är full och uttråkad man e ju ba människa men isf snacka om det efteråt isf!! annars blire bara stelt). 2. va lite extra trevlig mot flickvänner/dejter så dom inte får för sig saker, för det kommer folk få för sig även om det är skevt. 3. det är typ ingen skillnad på att hänga med killar eller tjejer, tror bara vi skapar skillnader i skallen. 4. det äger att hänga med snubbar pga får vara deras *tjejguru* och se till att de har snygga skor, smsar snälla saker och lär sig om mens och kvinnokroppen :’)))) älskar mina boys


  4. Linda skriver: 25 oktober, 2019

   Går ju liksom inte ens att bli kompis med killar? så fort de får reda på att jag är gift med någon som jag vill fortsätta vara med så är dom inte längre intresserade av att lära känna mig. bli därför bara vän med killar som redan känner min man.


  5. viola skriver: 25 oktober, 2019

   Jag går en utbildning med massa killar och tycker också att sånt där kan vara svårt. Jag skulle säga att man kan närma sig de i sällskap med andra vänner, och speciellt i början inte göra ”dejtiga” saker, såsom ses bara ni två hemma hos någon, kolla film osv, utan kanske ses i större sällskap. Sedan tycker jag att så länge du vet var du har relationen, så är det deras problem om du missuppfattar, och alltså deras ansvar att reda ut isf. Sedan, även om det inte var tanken från början, kan det bli så att den ena får känslor för den andra eller båda, men då får man ta den situationen då, men oftast går det också att lösa. Jag har varit kompisar med folk som blivit kära i mig (men som såklart inte är det längre) och jag har haft crushes på folk som jag sen blivit kompis med. Kärleken är störst av allt etc men så jävla viktigt är det inte ändå. Vänskap och kompisar är minst lika viktiga. Om någon dissar en som kompis bara för att man inte vill dejta dem så är den kunskapen ändå inte värd.
   Kram

   Min inställning nu är att det är killens/andra personers problem om får för sig saker som inte är sanna, det är inte mitt ansvar att hålla koll på att folk inte blir kära i mig/tror att vi är något annat än kompisar.
   Det blev så mycket skönare för mig då! Sedan brukar jag se upp med att göra vissa saker med nya killkompisar som att hänga bara vi två i hans lägenhet, kolla film och sånt, då är det lätt att det uppfattas fel. Tråkigt att det ska vara så, men jobbigt att vara i situation där den tror att de


   1. S skriver: 26 oktober, 2019

    Svårt att ge direkta tips, men jag har några killkompisar som jag känt läänge och på så sätt har vi liksom fått en nära vänskap med åren som vuxit och nu känns väldigt naturlig. Men obs dock har vi ju blivit vuxna under tiden och det är ju en annan sak att vara kompis när man är 25 eller 15 (då var det inte lika självklart). Har även flera nyare killkompisar och om jag liksom lägger ihop allt så tänker jag att allt handlar om deras (och min iofs) inställning och mognad. Klart det är svårt att bli kompis med en kille som tror att man bara kan ligga eller vara kär i tjejer och inte bara ha en kompisrelation. Däremot, om en kille skulle fråga om jag ville ses och ta en öl så skulle jag definitivt tolkat det som en dejt, och tror många killar tänker samma om en tjej skulle fråga det. Så kanske bra att närma sig på ett annat sätt? Har lärt känna mina killkompisar genom att hänga i större kompisgrupp först liksom, ingen av oss som aktivt ”bjudit ut varandra”, och sen tror jag att dina känslor som du beskriver (underlägsenhet t. ex) försvinner ju mer du umgås med killar. Och sen tror jag du aktivt måste försöka tänka bort allt sånt. De är ju INTE överlägsna bara pga killar, vi alla vet ju att det är tjejer som äger. Kram


    1. S skriver: 26 oktober, 2019

     Hoppsan skulle vara som ett svar till Karins fråga!


 12. Love skriver: 25 oktober, 2019

  Sån brat! (sorry…)


  1. Lina skriver: 25 oktober, 2019

   Eller bara nån som är 20 och inte har adidasmjukisar och jobbar på Ica? Inget fel i att arbeta på Ica eller ha adidasmjukisar, men man är ingen brat för att man embracar livet med bättre förutsättningar? Brat är för mig iaf en personlighet, tycker aldrig Sandra ens varit och nuddat vid den personligheten? Man ska fan inte skämmas eller leva mindre för att man är priviligierad, däremot är det viktigt att förhålla sig ödmjuk inför att alla inte är det – något jag uppfattar att Sandra gör? Sry för rant, men tyckte det var missunnsam kommentar.

   Trevlig fredag osv puss


   1. LB skriver: 25 oktober, 2019

    Måste ge beröm för klok och fin kommentar! Helt rätt att det är attityden det hänger på, är man mer priviligerad än andra är det ju liksom inget man kan göra ogjort, och varför ska man skammas för det?


   2. Love skriver: 26 oktober, 2019

    Bad ju om ursäkt? Nä men tänkte eftersom Sandra tog sig rätten att tillskriva en person karaktären brat gällande Första Dejten och ingen reagerade, tänkte jag att jag kunde göra detsamma:)


    1. K skriver: 27 oktober, 2019

     Ja ditt sorry var ju extremt genuint


 13. w skriver: 25 oktober, 2019

  Åh minns tärningskvällen och när du flyttade till New York.

  Samma år var jag 16, riktigt tung vår tills jag ääääntligen fick sluta på det fruktansvärda högstadium jag gick på. En sommar senare började jag gymnasiet, världens bästa musikgymnasium med klasskompisar som faktiskt betedde sig sjysst, roliga lektioner och blev såklart även tokkär i en kille också. Fint.


 14. Emelie skriver: 25 oktober, 2019

  Haha hjälp, minns Rykiel för H&M – var det verkligen 10 år sedan?! Galet!

  Sjukt roligt koncept med en sådan här djupdykning i varje år!


 15. Ida N skriver: 25 oktober, 2019

  hur kul idé??


 16. Fanny skriver: 25 oktober, 2019

  Häftigt! Jag har följt din blogg i lite över 9 år. Det är ju helt sinnes!!!
  Hallå, nu undrar jag över en grej! Du är ju grymt bra på stil och sånt – Vad när man för byxor när man vill känna sig fin??
  Jag älskar jeans, men alltså när man vill va -fin- på typ en middag eller så. Är inte helt bekväm i klänning/kjol (vet ju att det är din grej, men tänker att du kanske har lite mer insikt i stilvärlden än mig!)
  Håller tummarna för tips!
  Ha det härligt!


  1. Ninni skriver: 25 oktober, 2019

   Kostymbyxor! Testa Rodebjers modell Sini, eller om du vill ha lite cropped (snyggt till kängor nu på vintern), Rodebjer Darla. Snygg instoppad blus/skjorta/topp till dessa byxor = fin i byxor på middag


 17. Maria skriver: 25 oktober, 2019

  Vilket härligt inlägg!

  OT men Sandra, använder du någon kameraväska?
  Är på jakt efter en (relativt) snygg väska där en fullformatare får plats med objektiv på och göra ett extra objektiv.

  Har du eller kanske någon annan läsare något tips?


 18. Hanna skriver: 25 oktober, 2019

  Jag får alltid känslan av att Ludde är ditt livs största kärlek <3


 19. E skriver: 25 oktober, 2019

  Kul inlägg, minns mycket av det här. Tror du kallade Ludvig för Vargen med ett tag om jag minns rätt. 🙂


  1. Fanny skriver: 25 oktober, 2019

   Var det inte vinden 🙈😂


   1. E skriver: 25 oktober, 2019

    Just ja – Vinden var det! 🙂


  2. angie skriver: 25 oktober, 2019

   Det var Elsas kille som kallades Vargen eftersom han heter De Wolfe i efternamn.


 20. L skriver: 25 oktober, 2019

  haha, så kul ju. jag började läsa din blogg när jag var 13 och nu har jag precis fyllt 20. det kanske är knäppt men jag känner mig alltid så liten när jag läser din blogg – på ett bra sätt. du påminner mig om allt det fina som väntar mig och hur många roliga grejer jag ska få uppleva. tack!


 21. Liv skriver: 25 oktober, 2019

  Jag minns att jag fick sån ångest av den där tärningskvällen 😂 Jag tror det beror på att jag är introvert och i er vänkrets hade ni ofta så avancerade upplägg när ni umgicks. Jag måste ha ryggen fri varje gång jag går ut så jag kan avlägsna mig snabbt om det blir för mycket. Den där bilden på dig på balkongen från Elsas bröllop är en av de finaste på bloggen tycker jag.


 22. jana skriver: 25 oktober, 2019

  Sandra! Vet inte vad det är för fel men min kommentar syns inte 🙁 verkar vara strul med det efter uppdateringen


 23. T skriver: 25 oktober, 2019

  Apropå killar och din blogg. Killfredag?! Jag har väntat sedan innan sommaren, har jag missat något? Har för mig att du sagt en gång i kvartalet innan 🙂


 24. Alice skriver: 25 oktober, 2019

  Åh inser nu att jag måste följt din blogg i över tio år. Det bara smyger sig på, haha. Tack för tio års läsning av högsta kvalle 😀


 25. C skriver: 26 oktober, 2019

  Härligt inlägg!! <3


 26. Malinsplendiferouslytiggerific.wordpress.com skriver: 30 oktober, 2019

  Fy fan vad jag älskar den här inläggsserien! <3 <3 <3


Annons
Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/en-tennismatch-ryggfenor-och-ett-observatorium-pa-kanarieoarna/