Annons
Annons

tokyoshopping: köksprylar.


 

Låt oss dela upp det jag köpte i Tokyo i kategorierna ”skönhet” och ”köksprylar”! Blir roligare så ju.
Vi börjar med det senare!
Tokyo är ju minst sagt ett drömmigt matland. Allt är gott i princip, vad man än äter eller var man råkar hamna. Självklart kunde jag inte lämna landet utan lite matrelaterade grejor.

Annons

things from tokyo

Köpte de goda ramen-kryddningarna som står på bordet på typ alla ramenställen. Vet i och för sig inte om jag någonsin kommer kunna bemästra en riktigt bra ramen hemma, men dessa är ju en bit på vägen i alla fall. Köpte även matcha-te för att det är olidligt gott.

things from tokyo

Dessa paket var jag tvungen att frakta hem i mitt handbagage för att de innehöll porslin.

things from tokyo

I bookaffären i Daikanyama kunde man köpa ramenskålar från en utställning där olika japanska konstnärer och designers designat en skål var. Alla var så väldigt fina och jag slog till på två olika. Den första är den här i vitt och guld där skaparen gjort en skål på temat var han helst i världen vill prova ramen utanför Japan.

things from tokyo

Tokyo på skeden!

things from tokyo

Den andra har också gulddetaljer men är himmelsblå med en röd smal kant. Har glömt historien om denna men tyckte framförallt att den hade så fina färger. Du kan se alla skålarna här om du vill.

things from tokyo

Magnus och Gustav hängde en dag i den del av Tokyo som kallas ”Kitchen Town” och ligger i Kappabashi. Därifrån kom han hem med bladguld (!) att ha i drinkar och små guldfärgade olivpinnar. Här är ett inlägg om den lilla baren i vårt kök för den som missat.

things from tokyo

Även små sake-boxar. Det är alltså meningen att man ska dricka sake ur dessa, men man kan ju dricka annat ur dom såklart om man vill.

things from tokyo

Fina träslevar.

things from tokyo

Kewpie majjo, här i små portionsförpackningar.

things from tokyo

Magnus tyckte kaffekartan som fanns på ganska många kaffeställen i området jag bodde var så fin – så den rullade han ihop, tog hem och ramade in <3 Det är alltså en liten karta så man ska hitta fram till de godaste (och hipstrigaste) kaffeställen i Ikejiri Ohashi som är en del av Meguro.

things from tokyo

Avslutningsvis vääärldens minsta mjölkkanna. Den är precis så liten som sådana enportionsmjölkförpackningar som man får på flyget, fast som en riktig kanna. Så sjukt gullig bara. (Tändstickaskarna är där för att visa storleken, men är också en rökig bar i Shimokitazawa).

Translation. Some kitchen themed things we bought in Tokyo.

(0)
(0)
(1)
16 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar