Annons
Annons

torsdag i new york: museum, citrondrinkar och en skåpbil med knivtema.


 

new york.

Om någon missat är jag alltså i New York denna vecka och nästa och i detta inlägg tänkte jag att ni skulle få hänga med på min torsdag. Jag såg ut såhär när vi begav oss ut på morgonen.

new york.

Jag och min mamma och min styvpappa gick och åt frukost på bageriet Maison Kayser på bleecker street. Avokadomackor + två löskokta ägg tog jag.

new york.

Annons

Sedan promenixade vi österut till Lower East Side för att gå på museum tour. En bloggläsare tipsade om Tenement Museum (tack tack!) vilket är ett museum om New Yorks immigranter i en byggnad som stått orörd sedan 1935. Inuti kan man lära sig om människorna som bott där mellan mitten av artonhundratalet fram tills dess. Vi gick touren ”hard times” pga lät mest spännande. Kan rekommendera, men minus att vår guide var sjukt glättig och amerikansk happy-go-lucky, pallar ej sånt. Men det kommer man kanske inte undan.

new york.

Tictail-butiken låg mittemot museét så efteråt gick vi dit och klämde på fina saker.

new york.

Sedan lunch! Vi gick till Momofuko Noodle Bar och åt shrimp bao buns och ramen med kikärtor. Så gott.

new york.

Obligatorisk kaffepaus efteråt.

new york.

Här har vi en helt vanlig vi-slipar-dina-knivar-skåpbil.

new york.

På kvällen gick vi till Rintintin i Nolita för drinks.

new york.

Här satt vi och funderade på vad vi skulle beställa.

new york.

Blev en syrlig sak med grapefrukt, citron och cava i.

new york.

Vid åttatiden promenerade vi över gatan till Uncle Boons, en kitchig thairestaurang som nyligen förärades en stjärna i Guide Michelin!

new york.

Vi beställde massor med olika små rätter, min favvo var nog den är mangosalladen med koriander och avokado. Och så drack vi Ernest Hemingways favoritvin (lärde mig vilket när jag läste den här). Och det var min torsdag på ett ungefär!

 

Translation. Thursday in New York! Breakfast in West Village before we went on a tour at the Tenement Museum. Then lunch at Momofuko Noodle Bar and coffee in East Village. In the evening we had drinks and dinner in Nolita.

(0)
(0)
(0)
10 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar