Annons
Annons

Tortiglioni with white and green asparagus.


 

Det är inte vilken säsong som helst just nu, det är nämligen SPARRISSÄSONG. Denna magiska lilla grönsak som gör varenda rätt godare. Tycker jag i alla fall. Här kommer en utmärkt pastarätt som jag lagade igår, med fokus på en himla massa ost och båda sorterna av sparris. (Passar även på att skicka ett par hjärtemojis till Michelle som lät mig laga mat hemma hos henne nu när jag är utan kök <3)

Annons

Du behöver (för två hungriga personer):
En kvist körsbärstomater
Två rejäla vita sparrisar
Och fyra stycken gröna
En halv citron
En vitlöksklyfta
En halv ask ricotta
Några droppar tryffelolja (om man vill)
En skiva gorgonzola (typ tablettask-stor)
En näve valnötter (ursäkta att typ alla mina recept just nu innehåller valnötter men har snöat in)
Pasta (jag använde tortiglioni och kan rekommendera räfflig pasta för då hakar såsen in sig i pastan)

Okej, börja med att sätta på pastavatten, för den här rätten går fort. Ta bort det översta lagret på de vita sparrisarna genom att skala dem. De blir nämligen lite beska annars. Men behåll toppen för den e godast. Skär bort ungefär två centimeter i botten på både den gröna och vita sparrisen.

Skär sedan sparrisen i valfri storlek. Jag gjorde rätt små bitar. Ju mindre bitar desto kortare behöver sparrisen koka, i och med att det är säsong nu är inte sparrisen så vek och brukar behöva koka längre. Vill man spara kastrull-disk-tid (och det vill man ju) kan pastan och sparrisen koka i samma vatten. Min pasta behövde koka i tio minuter och när det var fem minuter kvar slängde jag i den vita sparrisen och när det var tre minuter kvar slängde jag i den gröna. Så blir allt klart samtidigt!

Såsen går fort att göra. Hacka vitlök och fräs i en stekpanna med olivolja. Sänk värmen på plattan till låg, i med några rejäla klickar ricotta, biten med gorgonzola, saften av en halv liten citron, ett gäng delade körsbärstomater, några droppar tryffelolja (inte mega-nödvändigt om man inte har hemma) och en hel del salt. Låt allt värmas ihop. Glöm inte att smaka av. När pastan och sparrisen är klara blandar du ihop allt i kastrullen och saltar och pepprar.

Servera med några blad basilika. Ät upp!

Translation. I pasta dish I made containing ricotta cheese, gorgonzola cheese, white and green asparagus, cherry tomatoes, walnuts and garlic.

(0)
(0)
(0)
17 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE



 
 


Annons

Laddar