Annons
Annons

tråkiga böcker som underlättar sömnen.


 

I samarbete med Nextory.

home
Jag sover periodvis rätt dåligt och så har det väl varit hela 2017 egentligen. Jag ligger på rygg i sängen – för om man ligger på rygg slår inte hjärtat mot madrassen eller någon annan kroppsdel – och försöker somna.

Annons

Jag har laddat ner olika sömnappar som jag lyssnar på ibland, läst på om andningsövningar och avslappningstekniker. Jag brukar visualisera att sängen lyfter, ut genom fönstret, flyger omkring i luften. Har använt mig av samma bild sedan jag var typ fem år och har haft svårt att somna för övrigt.

Det är som att man kommer på exakt allt man ska göra och tänka på precis när det är dags att sova. En klassiker I know, men man blir ju tokig.


Så!
En sak som jag börjat göra de senaste veckorna är att sätta på en ljudbok.
Mina ljudbokskriterier för natten:
✔Måste vara en snäll röst.
✔Historien måste röra sig mycket långsamt framåt.
✔Boken får gärna ej intressera mig.

Jag ska säga er att detta funkar väldigt bra! Istället för att räkna upp anledningar till varför allt kommer gå åt helvete i mitt liv vaggas jag in i någon annans berättelse.

-
Här kommer två ljudboktips som inte är så roliga och därför får en att somna.

Kaninen som så gärna ville somna av Carl-Johan Forssén Ehrlin
Den här boken är skriven för barn som ska somna fort och shit pommes frites vad långsam och tråkig den är. Den är också fin för att den innehåller klassiska sömnövningar fast det är en liten kanin som gör dom. 🐰

Historien om ostindiefararna av Herman Lindqvist
Den här boken minns jag att jag och min första pojkvän fick i en tidning som ljudboks-CD. Eftersom vi var unga i typ dåtiden och det inte fanns nåt annat att göra (kan ej komma på nån annan anledning), så lyssnade vi på den. Minns att jag somnade hela tiden. Testade därför nu och det funkade bra. Om det inte funkar för er så lär ni er i alla fall en del om ostindiefarare.

Nextory har ett erbjudande där du kan läsa och lyssna på böcker helt gratis. Erbjudandet gäller i 30 dagar (endast nya medlemmar) och det går att säga upp när som helst.
Koden är Sandra och du tar del av det HÄR.

Nextory är förresten först ut med att ha ett familjeabonnemang! Det innebär att man kan vara flera stycken användare på samma konto. Mycket praktiskt till exempel för er med kids.

 

I samarbete med Nextory.

(0)
(0)
(0)
45 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar