Annons
Annons

tre böcker.


 


Från att inte ha kommit igenom en hel bok på månader, kanske till och med ett år, så läste jag ut tre böcker på två veckor. Det kan ha berott på tusen olika saker men allra mest tror jag att det handlade om att jag insåg att jag inte är en kvällsläsare längre. När jag lägger mig i sängen om kvällarna vill jag inte läsa. Jag vill sova. Högst titta igenom någon blogg, bläddra i en tidning.
Just därför började jag läsa på promenaden till och från jobbet. Den är precis tjugofem minuter lång och man hinner ta sig förbi ganska många sidor, och kommer dessutom till jobbet som en ny slags människa som precis varit inne i en annan historia och värld.
Bok nummer ett under läspromenaden blev Alex Schulmans Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött, och den var fantastiskt fin. Den lästes ut på fyra promenader och jag var helt smålycklig efteråt. Massvis med välskriven kärlek och ett så väldigt träffande berättande om den där tryckande ovissheten. Sedan läste jag om Nicole Krauss En kärlekshistoria. Köpte den på svenska för ett tag sedan. Det är en av mina favoritböcker och jag har bara läst den på engelska och ville vara säker på att jag inte missat något. Här kan ni läsa ett gammalt inlägg om boken. Den var nästan lika vacker på svenska, dock insåg jag att jag förträngt det förvirrande slutet med alla tusen karaktärer som man glömmer bort vilka var och en är. Till sist den nya boken av min allra bästa författare, Haruki Murakami. Vad jag pratar om när jag pratar om löpning handlar om att springa och om att skriva romaner. Han är så fascinerande och jag tycker så mycket om honom. Nu kan jag helst plötsligt väldigt mycket om långdistanslöpning och kanske lite mer om hur man skriver romaner. Det var så länge sedan jag tipsade er om böcker. Men jag tipsar er om de här tre. De är alla väldigt fina på sina egna sätt.
.

Annons


3 books I read recently that I really liked. First a book that was just released by a Swedish writer called Alex Schulman, the second one; Nicole Krauss – History of Love which is one of my favorite, but I wanted to read it in swedish to see if I had missed something. And Haruki Murakami recent book What i talk about when i talk about running.

(0)
(0)
(0)
53 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar