Annons
Annons

trettioen frågor.


 

rain rain rain
1. Var är din mobiltelefon?
Den ligger här bredvid och blinkar trevligt ibland när jag får ett mail eller ett facebookmeddelande.

2. Var är din andra hälft?
Är ju helst en hel, egen person, men om frågan syftar på Magnus är han på jobbet. Det är förmiddag och jag sitter här i lägenheten vi hyr på Kungsholmen (av en kompis) medan regnet vräker ner utanför. För den som missat så renoverar vi vårt badrum och kan inte bo hemma under den tiden.

Annons

3. Ditt hår?
Kort blont och luktar torrshampoo. Tänkte platta det snart men kanske inte värt pga regnet.

4. Ditt humör?
Trött av flytt, seg av regnet och väldigt kaffesugen. Måste gå ut och lokalisera ett café i närheten av där jag nu bor!

5. Din dagsplan?
Jag skriver detta 20 timmar innan det publicerades. Så för mig är det alltså onsdag. Jag har redan hunnit släppa in snickarna i min lägenhet samt flyttat till Kungsholmen och klockan är bara elva. Så är ganska trött. Tänkte jobba i horisontellt läge i soffan fram till klockan 13, sedan ska jag hem till lägenheten igen och instruera snickarna om kaklet. Ikväll hoppas jag på vila. Ska nog laga pasta med tomatsås.

6. Det bästa du vet?
Exempelvis: att vara förälskad, den andra dagen på en semester, skrivflow, när någon lägger ner tid på att laga mat till en, första glaset champagne, Trädgården i juni, hundvalpar, att äntligen få in maten på restaurang när man är dödshungrig, ligga, vakna pigg och utvilad på en lördag, gå lång lång promenad när allt är grönt utomhus, när det är städat och luktar gott hemma, al dente pasta, när ens kille är extra kär i en.

7. Din dröm i natt?
Minns inte. Minns jämt, folk vill aldrig höra. Typiskt när jag väl blir tillfrågad :/

8. Ditt livsmål?
Besöka många platser, lära känna nya människor genom hela livet, aldrig tappa nyfikenheten, aldrig någonsin ”bestämma sig” för att man vet hur livet fungerar (som nån gammal gubbe), alltid försöka följa magkänslan och hjärtat, ha så kul som möjligt.

9. Rummet du är i?
Är ett vardagsrum på Kungsholmen där jag (och M) då bor i två-tre veckor ungefär. Kollar på TV. Har inte linjär TV hemma så känns mycket flott!

10. Din hobby?
Laga mat, dricka vin, sitta på balkonger, läsa böcker, resa till storstäder, dansa på dansgolv.

11. Din skräck?
Att tänka: jaha, jag får väl va nöjd med det här då.

12. Var vill du vara om sex år?
Hmm. Då är jag 37. Jag hoppas jag har kvar alla mina fina vänner och att vi ses ofta på långa middagar och luncher. Jag har en hund förstås, är nog gift. Oklart om jag bor i Stockholm eller inte. Kanske bor jag i ett annat land, eller i alla fall nyss har bott i ett annat land. Och vem vet, kanske är jag gravid då? När jag är 37 borde jag väl ändå hunnit bli sugen på bebisar? Annars massa gulliga hundar bara och gullig man!

13. Var var du igår kväll?
Igår åt jag och Magnus middag på Bistro Bon. Äta på restaurang på en tisdag känns så himla flott. Vardagar behöver inte bara innebära dator i sängen när det finns moule mariniere och rödvin nere på kvarterkrogen!

14. Vad är du inte?
Redo för kylan, vi kan väl få några varma dagar till? Eller förresten, behöver inte ens ha varmt, men lite blå himmel skulle göra mycket.

15. En sak du önskar dig?
Att jag bor utomlands igen inom tre år.

16. Var växte du upp?
På Fryxellsgatan, sedan Sturegatan, sedan Valhallavägen, sedan Tysta gatan och sedan flyttade jag hemifrån.

17. Det senaste du gjorde?
Åt godis.. på förmiddagen och allt jag vet. Så himla dumt. Måste verkligen verkligen gå ut och köpa kaffe, försöker hitta substitut.

18. Dina kläder?
Mörkblå minikjol, mörkblå croppad collegetröja. och svarta Dr Martens som står i hallen och väntar.

19. Din tv?
Ja?

20. Ditt/dina husdjur?
Har inga husdjur, men Milla är ju lite mitt husdjur i och med att hon är mina föräldrars. Gudars vilket Milla-längt jag fick nu, så länge sedan jag träffade henne.

21. Din dator?
Är en Macbook Air i guld! Använder dock även min gamla för att jag inte har flyttat över photoshop till den nya. Måste lösa.

22. Din bästa ägodel?
Min dator utan tvekan.

23. Saknar någon?
Jag saknar Magnus. Har svårt att vänja mig av från sommaren. Under de 4 veckor han var ledig räknade vi ut att vi var i från varandra totalt 2 timmar. Tröttnade inte en minut, han är så himla fin att vara med. Tålmodig, lugn, påhittig, knäpp och rolig.

24. Din bil?
Oj, har inte ens en cykel, inte ens ett månadskort på tunnelbanan.

25. Något du inte har på dig?
Stilettklackar.

26. Favoritaffär?
Alltså, har bara varit i mataffären Paradiset vid Mariatorget en enda gång, men längtar tillbaka lite varje dag.

27. Din sommar?
Var intensiv men försvann fort, så fort att jag blir osäker på om den ens hände. Har höstångest tror jag.

28. Älskar någon?
Ja, Magnus väldigt mycket.

29. Favoritfärg?
Midnattsblå.

30. När skrattade du senast?
Igår kväll innan vi somnade.

31. När grät du senast?
I helgen till en sorglig film.

 

Svarade på denna lista för tre år sedan och då såg det ut såhär (mycket imponerad av mitt carpe diem-svar på fråga fem).

.

Translation. A list with 31 questions. Read it in google translator (link to the right below my profile)

(0)
(0)
(0)

21 kommentarer till “trettioen frågor.”

  1. Alltså, hon svarar ju jättetydligt på den frågan i fråga 2: ”[…]jag sitter här i lägenheten vi hyr på Kungsholmen (av en kompis)[…]För den som missat så renoverar vi vårt badrum och kan inte bo hemma under den tiden.” 🙂

 1. Var tvungen att kolla svaret på fråga fem och skrattade högt, älskar det! Tycker dock att fredag i New York är väldigt carpe diem-kompatibelt, känner precis likadant här i SF.

 2. Hej fina Sandra!

  Så jobbigt att lassa över sina besvär på någon annan, men vill ha nya perspektiv på livet.

  Befinner mig i 20-årskrisen, dvs har precis gått ur vad jag gjorde efter studenten och har nu noll koll på vad jag vill göra. Alla vänner har något nytt att gå in i till hösten eller modet att göra det och jag sitter bara hemma, vet inte hur jag tar mig härifrån. Har inte viljestyrkan att ta tag i mitt liv och känner mig så satans misslyckad (gräver bara ner mig i mig själv när jag går i cirklar genom köket). Vad ska jag göra?

  Vill ju ingenting eftersom allt känns så jobbigt och hur tar en sig ur något sådant. Kan inte välja vad/var jag ska ta vägen eftersom jag inte vet i vilken riktning jag vill mitt liv ska. Förstår inte ens hur en hittar lägenhet någonstans. Har blivit supercurlad genom hela min uppväxt och förväntar mig bara att någon snart ska kasta sig in i mitt liv, ge mig ett jobb, en lägenhet eller en dröm så att jag själv slipper, men är realist nog för att veta att den där någon är jag.

  Kan bara sova om nätterna efter att ha dagdrömt om att ta bilen ut till havet och fortsätta simma tills jag försvinner och den tanken ska ju inte kännas lättare än att ta tag i livet.

  Ursäkta för den långa texten. Tack för allt. Går in här innan jag börjar drömma om havet för att slippa tänka på mig själv i fem sek och för att slippa gråta mer över mina västerländska problem när den yttre världen är så mycket jävligare. Puss.

  1. hej, jag va lite llikadan (är väl egentligen fortfarande). kanske kan du söka nån kurs på universitetet, alltså vilken bullshit-kurs som helst som du tycker verkar rolig, bara för att träffa lite folk och liksom komma ut ur huset, om du förstår, inte så mycket för plugget i sig alltså. så gjorde jag mitt första år efter gymnasiet, sen tyckte jag det var nog och flyttade till en annan stad för att plugga där. nu är jag egentligen inte helnöjd med programmet jag pluggar men jag ångrar det ändå inte för det har lett till mina första jobb, nya vänner, egen lägenhet, etc. eller typ sök en danskurs eller vad som helst, bara du liksom kommer hemifrån. jag tror att det är svårt att ta sig in på nya spår annars (talar alltså utifrån mina erfarenheter), sen när du väl gjort det så kommer en del grejer med på köpet lite. eller kanske funkar det för dig att va hemma ett tag, så kanske du ba ska göra det tills du blir sugen på något annat! känn ingen stress från typ ”samhället” i alla fall, gör det som funkar för dig.

 3. Jag är ett år yngre än dig och också i ett stadigt förhållande. Känner mig inte sugen på bebisar än heller men får lite ångest av att när man väl har bestämt sig kanske det är försent? Tänker du någonsin så? För man blir ju mindre och mindre fertil ju längre in i trettioårsåldern man kommer liksom. Är rädd för att vakna en dag och ångra att jag inte skaffade en unge liksom. Tänker du någonsin så? Kram <3

 4. världens bästa hobbys ju! laga mat och dricka vin känns så sällan att man får säga som hobbys, cyckling, yoga eller pyssel, ja. men dricka vin, nej. så himla befriande!

 5. Man borde ingenting när man är 37 år. Det här med bebisar och att man borde vilja ha dem. Hade varit intressant att läsa mer om dina tankar kring det. Jag har två barn men respekterar människor som väljer ett liv utan. Värjer mig när folk kommer med ”barn är meningen med liiiivet”! Nej, det finns olika meningar för olika människor. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att du får barn om du vill ha barn, för ofrivillig barnlöshet är ju jävligast av alla jävligheter.

  1. Jag älskar dig utan att veta så mycket mer än att du är förälder och har såna åsikter! <3 Har annars bara hört från de med barn att man inte fattar meningen med livet och liknande.

   1. Haha vad jag blev glad av din kommentar! Tack!
    Jag tycker att det är viktigt att respektera människors livsval, helt enkelt. Att säga att barn är meningen med livet gör många människors liv rätt meningslösa, och det vet vi ju att det inte är sant.

 6. (Här kommer en fråga jag hoppas du har lust att svara på i ett q&a-inlägg <3)

  Två veckor innan jag tog studenten gjorde killen jag var så så kär i "slut" med mig (vi var aldrig officiellt tillsammans) pga att han kände att han inte kunde binda sig just nu och att jag förtjänade någon som ville mer. Jag var helt förstörd men spelade helt likgiltig som jag kan bli. En hel sommar har gått och jag har hookat med så vackra och heta killar men ingen är som han riktigt. Vi har inte pratat något men han fortsätter att gilla mina selfies på ig och kollar min snapstory etc. Min fråga är: ska jag försöka igen? Med honom? Höra av mig? Eller är det his loss? Det som gör mig kluven är att om jag inte gör någonting kommer han att förbli min skinny love och jag är rädd att jag missar något om jag inte försöker igen. Tror jag kanske har en chans, känner honom och vet att han är för feg för att ta initiativ till att skriva till mig då han kanske tror att han förlorat mig för gott.
  Råd tack Du äger alltid sönder med dina svar

 7. Alltså åh! Blir så glad när jag läser om hur du skriver om Magnus. Får mig att känna hopp om att det finns fina killar och inte bara idioter som de jag träffat hittills. Heja kärlek!

 8. Hej, jag behöver verkligen hjälp.
  Jag är så jäkla ledsen för jag har precis börjat på gymnasiet och det finns en pojke i min klass som är det finaste jag sett. Han tittar på mig mycket och jag kollar på honom med, men han vill inte vara nära mig. Kommer jag för nära trampar han runt och drar sig undan, ställer sig en bit bort. Det känns som att han är intresserad av mig med för även om jag sitter bredvid den finaste tjejen i klassen är det mig han tittar på, men ändå inte alls för jag har frågat 2 gånger ifall han vill träffas men han har sagt nej pga han ska fiska båda gångerna. Känns så jobbigt att fortsätta fråga och tjata. Ifall någon har lust att komma med råd tar jag tacksamt emot det. Jag kan inte sluta tänka på honom. 🙁

 9. Ser flera som kommenterat detta med bebisvilja. Måste bara skriva en sak som jag tänkt på ett tag. Jag har en unge på 2 1/2 som jag givetvis älskar över allt annat i världen. Men just nu är det SÅ jobbigt. Faser, sjukdomar, ”trots” etc och jag känner att jag inte räcker till just nu. Jag orkar inte. Ändå gör man såklart sitt allra yttersta för man vill ju sina barn det bästa… och så känslan när man vet man inte når ända fram. Då kikar jag in här på din blogg Sandra. Och jag tänker.. det där är ett helt annat liv och väljer man det istället så får man så himla mycket annat gött. Säger inte att jag ångrar min dotter, för visst ÄR hon ju meningen med livet nu när jag har henne, men det finns väldigt många andra meningar och herregud vad man kan sakna den där friheten! Friheten från ständigt ansvar, åsidosättande av egna behov och oro för ungens väl och ve.

 10. Hej Sandra! Du som är så duktig med orden och kärleken, jag behöver hjälp med en fyndig, rolig och fångande text på tinder! Har du några idéer?? Puss

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar