Annons
Annons

tv-serier jag följer i augusti.


 

Hjälp jag har kollat på så mycket tv-serier nu i juli och augusti. Det måste jag såklart tipsa om.
Det är som att just tv-serier existerar i ett parallellt tidsuniversum för mig. Jag hinner liksom med att se så himla många?

Annons

Dessa har jag sett de senaste veckorna, kan rekommendera dom allihopa. Särskilt nu såhär i början av jobbtider, då behöver man extramycket maratonkolla tv-serier och käka pizza en helt vanlig torsdag.


Tusenbröder
Dramaserie från 2002 som handlar om Hoffa och hans polare som startar en målarfirma som inte går så bra. De får idén att råna en bank och ja, sen blir det jävligt stressigt alltihop. Finns två säsonger och jag sänkte dom på några dagar. Välskrivet och spännande (dock väldigt roliga dialekter? söderslang från 80-talet, så pratade vi väl ändå inte 2002?). Finns på SVT Plays Öppet Arkiv.
foto: öppet arkiv


Första dejten: England.
Tycker mycket om det här blinddejtingprogrammet! Det är så oerhört brittiskt (sminkningarna och kläderna är FASCINERANDE). Man får följa olika par på en restaurang där bara folk som är på en första dejt får äta. Nästan alla blir jättefulla och snackar skit med sina kompisar i telefon när de går på toaletten. Finns på SVT Play.
foto: SVT Play


Crashing
Komediserie från i år som jag tyckte var väldigt rolig. Hela första säsongen ligger ute på HBO. Handlar om en kristen ståupp-komiker som kommer på sin fru med att vara otrogen. Han tar då sitt pick&pack och beger sig till New York för att slå igenom. Väldigt mycket kända komiker som gör cameos, mycket New York-feeling och ja, roligt helt enkelt.
foto: HBO


Looking
Jag har rekommenderat denna serie förut, för några år sedan. Men jag kom på att jag inte hade sett klart sista säsongen. Så då gjorde jag det. Handlar om ett gaykillgäng i San Fran och deras jakt på kärlek, karriär och att må bra i livet typ. Mycket hångel och en väldigt fin, snygg och romantisk serie. Finns även Looking – The Movie på HBO när man sett klart säsongerna som knyter ihop serien.

Friends from College
Ny serie på Netflix som jag såg på en enda dag en söndag när jag var bakis. Handlar om ett collegegäng som träffas igen efter 20 år. Ingenting har egentligen förändrats i kompiskonstellationen på gott och ont. Otrohet, sex och att vara i sena 30nånting och försöka hitta rätt. Den var helt okej! Man behöver inte tänka så mycket när man ser den och det kan ju va skönt ibland.


Wet Hot American Summer – Ten Years Later
Vet ni kultfilmen Wet Hot American Summer från 2001? Om ni inte vet, se den bums, SÅ rolig. Den handlar om sista dagen på ett kollo i USA år 1981. Netflix gjorde sedan en Wet Hot American Summer-serie på åtta avsnitt om vad som hände den första dagen på campet. Och förra helgen kom en ny säsong ut – om gänget tio år senare, det vill säga år 1991. Så kul, så mycket bra skådisar.
Du har så mycket kul framför dig om du inte sett detta!


Insecure
Säsong två av Insecure har börjat gå och jag tycker den håller lika hög kvalité som första säsongen. Handlar om Issa Rae och hennes kompisars singelliv. Serien är både skriven och producerad av Issa själv och är baserad på hennes youtube-kanal från början.
foto: HBO


Man Seeking Woman
Avslutningsvis har jag även sett alla 3 säsonger av denna extremt märkliga serie. Handlar om Josh som blir dumpad och sedan får man följa honom när han dejtar runt. Serien utspelar sig i något parallellt universum där allt liksom är möjligt vilket är ganska kul. Folk gifter sig i helvetet, förvandlas till robotar och startar kulter hipp som happ.
foto: indiewire.com

Det var det för nu!
Fler serietips? Kolla in inläggen:
TV-serier jag följer i juni.
TV-serier jag följer i maj.

(0)
(0)
(0)
25 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar