Annons
Annons

uppdaterad new york-guide.


 

Varje gång jag har varit i New York så uppdaterar jag min reseguide dit, lägger till lite ställen och tar bort de ställen jag upptäckt stängt igen. Högst upp i inlägget står det alltid när guiden senast uppdaterades. Bra va?

Annons

Här kommer lite nya tillskott:


Tictail Market
90 Orchard St
På Lower East Side hittar du Tictails fysiska butik (de finns ju annars framförallt på nätet) fullt med unika, handplockade grejer inom inredning och mode.


Cotenna
21 Bedford Street
En liten italiensk vinbar i West Village som är systerrestaurang till Aria som ligger några gator bort. Mysigt, god pasta (och burrata!), bra stämning och akustik (till skillnad från Arias akustik som är ganska värdo).


Uncle Boons
7 Spring St
Thairestaurang i Nolita som har en stjärna i Guide Michelin. Godast är förrätterna, beställ många att dela på. Färgglatt, festligt och low-key, gå hit innan du ska ut på festen vetja.

boil
The Boil
17 Waverly Place (och 139 Chrystie St)
Skaldjursrestaurang där du köper skaldjur i halvkilo som sedan serveras i plastpåsar marinerad i valfri sås. Vi åt kungskrabbeklor dränkta i vitlök och smör med mac&cheese och papayasallad som side och  typ DOG. Räds inte av att det är lite turistigt, det är verkligen gott (och prisvänligt). Finns både på Lower East Side och i Greenwich Village. Vi var på den senare.


Paintbox
17 Crosby Street
Manikyrställe i Soho som specialiserar sig på unika designer och har olika ”kollektioner” som du kan välja mellan. Väldigt flott därinne och de bjuder på kaffe eller prosecco i sugrör om du vill. Lite dyrare än vanligt men rolig grej att göra med en kompis eller två.


Chinese Mission Food
171 E Broadway New York
Så HIMLA fin kinesisk restaurang i Chinatown som ser ut att vara hämtad ur Twin Peaks. Man beställer 3-4 rätter att dela på. Rekommenderar kycklingvingarna med sichuanpeppar och fried rice med kokos och hummer. Behövs bokas innan.


Attaboy
134 Eldridge St.
New York har många speak easy-barer (alltså såna som man inte ser om man inte vet om dem), här är ännu en. Man får knacka och bli insläppt. Väl inne hamnar man i ett avlångt rum med en lång bar, mysig stämning och trevlig personal. Finns inga menyer utan säg vad du vill ha och du kommer få det.

new york.
Saraghina
435 Halsey St, Brooklyn.
Italiensk restaurang (+ lite tapas och annat) i Bed-Stuy, Brooklyn. Fin innegård, roligt klientel, mysigt häng. Är du i krokarna, gå hit. Trevligt alla tider på dygnet.

Ni hittar min New York-guide i sin helhet HÄR eller under ”Reseguider” i menyn nedanför min header.

 

 

Translation. Some updates to my New York-guide that can be found HERE.

(0)
(0)
(0)
8 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar