Annons
Annons

vilken färg ska min vardagsrumsvägg ha?


 

livingroom.

Okej nu behöver jag hjälp. Det här är min ena vardagsrumsvägg. Den är väldigt vit och jag tror den skulle bli så himla mycket finare i en färg.
Men jag är rätt dålig på att visualisera färger, rädd att råka ta i för mycket. Jag vill att rummet ska bli mjukare och mer trivsamt helt enkelt.

Annons

pil

Den här väggen är det! Jag har ett väldigt ljust vardagsrum, även på vintern, för att det är två stora fönster och sol i princip hela dagen. Det kanske kan vara bra att veta tänker jag, när man ska välja färg.

1234

Den färg som jag lutar åt allra mest är en försiktigt gråblå. Tycker det är så otroligt fint. Vad jag är orolig för är att om man tar i för lite kommer det bara se ut som en skugga över hela väggen och om man tar i för mycket kanske det börjar kännas som ett barnrum.

Förslag:
1. Den här duvblå med lila toner (tror jag?). Den känns i alla fall lite varmare än nummer tre.
2. Den här lite gråare.
3. Den duvblå med kallare toner.
4. En grå-ljuslila.

56

Men sedan tänkte jag att man kanske lika gärna ska slå till på en helt blå? Dock tycker jag i och för sig att det är finare att måla alla 4 väggar när man väljer ett rejäl färg, och det vill jag inte göra. Annars blir det så himla uppenbart ”fondvägg” och det kan kännas så 2005 om det blir fel. Eller kanske inte? Gillade i alla fall dessa bilder.
5. En mer metallisk blå.
6. En varm blå.

789

Eller så bara kör jag och låter väggen ta för sig. Detta kan ju bli jättefint också, men absolut det läskigaste valet.
11. En Amelie från Montmartre-grön.
12. En vägg som känns nästan cementig.
13. Rosa (har dock en känsla att jag kommer tröttna fort på denna)
14. Eller tapet. Isåfall, vilken tapet?

Vad tycker ni? Är någon duktig på sånt här och vet hur man ska tänka? Finns det några namn på färger ni kan tipsa och kanske till och med visa hur ni har gjort?
Och slutligen: kan man göra det själv, är det svårt? Eller ska man låta en målare kirra?

Do help me! Alla bilder från min hem-mapp på Pinterest.

Translation. Which color should I use for my livingroom wall?

(0)
(0)
(0)
125 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar