Annons
Annons

y som i ylle ytterligheter och yxor


 

Finaste Annika utmanade mig i en musikstafett.
Den går helt enkelt ut på att man börjar från A och tipsar om artister tills alfabetet tar slut. Fröken Annika fick bokstaven X och därför hamnade jag på bokstaven Y.

Annons

Det första jag kom och tänka på var såklart Yeah yeah yeahs och übercoola Karen O.
Men det kändes liksom lite väntat kanske (titta däremot på videon jag länkade till i bandnamnet).
Alltså bjuder jag er på en klassisk souldänga. Yvonne Fair med It Should Have Been Me. En oerhört sorglig sång, praktiskt att vältra sig i när man är olyckligt förälskad i någon som redan är ihop med någon annan.
Ungefär såhär kände jag mig när Tobias blev ihop med en ny flicka redan en och en halv månad efter att vi gjort slut. Jag kunde bara inte få ur mitt huvud att man kan komma över någon så fort efter att man praktiskt taget varit 1 person i så många år. Men sådan är ju kärleken antar jag. Oberäknelig.

Lyssna:

Som Stig Dagerman säger:
”Att någon skulle sova naken med den vi älskar förmår vi inte föreställa oss”

Stafettpinnen ger jag vidare till Ragnhild och bokstaven blir Z.
Själv fortsätter jag dagen med att lyssna på magnetic fields nya album.

(0)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons
Annons


Laddar