Sandra Beijer
Hej, jag heter Sandra och är författare, bloggare och skribent. Har skrivit tre romaner och bloggat sedan 2005. Tycker om fredagar, cava och när det är sommar.
Annons

10 blogginlägg jag tycker om på andra bloggar.

Happy sunday. Här kommer lite söndagsläsning lastat till er i form av några inlägg jag sparat på bloglovin på sista tiden.
Bloggkärlek = ☆☼♫♡☺✿❤

Travel like Wes Anderson on the Real Darjeeling Limited Railway
Detta står på min livs-bucketlista att göra någon gång. Alltså att bo på ett gammalt fint tåg och resa genom ett varmt land.

Annons


Ett nytt kön.
Väldigt roligt och antagligen ögonöppnande skrivet om hur det är att vara kvinna i en patriarkaliskt värld.


Mixed Citrus and Fennel Salad
Det är citrussäsong och jag älskar syrliga matsmaker!

Annons


10 favoritwebshoppar för inredning.
Elsa tipsar om var hon handlar inredning på nätet. Mycket bra tips.


Tokyo – Skyltar.
Julia var i Tokyo i somras och samlade på sig ett gäng fina skyltar. Älskar detta. Själv tar jag alltid med mig fina tändstickor från mina utlandsvistelser.


My Secret London City Guide; the local gems tourists miss.
Linn tipsar om sina bästa gömställen i London. Har inte varit i London på 5 år, längtar verkligen.


Contouring for dummies.
Manrepeller förklarar mycket tydligt sminktrenden som jag i alla fall tycker är extremt svår att bemästra. Kan i och för sig bero på att jag verkligen har 0% synliga käkben och därför ingenting att contoura ^^


Pasta Alfredo.
Alfredo-pasta är en väldigt vanlig pastarätt i USA. I Europa ser man den aldrig? Väldigt god i alla fall (så länge den inte är för såsig). Julia visar hur du lagar den!

mariell
12 movies you should see.
Mariell tipsar om 12 måstefilmer. Det är flera av dessa som jag i alla fall inte har sett – och de som jag har sett tycker jag verkligen mycket om. Tänker därför att detta är en ypperlig filmlista.

Annons


Smørrebrød – Open-Faced Sandwiches
Danmarks mackjuveler omnom.

 

Translation. Ten blogposts that I like from other bloggers.

Dela på:

11 kommentarer till “10 blogginlägg jag tycker om på andra bloggar.”

 1. rebecka skriver: 24 januari, 2016

  Hmm… en tanke angående feminism/patriarkat och ”ett nytt kön”.. Om nu skillnaderna mellan könen är de biologiska (män är fysiskt starkare och attraherade av kvinnor), vad är lösningen på patriarkatet? Vi kan ju aldrig ändra dessa biologiska faktorer. Ett feministiskt perspektiv slår lite snett enligt mig. Det finns vissa fördelar med att vara kvinna (i Sverige) som feminismen blundar för, och det tycker jag är synd… att feminismen som perspektiv förutsätter ett kvinnligt underläge (patriarkat). Att belysa mäns svagheter och nackdelar (t.ex aggressivitet i gruppsammanhang, stark sexuell lust etc) vore en bättre strategi för jämställdhet än att alltid enbart belysa diskrimineringen mot kvinnor. Nåja 🙂


  1. Tove skriver: 24 januari, 2016

   Jo, vi kan förändra samhället till mer jämställt, trots att en del (eller alla om man så vill) skillnader från början skulle komma sig av biologi (t ex pga skillnader i fysisk styrka). Varför skulle det vara omöjligt? Om du ser det historiskt har ju mans- och kvinnoroller ändrats massor. Vi är väl ungefär likadana rent biologiskt som vi var för 100 000 år sedan, men vårt samhälle ser inte direkt likadant ut.


 2. ellen skriver: 24 januari, 2016

  älskar tjonginlägget!!!!


 3. Synneetdrysskanel.com skriver: 24 januari, 2016

  Takk for fine tips! God søndag!


 4. Ellenharborellen.blogspot.com skriver: 24 januari, 2016

  Åh fina tips!

  Jag har en fråga! När du gör inspirationsinlägg med andras bilder och länkar (alltså om tex kläder eller inredning), hur noggrant kollar du upp bildkällorna? Eller rättare sagt, om du inte hittar källan, tar du inte med den bilden då? Tycker att det är skitsvårt att hitta källorna till tex hår- och sminkinspiration, och ännu svårare om det är gamla bilder, hur hittar du dem!? Puss


 5. Matildabestdressedworstbehaviour.tumblr.com skriver: 24 januari, 2016

  Inlägget om ett tredje kön var så bra! Toppentips!


 6. Amandamomentswithme.blogg.se skriver: 24 januari, 2016

  Åh, vad mycket bra tips 🙂


 7. ISAisabyl.devote.se skriver: 24 januari, 2016

  tack för lite sharing <3


 8. Clamoroso skriver: 25 januari, 2016

  Pasta Alfredo finns inte i Europa eftersom mkt få italienare skulle få för sig att köra ner 2 dl grädde, 100 g smör och 150 g parmesan i en pasta. Ursprungsversionen från Rom består av pasta, lite smör, parmesan, vatten och peppar, vill man äta den kan man beställa en pasta/fettuccine al burro (riktigt sjukhuskäk). ”Alfredo” (och myten om den) skapades av italienska invandrare i USA, precis som ”spagetti with meatballs” och massa annat knäppt.

  (Obs konsten och därmed pastan är fri så man kan väl göra hur man vill, så länge man inte är italienare och riskerar att bli arvslös)


  1. Juliaprick.blogg.se skriver: 25 januari, 2016

   Älskar din kommentar (lika mycket som jag älskar pasta). Tack för den vänliga utbildningen kring Alfredos historia. 🙂


 9. veronica skriver: 25 januari, 2016

  sandra, jag vet inte om du har sett denna men
  http://www.openculture.com/2015/05/animation-inspired-by-moebius-syd-mead-hayao-miyazaki.html
  MAGISK! okej puss


Laddar
https://sandrabeijer.elle.se/brevvannerna-vad-hande-sen-del-tva/