Annons
Annons

5 platser för dig som gillar att skriva.


 

new york.

Jag vet att många härinne, precis som jag, tycker att skriva är något av det bästa som finns!
Här kommer därför lite skrivtips såhär en onsdagseftermiddag från mig till dig.


Skrivgäris.
En facebooksida och mötesplats för gäris (kvinnor, icke-binära) som skriver. Här kan man be om skrivtips, lästips, skrivkompisar och allt som har med skrivande att göra.

Annons


Skriv en bestseller (eller en annan bok)
En podd som är meningen att ta dig från idé till färdigt manus på 40 avsnitt. Började sändas förra månaden och drivs av författarna Ninni Schulman och Caroline Eriksson.


Debutantbloggen
6 stycken litterära debutanter bloggar om hur det är att ge ut en bok för första gången, svarar på frågor och berättar om hur deras skrivande ser ut.


Scrivener.
Scrivener är ett skrivprogram för dig som vill skriva något längre, till exempel en roman. Du kan dela upp dina kapitel i mappar, organisera och skriva stödord så att du inte tappar bort dig. Du kan också spara bilder och länkar i särskilda research-mappar.  Jag skrev Allt som blir kvar i Scrivener. Jag har bloggat mer om Scrivener och fler skrivtips här btw.


Spellistan Skriva.
Jag har en spellista som jag uppdaterar nästan dagligen med lugn musik som är fin att skriva till. När jag ska skriva längre och mer koncentrerat brukar jag dock byta till instrumentalt, men den här tycker jag funkar finfint i de inledande faserna.

 

 .

På tal om skrivande, hoppas vi ses på Bokmässan förresten! Lovar att publicera ett schema var jag kommer hålla hus när det närmar sig, om någon vill komma och lyssna på mig eller få en bok signerad. Jag kommer vara där onsdag till lördag.

 

Translation. Five writing tips.

(0)
(0)
(0)
14 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar