Annons
Annons

6 bra kvinnor jag lyssnat på i veckan.


 

2a9d9fb459035d4c78ee3e052755fb6a
Här kommer lite vettiga personer ni borde ha i era öron i veckan om jag får bestämma.


Linda Spåman intervjuar Åsa Linderborg

Äkta Spåman Podcast är en podd som grundar sig i att spådamen Linda Spåman spår sina gäster med tarotkort. Men istället för ”sanningar” blir det väl snarare en slags intervjuteknik som får folk att öppna upp sig. I senaste avsnittet intervjuar hon Åsa Linderborg som är kulturchef på Aftonbladet. Jag tyckte hela den här intervjun var så otroligt intressant, intelligent och sorglig på en och samma gång. Om det ganska bitska medieklimatet just nu, om att känna sig ledsen och om att ha skottsäkra fönster, till exempel. Lyssna lyssna och bli klokare.

Annons


Liv Strömquist och
Caroline Ringskog Ferrada-Noli
I senaste avsnittet av kulturpodden En varg söker sin podd
pratar Liv och Caroline om break-upet mellan Brangelina. I samband med det tar de upp att de inte kan komma på en enda heterosexuellt monogamt par att se upp till inom offentligheten och kulturen. Jag vet inte varför men detta slog mig så hårt rakt i magen och jag har sen dess inte kunnat sluta tänka på det? Kanske är det för att jag är vit, heterosexuell (över)medelklass och helt enkelt van vid att hitta människor att identifiera mig med. Kanske. Hur som helst har jag gått och funderat på detta i nästan en vecka nu och insett att det enda jag hoppet jag har av mitt eget förhållande är typ bara ren viljestyrka (ja, och kärlek då obvi). För i det stora hela tror jag att en minimal del av par lever lyckliga 4-ever. Och det är rätt sorgligt och krasst pga vi lever ändå i ett samhälle som förväntar sig tvåsamhet – men kanske inte heller så konstigt eftersom par som varit ihop länge porträtteras i film, böcker och tv som att de hatar varandra, och par i det offentliga rummet är max, MAX ihop i tolv år. Och nej såklart #inteallapar


Kakan Hermansson intervjuar Brita Zackari

Kakan har en podd som heter Under Huden som handlar om hudvård och looks typ och den är sjukt bra. I senaste avsnittet intervjuar hon Brita Zackari och det blir ett viktigt samtal om tankar kring träning och utseende mellan två personer som så tydligt tycker om varandra. Varför tränar man? Varför är ”strong is the new skinny” problematiskt och hur förflyttar man fokus från sitt utseende? Avväpnande och befriande och ärligt.

 

photo source.

(0)
(0)
(0)
29 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar