Annons
Annons

7 frågor om böcker och läsning


 

marrakech

1. Hur hittar du nya böcker att läsa?
Jag läser bokrecensioner när jag kommer ihåg att göra det, jag får rekommendationer av bloggläsare samt av kompisar och framförallt går jag in i bokaffärer ofta, minst en gång i veckan, och läser på bokryggar och flanerar runt bland hyllorna. Men jag är ganska petig och faller inte så lätt för en recension/tips/bokrygg pga bok är ett sånt commitment tycker jag? Men när det väl händer är det en väldigt fin känsla.

Annons

2. Hur kom det sig att du började gilla att läsa?
Uppväxt i en familj där det höglästes varje kväll så jag lärde mig tycka om böcker tidigt. Hade även en idé om att jag skulle bli författare när jag gick på dagis vilket triggade mig att lära mig att läsa och fatta bokstäver i tidig ålder. Var en extrem bokmal under hela min skolperiod, kanske för att böcker är det allra bästa sättet att stiga in i nya världar som är bara ens egna.

new york.

3. Hur har din smak för litteratur förändrats under åren?
Inte så jättemycket. Har alltid tyckt om skönlitteratur och alltid dragits till kärlekshistorier och romaner med fokus på språket. För tillfället läser jag nästan bara svenska böcker samt ungdomsromaner, men jag tror det är för att jag själv skriver på svenska och försöker skriva just en ungdomsroman och jag tycker det är inspirerande att se hur andra gör.

4. Hur ofta köper du böcker?
Någon gång i månaden. Som sagt så hänger jag mycket i bokaffärer men det är sällan som jag hittar någon bok som drar i mig. Vill verkligen inte ha en bokhylla full av böcker jag aldrig ha läst, och därför kan man ju inte shoppa böcker hela tiden.

5. Hur kom det sig att du började bokblogga?
Hehe snodde denna lista från en bokblogg. Jag bokbloggar ju inte men skriver om böcker några gånger i månaden. Ser det precis som att tipsa om vad som helst annat, har man läst något man gillar så vill man ju berätta om det! Till skillnad från bokbloggarna skriver jag däremot inte om böcker som jag inte tycker om, eller inte kommer igenom Fast det händer iofs ganska så sällan pga petig från början.

kenya

6. Hur reagerar du om du inte tycker om slutet på en bok?
Ärligt talat gör det mig inte så jättemycket. Till skillnad på film där ett dåligt slut kan vara katastrofalt och förstöra alltihop tycker jag bokens poäng verkligen är att man ska längta tillbaka till den om dagarna och vilja läsa mer. Om slutet inte är spot on så har jag ändå tagit mig dit och det måste väl ändå vara något. Böcker jag inte tycker om läser jag aldrig klart. I överlag tycker jag om öppna, inte helt självklara slut.

7. Hur ofta bläddrar du fram och smygtittar på slutet av en bok?
Aldrig i böcker jag läser själv, alltid i böcker andra läser.

 

lista från bokhora.

.

Translation. A list about books.

(0)
(0)
(0)
23 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar