Annons
Annons

8 mars.


 


photo: ohbabushka

Åttonde mars, dagen då vi uppmärksammar att världen ännu är ojämställd och hur kvinnors situation är världen över. Här kommer 9 saker att bli stärkt, inspirerad, glad, arg, smart och pepp av.

Annons

Följ Jessica Hallbäck på instagram för feministiska spot-on serier, konst och ord.

Mycket fin liten mini-dokumentär om en kvinna i Hollywood som älskar rosa mer än livet finnes här.

Alla Kvinnors Hus lanserar initiativet No More Excuses idag för att uppmärksamma våldet i hemmet. 200 000 barn lever med våld som en del av sin vardag och förra året anmälde 17 400 kvinnor att de blivit misshandlade av sin partner/man. Då kan man ju också fråga sig hur många som inte anmälde.

Till Alla Kvinnors Hus kan du ringa anonymt för att få stöd och råd kring hur du kan ta steget. Telefonnumret är 08-644 09 20, och det syns inte på räkningen om man ringt.

Stockholm: På Södra Teatern, en helkväll med feminism, scensamtal och mingel lett av Clara Henry med ett gäng bra gäster. Efteråt är det fest! Kostar 145 pix.

Läs mer och köp biljetter här.

KÄR i dessa bilder från Paper Magazine med Zara Larsson och hennes kille. Får ont i ögonen pga så fint. Tänk om man fick göra ett sånt photoshoot med nån man var kär i. Eller det kanske vissa hade hatat iofs eh.
Zara och hennes snubbe gör det iaf splendid.

Elsa skriver viktigt om att vara snäll på internet, om att lyfta istället för att sänka och att komma ihåg att bakom varje dataskärm sitter en riktig person.

Denna dokumentär om tanter som har fullt upp med att leva! Finnes på SVT Play.

Stockholm: Feministiskt Initiativ har After Demo med RASERIET och Gudrun Schyman.
Efter 8 mars kommitténs demonstration (som du kan läsa mer om här) kan du fortsätta kvällen med F! på Hotel Anglais.

Fri entré och artonårsgräns. Spana in här.


Även internet är ojämställt ofc. I nuläget är bara 17 % av alla biografier på Wikipedia om kvinnor. För att öka representationen av kvinnor på nätet så anordnar över 50 svenska utlandsmyndigheter skrivstugor runt om i världen den 8 mars, ett så kallat edit-a-thon.
Min egen wikipediasida kom faktiskt till på just ett sånt här edit-a-thon.

Delta i skrivandet! Från din soffa själv, eller dra ihop ett gäng kompisar och skriv tillsammans. Följ hashtags #WikiGap och #Wiki4Women. Mer info här!

💓

(2)
(17)
(0)

9 kommentarer till “8 mars.”

  1. Relevant och underhållande som alltid i skön mix! Tack! Hoppas du får en toppen kreativ tid i Paris! Ser ljuvligt ut.

  2. Vill bara tipsa om att filmen Suffragette finns att se gratis på SVT Play just nu!! Jag hann aldrig se den när den gick på bio för ett tag sedan, så jag blev överlycklig nu när det dök upp att se gratis! Känns som relevant film att se på en dag som denna!

  3. Var ju tvungen att kolla din wikisida nu, och såg att du hette Körlöf tidigare. Är du släkt med skådespelaren Karin Franz Körlöf? Älskar henne!

  4. Tack för tipset om Wikipedia! Det känns verkligen som något jag kan bidra med (satte mig igår och översatte massa engelska sidor till svenska). Jag har velat haft handfasta tips för vad man kan göra för kvinnokampen hemifrån soffan (pga sjukskriven och dessutom lat). Underbart! Nu känner jag att jag gör någon nytta!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)

 


Annons

 
 


Annons

Laddar