Annons
Annons

answers to past weeks comments.


 

new york.

Sandra! Jag har en fråga till dig ang. hur man delar upp tid med pojkvän vs kompisar. Samt när man kan kombinera båda? Jag ser nämligen att du många gånger är med kompisar utan Magnus, vilket enligt mig är väldigt hälsosamt, att båda har egna liv liksom. Där undrar jag hur ni brukar göra. Säger du bara: hejdå magnus nu ska jag vara med mina kompisar utan dig. Eller hur gör man på ett bra sätt???? Hur fördelar ni tiden?
Så till andra frågan: när brukar ni enligt regel beblanda er med varandras kompisar? Det gör man ju inte hela tiden liksom. Känner mig som världens luddigaste människa men hoppas det går att svara på <3
→ 
Hej! Jag tror svaret på din fråga är att jag inte riktigt har några regler och funderar inte så mycket kring dom heller. Ibland träffar jag kompisar utan Magnus och antingen är det för att han inte kan, eller så vill jag träffa dom själv och då säger jag bara typ: ”Jag ska äta middag med Jonna imorgon kväll så du vet!”. Så är det inte mer med det. Men oftast gör vi ju grejer ihop. Jag är ju en person som oftast hänger med kompisar i stora gäng och tänker ganska sällan i ”par”-termer. Magnus är ju inte bara min kille utan också min kompis. Jag använder aktivt inte ord som ”tjejkompisar”, ”killkompisar”, ”parmiddag” etc för jag tycker det ger en skev bild av hur man på något vis förväntas umgås. Jag hänger med människor för att jag gillar dom, ibland är de killar ibland är de tjejer och ibland är de ihop. Okej nu kanske det här låter flummigt och jag faller för långt från din fråga, men jag tror verkligen många skulle tjäna på att tänka mindre ”parigt” och könsbestämt och bara vara med varandra.

Annons


alltså jag vet att detta är en gammal bild osv, men jag letade igen om din blogg nu för att ta reda på var mössan kom ifrån och så blev jag så peppad när jag såg att du skrev om din outfit… men vadå magnus mössa?! var kommer den ifrån?! I NEED TO KNOW <3
→ Okej nu gick jag ut i hallen och kollade. Det står Brixton på mössan! Vet inte om det säger något alls. Mörkblå ”hipstermössor” hittar jag på killavdelningarna på typ H&M, COS, Weekday etc! kram.


Hej Sandra! Vill så gärna veta vart den guldiga ljusstaken med den stora ringen är ifrån?? Tack för en fin blogg, alltid ett nöje att läsa!
→ Hej och tack! Bloggade om den för någon vecka sen! Den är från Klong och heter Gloria. puss.

Det är en sak jag undrar över, Sandra. Du som verkar vara språkligt intresserad, blir du aldrig trött på överanvändningen av vissa ord på bloggar. Kan ibland tycka att det både på din blogg och andra lite för ofta förekommer ord som magiskt, ”du strålar”, drömmigt, prick, orimligt osv. Tycker att det lite tar udden av orden och uttrycken då man använder dem hela tiden. Och läsarna som sedan tar efter språkbruket. Eller är det bara jag som reagerar då jag inte kommer från Stockholm?
→ Jo jag håller med delvis. Jag försöker att inte överanvända vissa ord men sen faller ju direkt tillbaka pga tänker ”vadå det VAR ju peppigt!” eller ”Detta ÄR JU VERKLIGEN himla fint”. På bloggen skriver jag lite som jag pratar. När jag skriver krönikor och skönlitterärt har jag ett annat språk. Jag tror jag måste skriva som jag pratar för annars hade varenda inlägg tagit 20 miljoner år att skriva för att jag vänt och vridit på varenda bokstav. Obs dock på att jag aldrig skulle skriva ”du strålar”…


Heeej Sandra, ser citronträdet i förgrunden med en gullig citron på och tänkte HUUUUUUR har ni/du/magnus lyckats med det?!?!. Jag har ett som jag köpte i somras som har fått lite blad och är grönt men är mest ledsamt och slokar lite. Kan du inte göra ett inlägg med en lite plantskola? Eller om någon annan kan svara på hur jag ska sköta om mitt lilla träd, det står ljust i ett fönster och vattnas när jag kommer ihåg (hehe)…
→ Det är Magnus som är växtansvarig i vårt hem. Citronträdet är hans favoritväxt så han tar hand om den väldigt noggrant. Den står i någon slags halvskugga just nu och flyttas runt mest hela tiden för att den ska må bra. Nu håller den till och med på att få nya citroner?? Jag har verkligen ingen aning om hur han gör. Men han verkar veta iaf vad han sysslar med. Vårt fikonträd står exempelvis ute i trappuppgången just nu över vintern för att få det svalare.

monday
Sandra, vill du berätta var tröjan och ögonskuggan du har på dig i denna video är i från? jag tyckte det var så himla fint.
→ Den rosa tröjan är från Asos och från två somrar sedan. Ögonskuggan är från en palett från Loréal som heter ”peach”.

Jag har varit olycklig i mitt förhållande i mer än ett halvår (har haft distans i mer än 2 år) och idag gjorde jag slut. Men. Grejen är att jag har gjort slut förut. Och då slutar det alltid med att han springer efter mig och i princip ber mig på sina bara knän om att bli hans igen. Han är en jättefin kille; snäll, töntig på ett gulligt sätt och så finns det en stark attraktion mellan oss. Men jag har alltid känt att vi inte helt klickar hela vägen, vilket kanske inte är så konstigt då vi inte har några gemensamma nämnare i – vänner, ålder eller intressen – förutom kanske en tv-serie. Och jag känner att det här räcker inte. Jag vill ha never ending samtal typ lol.. Och jag känner mig som en komplett idiot för det. Världens gulligaste kille som i princip prisar marken jag går på och som är fantastisk att ligga med. Men jag får lite panik de gånger han sagt att det är han och jag för alltid typ. Och han säger att han ska vänta på mig och jag ba ”nej men inte ska du göra det”. Jag är en sån jävla mes. Och jag undrar. Var det ett bra beslut att göra slut med honom eller är jag känslostörd som inte kan vara lycklig med honom? Hur vet man att man gör slut för att förhållandet var dåligt och inte för att man har commitment issues?
Känner lite som Flora säger om sitt första förhållande om att inte ha något gemensamt – förutom att man tycker om varandra och tycker om att hångla. Och den här killen vägrar inse att vi kanske inte är ”ämnade” för varandra. För att han har bestämt att vi är det. Och jag tycker att han är jättefin. Men jag är lite uttråkad och känner mig låst typ. Känner mig så fruktansvärt hemsk för att jag inte också känner ”KÄRLEKEN KAN ÖVERVINNA ALLT” med stora bokstäver. men allt jag känner är bara en stor tveksamhet inför att det skulle vara så att det blev han och jag forever. Känner mig så dum, plus att han alltid ska säga ”jag vill inte leva utan dig” och gör mig typ rädd för att han ska göra något mot sig själv då jag vet att han lidit av såna tankar innan. Asså…..slutfråga vad ska jag göra?

→ Hej! Jag tycker det låter som att du är extremt mogen och vettig i ditt beslut. De flesta hade nog fallit tillbaka direkt eftersom killen ”checkar av” många punkter och dessutom verkligen vill ha dig tillbaka. Jag tycker din magkänsla säger helt rätt. Det ska kännas större än sådär och det är ingen poäng att fortsätta med grejer som inte klickar hela vägen. Särskilt inte om man känner sig olycklig i ett förhållande! Då är det ju himla mycket bättre att vara singel. Alla gånger. Så ville bara säga: heja dig. Det där kommer gå fint tror jag.

Sandra! Vad heter fonten i dina inlägg? Vill så gärna ha den i min nanowrimo jag ska publicera ett par exemplar av till släkten. <3
→ Jag tror det är Arial men är inte helt säker. Om du högerklickar och väljer ”visa sidkälla” så ser du bloggen i HTML och där någonstans borde det stå. Jag skriver förövrigt ut mina skönlitterära texter i Cambria, också en fin font! kram.

Tänkte om du eller några av dina läsare har något tips på hur vi kan uppvakta våra fina pojkvänner i jul. Det är första gången jag firar jul med en kille och jag känner mig helt bortkommen när det kommer till julklapp. Det borde ju inte vara så svårt att hitta på något som han skulle vilja ha, men jag är helt fantasilös. Snälla hjälp! Jag lever på studentbudget och jag ska flyga till honom i jul så någon idé om något billigt och icke skrymmande? Kram och glad advent
→ Hej! Detta är en megavanlig fråga jag får till jul och lika svår att svara på varje gång tycker jag! Det beror ju nämligen helt på vem din pojkvän är. Vad har han för intressen? Vad skrattar han åt? Vad gillar han att göra på helgerna? Vad är speciellt med honom liksom? De personliga presenterna är ju de allra bästa tänker jag! : )
Lite spontana billiga presentförslag:
– Ett kort med löfte om att du ska laga alla hans favoriträtter under en kväll (viktigt tycker jag att det står ett datum och en tid så det blir mer på riktigt!)
– Konsert/teaterbiljetter till ett band/pjäs han gillar (man kan googla omkring och hitta rabatterade grejer! och studentrabatter)
– En kväll med dig på laserdome/bowlinghallen/biljardstället
– En Spotifylista med alla låtar som har något med er att göra
– Prenumeration på tidning han gillar (finns SÅ många billiga erbjudanden just nu)
– Kolla även Buzzfeeds presentsida och kanske 23 Incredibly Thoughtful Gifts Everyone Will Want


Sandra var köpte du din engångskamera du hade på vuxenkollot?? Snälla säg, har för mig att du sa 7-eleven men där fanns det ej när jag frågade! Kram
→ 
Engångskameror finns exempelvis på Teknikmagasinet och Claes Ohlsson! kram.

Måhända en smått konstig fråga: men hur kommer det sig att den ena mjuka saken på dina hörlurar är typ i Urbanears mulberry-färg medan resten av hörlurarna är blå? Det är bara det att jag aldrig sett sådana tidigare.
→ Har två hörlurar, tappade den ena mjuka saken på den blå och tog av den från den röda bara. : )

paris
vad tusan var det för nytt spännande ord du sa till michaela?? gaz??? vad betyder det?
→ haha undrar också! Men ordet jag sa på riktigt var ”YAS”. Alltså peppigare slang för ”yes”.

friday
Åh hej Sandra!! Bilden på Magnus hand när han fixar Old Fashions till er är så himla fin att jag JÄTTEGÄRNA om jag FÅR, skulle vilja ha den på min vägg som en inramad poster. Det är något med färgerna som bara skriker JAAA till mig. Kan jag köpa den? Får jag göra det? Tack för världens bästa blogg!!
→ Menar du denna? HÄR får du den i högsta upplösning i sådant fall! puss.

Måste fråga ang att du knappt behöver borsta håret när du har mössa, hur gör du när du lunchar/äter middag ute? Har du mössan kvar på, har du hunnit hem och fixa dig, eller har du värsta superknepet?
→ Nej inget superknep! Hade mössa hela dagen och på kvällen fixade jag håret innan middagen : )

 Hej Sandra Bee!!! Du, snabb fråga: asså…. kan en inreda med både pocket och inbundna blandat????? Älskar böcker men har typ bara råd med pocket (typ någon inbunden ibland) Men är det OK (asså jag vet att det är OK, men du fattar *emojiapa som håller för ögonen*) och blanda?
→ Självklart! Själv har jag mest pocket jag med. puss.


Jag måste fråga en sak som jag funderat på ett tag. För nu försöker jag ta tag i mig själv och göra fotoböcker av alla mina foton från dom senaste åren och har för mig att du själv drog ut på att göra dina årliga böcker för du tyckte det var jobbigt att L var med på bilder från dom åren? Jag är inte helt hundra, men nu är det iallafall så för mig, och jag bläddrar bara förbi alla bilder på honom (exet, aset, puckot) och tar inte med en enda bild på honom för jag hatar honom och vill inte att han ska ha funnits i mitt liv. MEN HAN FANNS JU och det kan man ju inte bara radera eller skita i. Hur gjorde du? Pls help.
→ Hej! Det stämmer. Hur jag gjorde var att jag helt enkelt väntade några år tills jag inte längre ville radera honom ur mitt liv. Väntade faktiskt att göra 2012, alltså året vi gjorde slut, ändå tills i år (inlägget finns här). Jag vill inte radera saker som hänt ur mitt liv, jag tror jag kommer ångra det sedan när jag är gammal och grå. Däremot kan man ju dock chilla med bilderna, jag har totalt 2 bilder på L i tvåtusentolv-boken, från två resor. Det får räcka, då har han i varje fall funnits till, vilket är väl någon poäng.

Hej Sandra jag måste bara skriva av mig
Vad händer när ens bästa vänner börjar hänga med killar utan en? Träffar vänner sent på kvällen men aldrig bjuder med en? Vad händer då?
Alla i min årskurs har börjat bli mer vänliga nu och börjar hänga utanför skolan och ha fester men av någon anledning är inte jag inblandad i det och det gör så jävla ont. Nästa år börjar jag gymnasiet så då behöver jag inte oroa mig för att behöva hänga med dem mer men är det meningen att jag ska ligga i min soffa varje fredag i 9 månader

Jag kommer typ dö
→ Idioter. Detta hände mig också, men sen började jag umgås med ett fint gäng från högstadieskolan bredvid istället som visst ville ta med mig. Vad jag vill säga med det är att det såklart inte handlar om dig, ibland hamnar man i någon slags icke-lucka av någon anledning och jag fattar inte varför? Men hallå, du säger att detta är dina bästa vänner, då måste du kunna konfrontera dom. Om jag vore du skulle jag fråga om jag kunde följa med nästa gång. Du kan ju bjuda in dig själv och liksom bara: ”Hallå! Jag hänger den där grejen på fredag om det är okej!”. Om det är dina polare borde du kunna ifrågasätta och undra vad dealen är. Det kommer bli bra, lovar. Puss.

Är G alltså singel? Men förlåt gillar han killar eller tjejer eller både och?
→ Gustav är singel och älskar killar.

Salmiak-creme?!?! MÅSTE HA. Det låter helt fantastiskt!
→ Jag köpte den i mataffären bara, inte heller sett förut men den fanns bland lösgodiset. Obs på att den var asäcklig.

(0)
(0)
(0)
18 kommentarer | Translate
 


Annons


SENASTE NYTT FRÅN ELLE.SE 
 


Annons

Laddar